Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Lycklig att få köra den här hästen”

När två segermaskiner stred sida vid sida loppet igenom såg Likeaboss till att Corazon de B. åkte på karriärens första förlust i karriärens sjätte start.
– Jag är så jäkla lycklig att få köra den här hästen, sade segerkusken Therese Boström.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Therese Boström, Likeaboss, Per Lindqvist. Foto: stalltz.se
Therese Boström, Likeaboss, Per Lindqvist. Foto: stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Per Lindqvists Likeaboss (e. Brad de Veluwe) och Per Lennartssons Corazon de B. (e. S.J’s Caviar) var alltså duon som drabbade samman under torsdagslunchen på Romme.
Den förstnämnde hade inlett karriären med fem raka segrar innan första förlusten kom i Bollnäs i slutet av januari, men nu var det åter hans namn som stod längst upp på resultatlistan.

Fakta

LIKEABOSS

Femårig hingst e. Brad de Veluwe–Idabel Celeber e. Gentle Star

St: 7: 6–0–0, 1.14,8ak, 155.900 kr

Ägare: Markläggning Per Lindqvist AB.
Uppfödare: John Backlund, Vikarbyn.

Tränare: Per Lindqvist, Rättvik.

Körande Therese Boström såg till att fånga upp Corazon de B. på utsidan och fick femåringen att hålla stången med hals som segermarginal efter att avslutat 1.14 sista 500 meterna.
– Det går inte vara ledsen efter en dag med den här hästen. Jag hoppade satt vi kunde bli släppta till ledningen och sedan var planen att hålla Corazon de B. på utsidan. Den här hästen är lite flegmatisk och man behöver hålla igång honom hela vägen. Jag visste att den utvändige hästen är bra och det var bara att göra det bästa av situationen, men sista 50 meterna så kändes det väldigt säkert, sade Boström.

Starkt möderne

Rättviksamatören Per Lindqvist har tre hästar på sin träningslista, men äger även Likeaboss ettåriga halvsyster Red Set Go (e. Mosaique Face).
– Per har väldigt fina hästar och satsar hårt på det här nu. Han vill ha bra hästar, har köpt lite unghästar också som ni kommer få se i framtiden, sade Boström.
Likeaboss mor Idabel Celeber (e. Gentle Star) 1.14,9am/274.500 kr var lovande som unghäst och vann fyra av de första sju starterna. Bland dem fanns en fullträff i E3 Consolation och samma år slutade hon även trea i ett Breeders Crown-försök och femma i Viranas Treåringssto.
Efter att strukits på grund av skadad böjsena inför en tilltänkt comeback efter mer än ett års frånvaro i slutet av femåringssäsongen togs stoet till avel och Likeaboss blev hennes andra avkomma och den hittils enda av tre i startbar ålder som synts på tävlingsbanan.
Idabel Celeber är själv halvsyster med Tamla Celeber (e. Cantab Hall) 1.10,2ak/8.310.666 kr och Odessa Celeber (e. Cantab Hall) 1.11,2ak/1.130.180 kr samt Sidney Celeber (e. Readly Express) 1.12,0am/809.500 kr.

Likeaboss stamtavla på BreedersBible.com