Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Med stam som förpliktar

Som lillebror till ett par flerfaldiga miljonärer har King Only The One haft blickarna på sig sedan första stund, men inte lyckats leverera.
Nu kan vändningen ha kommit efter att S.J.'s Caviar-sonen travat felfritt i ett helt lopp och avlagt sitt maiden.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Maria Törnqvist jagar nya segrar i Vaggeryd. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Maria Törnqvist jagar nya segrar i Vaggeryd. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det ska sägas direkt. Torsdagskvällens nollopp på Axevalla var ingen ”klang och jubel-föreställning” utan det räckte att springa 1.20,0/2.140 meter för att bärga segern, men att King Only The One nu äntligen fick till det är värt att uppmärksamma.
Maria Törnqvists häst inledde tävlingskarriären i augusti som treåring, men galopperade och återföll i samma synder i årsdebuten på Åby i förra veckan.

Fakta

King Only The One

Fyraårig mörkfuxig valack e. S.J’s Caviar–Kings Blondie e. Ride the Night

St: 3: 1–0–0, 1.20,0m, 27.000 kr

Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik.
Uppfödare: Birgitta & Victoria Hagström.

Tränare: Maria Törnqvist, Åby.

Nu behagade han dock att sköta sig hela vägen och då löste han loppet efter att till stora delar ha skuggat ledande Ianthin G.C. (e. Andover Andover) som stred berömvärt i lag med sin tränare Jonathan Carre.
– Hästen var jättefin. Han öppnade bra, men det var en som var snabbare. Han fick ett fint rygglopp och kunde spara på krutet. Han vann säkert och jag körde bara på säkerhet. Hästen vann med krafter kvar och det var kul efter två galopper att han fick sköta sig och vinna lopp, sade Carl Johan Jepson i Axevallas vinnarcirkel.

Grupp I-vinnare

King Only The Ones mor Kings Blondie (e. Ride the Night) 1.12,2ak/667.300 kr var själv en duglig tävlingshäst med elva segrar på 55 starter varav den mest penningstinna togs i ett Wången Cup-försök på Solvalla, men det är framförallt i avelsboxen som hon gjort sig ett namn.

Ride the Night-dotter har lämnat toppämnen på löpande band bland vilka Moving On (e.Quite Easy U.S). 1.09,9ak/7.164.046 kr var först ut.
Hon tävlade med framgång i Claes Svenssons regi på svensk mark, men nådde ännu bättre resultat i Fabrice Souloys regi på fransk mark.
Stoet vann nio lopp på Vincennes varav fem var av Grupp III-status och vann även Grupp I-loppet Prix de l’Atlantique (€200.000) på Enghien.

Två år äldre King Sir Kir (e. Make It Happen) 1.11,2am/3.115.313 kr älskade också Vincennes där han tog fyra segrar medan hans största seger på svensk mark kom i en Klass II-final.
I samma syskonskara ingår även Sprintermästarfinalisten King of Everything (e. Quite Easy U.S.) 1.10,9ak/500.000 kr samt Eye In The Sky (e. Quite Easy U.S.) 1.12,8ak/312.400 kr.

King Only The Ones stamtavla på BreedersBible.com