Fokustema
Danmark
Läs senare

Mästare med liten marginal

Flower Dust blev dansk mästare för ston idag i Odense och hon ledde hela vägen för sin tränare Bendt Svensen, men det var stenhårt i mål.
Vinsten var värd 100.000 danska kronor.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Flower Dust blev dansk mästare för ston idag. Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Flower Dust blev dansk mästare för ston idag. Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bent Svendsen och favoritspelade Flower Dust (e. Love You-Burning Rain) behöll täten med nöd och näppe och tvingades öppna första 500 meterna på 1.09,9 och passerade varvet på 1.13,8 med Askepot Macoy på utsidan.

Vid upploppets början ryckte Bent Svendsen åt sig några längder, men det gick tungt sista biten för femåriga Flower Dust och Eenymeenyminymoe var nära att hinna dit.

Vinnartiden skrevs till 1.13,6a/2.140 meter, samma tid fick Eenymeenyminymoe (e. Västerbo Prestige), medan tredjeplatsen gick till Excellent Torkdahl (e. Ens Snapshot) efter Steen Juul fått luckan från tredje inner i mitten av sists sväng.

– Det var lite upp till bevis idag efter några sämre prestationer och jag var inte säker att hon var där, men det var Flower Dust och hon gjorde ett topplopp och det gjorde också Eenymeenyminymoe , sade Bent Svendsen i vinnarcirkeln.

Andra årssegern

För Flower Dust var det andra triumfen för säsongen. I årsdebuten vann hon i Skive och därefter har det blivit en andraplats i Lord Valentines Minneslopp, medan hon slutade oplacerad i Copenhagen Cup.

Ifjol segrade Flower Dust i Danska Stoderbyt, Grand Circle 4-års Championat för ston och Ålborgs Hoppechampionat.

Flower Dust är undan Burning Rain (e. Muscle Hill), vars mor Mystical Sunshine (e. Yankee Glide), 1.08,7ak*/12.190.718 kr, är trefaldig världsrekordhållare.

Ostartade modern Burning Rain ingår i sin tur i samma syskonskara som Odds On Amethyst (e. Muscle Hill), 1.09,6/$720.282, och Power Play (e. Donato Hanover), 1.11,1/$185.677.