Fokustema
Solvalla
Läs senare

Månssons stora stund

Evelina Månsson tog sin största seger som travtränare då Mellby Ivy spårade hem finalen av Diamantstoet.
– En fantastisk märr, sade Åbyproffset.
Av
Emil Persson
Evelina Månsson, Julian Cordeau och Mellby Ivy. Foto Adam Ström/stalltz.se
Evelina Månsson, Julian Cordeau och Mellby Ivy. Foto Adam Ström/stalltz.se

Timo Nurmos hade en hårt betrodd duo till start i Diamantstoets final. Miss Imperatrice (e. Mister J.P.) som stod på startvolten slog på en galopp i första kurvan och Ivanka Amok (e. Zola Boko) fick helt enkelt för långt fram från sjätte utvändigt trots att hon gick ett hejdundrande slutvarv fram till andraplatsen.
Hennes insats till trots gick det inte att jaga ikapp Mellby Ivy (e. Donato Hanover) som Evelina Månsson från en häst som knappt tjänat pengar i vardagslopp till att nu ha två raka segrar inom Diamantstoet.

Jörgen Westholm och Mellby Ivy. Foto: Adam Ström/stalltz.se


Denna gång satt Månssons gamla arbetsgivare Jörgen Westholm i sulkyn bakom stoet.
– Hon galopperade i första starten, då blir det nervöst, men hon såg fin ut. En fantastisk märr och vilken utveckling hon har haft. En häst som är jätterolig att jobba med. Hon har kommit in i våra rutiner och verkligen tagit åt sig träningen och utvecklats, sade Evelina Månsson till ATG Live.

”Kanonhäst”

Hurtillvida Oscar Berglunds Knutte Sting (e. Orlando Vici) skulle vara snabb nog för att hänga med i Klass II-finalen var ett samtalsämne på förhand, men hästen svarade med att det går att lösa sådana här uppgifter på ren och skär styrka.

Knutte Sting och Magnus A Djuse. Foto: Adam Ström/stalltz.se


Från tredje utvändigt fick han gnugga på i tredjespår utan rygg de sista 800 meterna och fick Crown Wise As (e. Muscle Hill) i rygg, men vann likväl loppet med en och en halv längd.
– Man får säga att han är en riktig kanonhäst. Det brukar inte gå att vinna med det här upplägget, men hästen kändes stark. Oscar Berglund har satt hästen i kanonskick och det var ett lyckat drag att slå på hästen bakskorna, sade Magnus A Djuse till ATG Live.