Fokustema
Frankrike
Läs senare

Med Elitloppet i sikte

På lördag avgörs Grupp II-löpningen Prix de Washington (€120.000) i Enghien och där startar en häst som har Elitloppet 2023 i sikte.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Hohneck vid en tidigare seger på Vincennes. Foto Scoopdyga
Hohneck vid en tidigare seger på Vincennes. Foto Scoopdyga
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

I tidningen Province Courses säger Philippe Allaire att han har siktet inställt mot Elitloppet 2023 för Hohneck (e. Royal Dream-Caranca), 1.09,4am/€998.790, och tidigare har den franske topptränaren deklarerat att Callmethebreeze också matchas mot sprinterfesten på Solvalla nästa år.

Femårige Hohneck kommer närmast från seger i Prix de la Communate de Communes Thierache Centre (€100.000) i La Capelle och där han fick bestämma i täten och kunde vinna på enkla 1.11,4a/1.609 meter utan att bottnas.

Sitt rekord 1.09,4 är satt över medeldistans som trea i Prix Rene Balliere bakom Vivid Wise As och Elitloppsvinnaren Etonnant.

Imorgon sker den första strykningen till Prix de Washington och den definitiva startlistan spikas på onsdag klockan 12.00. Anmäld till loppet är också Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown.