Fokustema
Tränarjubileum
Läs senare

Magnus till 1.000-klubben

Seger i ett P21-lopp i Årjäng sticker inte alltid ut.
För Magnus Jakobsson gjorde det så. Listas Marion var hans 1.000:e vinnare som tränare!
– För mig är det jättestort, jag är väldigt stolt över det här, sade Magnus.
Av
Mathias Hedlund
Magnus Jakobsson. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Magnus Jakobsson. Foto Simon Hagen/Sulkysport

I en stökig inledning laddade Magnus direkt med Listas Marion (e. From Above) från 40 meters tillägg i P21-loppet som avslutade Årjängs fredagstävlingar och redan efter 300 meter satt Magnus i front.
Väl där drog ha i egen fart och när Magnus lade in en extra växel i slutsvängen kunde ingen haka på. Listas Marion stack undan med flera länger och därmed var jubileumssegern i hamn. 1.16,2/2.180 meter skrevs segertiden till och förstapriset var 15.000 kronor.

Magnus Jakobsson plockade ut sin proffslicens på Färjestad 1995.
28 senare nådde han 1.000 tränarsegrar som nummer 61 i den svenska travhistorien. 
– Jag har inte haft mycket gratis under karriären utan har fått jobba mig till mina framgångar, har Magnus Jakobsson berättat för Sulkysport.

Tidigare har Magnus sagt att hans roligaste vinst var med Anton Komet i Sverigeloppet 1999 och det gäller fortfarande – i alla fall till viss del.
– Jag måste säga att det är målfoto mellan Anton Komet och Global Kittens seger i Sto-SM 2012, sade Jakobsson i en intervju med Sulkysport inför inträdet i 2.000-klubben som kusk som sedan skedde med egentränade Jinx’em (e. Pastor Stephen) på Axevalla sommaren 2019.