Fokustema
Frankrike
Läs senare

Malmqvist-sto på rekordtid

Tomas Malmqvist har ordentlig snurr på sina tvååringar och idag slog Kana de Beylev till på topptid i Prix Undina (€50.000) för ston på Vincennes.
Och det var tionde segern med en tvååring från Tomas Malmqvists stall i år i Frankrike!
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Eric Raffin vinner bakom Tomas Malmqvists Kana de Beylev, vilken bytt regi till William Bigeon. Foto: Scoop Dyga
Eric Raffin vinner bakom Tomas Malmqvists Kana de Beylev, vilken bytt regi till William Bigeon. Foto: Scoop Dyga
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Eric Raffin satt i sulkyn och snabbstartade till spets med Kana de Beylev (e. Express Jet-Dina de Beylev), vilken öppnade första 675 meterna på snabba 1.09,4.

Därefter kunde tempot skruvas ner, men första 1.175 meterna gick ändå efter 1.12,8. På upploppet försökte utvändiga Kalamity d’Heripre (e. Un Mec d’Heripre) närma sig, men Kana de Beylev höll säkert undan på nya rekordet 1.13,7/2.175 meter.

Vinsten i Prix Undina var värd 22.500 euro och stoet har startat tre gånger, vunnit två lopp och varit tvåa vid det tredje tillfället. Kana de Beylev är undan Dina de Beylev (e. Ready Cash), 1.17,1/€13.420, vilken också lämnat Ines de Beylev (e. Reve de Beylev), 1.15,9/€16.520.

Dina de Beylev är i sin tur undan Our Majesty Rodney (e. Cezio Josselyn), 1.14,0/€170.640, vars främsta avkomma är Colombe de Beylev (e. Ganymede), 1.15,9/€46.140.

Obesegrad i tre starter

De tvååriga hingstarna och valackerna gjorde upp i Prix Phaedra (€50.000) och där blev det en andraplats för Tomas Malmqvists Kamehameha (e. Uniclove) efter en resa i vinnarhålet. Åt ledande storfavoriten Knockonwood (e. Ready Cash-Don’t Explain) och David Thomain fanns inget att göra.

Enkelt gick Knockonwood undan till sin tredje raka seger sedan debuten och han kom hem på 1.13,9/2.175 meter. Tidigare har Philippe Allaires tvååring vunnit på 1.13,5a/2.100 meter med bilstart och även då var Tomas Malmqvists Kamehameha tvåa (1.13,7) i mål.

Knockonwood är undan Don’t Explain (e. Prodigious), 1.13,3/€219.200, vilken tävlade framgångsrikt som tvååring med seger i semi-classique-löpningen Prix Une de Mai (€120.000) och var dessutom tvåa i Grupp II-klassade Prix Gelinotte och Prix Ozo under treåringssäsongen. Don’t Explain har sin andra avkomma i Knockonwood och hon är också mor till fyraårige If I Tell You (e. Love You), 1.11,5/€134.080.

Dubbla vinnare från Malmqvist