Fokustema
Danmark
Läs senare

”Målet är fortsatt Elitloppet”

Danske topptravaren Extreme närmar sig årsdebut och mycket tyder på att den sker på svensk mark och på Åbytravet den 31 mars i Mars-Eliten över 2.140 meter med 50.000 kronor till vinnaren.
Däremot dröjer årsdebuten för segermaskinen Festival of Speed.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Extreme och Steen Juul vid en tidigare seger på 1.09,7a/1.600 meter. Foto Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Extreme och Steen Juul vid en tidigare seger på 1.09,7a/1.600 meter. Foto Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Han ska gå några jobb till innan, men det är i alla fall det loppet vi siktar på, säger Steen Juul till travservice.dk.

Extreme (e. Chocolatier-Swiss Watch), 1.09,7ak*/2.603.972 dkk, avslutade fjolåret med fyra raka segrar och i den buketten ingick vinster både i Europeiskt Mästerskap för femåringar på Åby och C.L. Müllers Memorial på Jägersro.

– Målet är fortsatt Elitloppet om han visar att han kan vara med där, men det är svårt att leva upp till de stora förväntningar som alla har på en häst som Extreme. På något sätt vill jag hellre ligga lite lägre så han inte gör någon besviken, men samtidigt har han visat att han kan hävda sig mot de allra bästa hästarna, säger Steen Juul.

”Inte hundraprocentigt nöjd”

Festival of Speed. Foto: Kjeld Mikkelsen/KM FOTO

Fjolårets danske Derbyvinnare Festival of Speed (e. Cantab Hall D.E.-Sugar), 1.12,0am*/1.499.312 dkk, närmar sig också årsdebut, men segermaskinen – 13 vinster på 14 starter – ligger lite efter i tidsschemat.

– Han har tränat på i vinter och verkar väldigt stark och rejäl, men var inte så långt framme som jag hoppats på när jag testade honom nyligen på Skovbo. Jag körde 1.17/2.000 meter, vilket är lite snabbare än normalt men jag var inte hundraprocentigt nöjd med honom, säger Juul till travservice.dk.