Fokustema
Chester, USA
Läs senare

Melander etta och tvåa

En andraplats blev facit för Jenny Melander och Meadowbranch Vicki i en division av Simpson Stake ($35.670) för tvååriga ston på Harrah's Philadelphia i Chester idag, medan Marcus Melanders New Jersey Viking segrade i ett lopp med 7.250 dollar i förstapris.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jenny Melander räknade in första årssegern i natt med nyförvärvet Kredit Karma. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jenny Melander räknade in första årssegern i natt med nyförvärvet Kredit Karma. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

New Jersey Viking (e. Muscle Hill-Hall of Wishes) kördes till seger av Dexter Dunn och från spets vann fyraåringen med en längd på 1.11,3.

New Jersey Viking. Foto: Lisa Photo

Vid utgången av sista sväng verkade Meadowbranch Vicki (e. Wishing Stone) avhängd från tredje inner, men inne på upploppet fick hon förnyade krafter och var bara slagen med en längd av American Kronos (e. Donato Hanover-Glide About) och George Brennan, som vann på 1.12,8/1.609 meter.

Den sistnämnda lämnade vinnarhålet 400 kvar och kopplade greppet på ledande Sigilwig 150 meter före mål. Hon fick sträcka på sig något för att hålla undan för Jenny Melanders Meadowbranch Vicki, vilken noterade 1.13,0. Här galopperade Marcus Melanders Mimi’spearloflindy bort sig i starten.

För American Kronos var det andra raka segern och den fjärde i karriären på fem starter. Tidigare har hon bland annat vunnit division i både Liberty Bell ($30.000) och Pennsylvania Stallion Series ($20.000).

American Kronos är undan Glide About (e. Yankee Glide), 1.11,0ak/2.294.008 kr, som tävlade i USA och även i Sverige för Stig H Johansson. Förutom Very Kronos (e. Ready Cash), 1.12,8am*/1.016.500 kr, har Glide About lämnat Treasure Kronos (e. Raja Mirchi), 1.09,7ak/4.964.492 kr, Oliver Kronos (e. Varenne), 1.11,6am/2.187.631 kr, och Jacky Glide (e. Jag de Bellouet), 1.12,2am/2.028.467 kr.

Vann via open stretch

I den andra divisionen utnyttjade Mike Simos open stretch med Pilgrims Lass (e. Muscle Mass-Goodtimesstarthere) sista 150 meterna och plockade ner Big Weezy (e. Trixton) med hals sista biten på 1.12,8.

Scott Andrews-tränade Pilmgrims Lass räknade in sin andra raka seger och i starten innan vann stoet ett försök i New York Excelsior Series ($15.000). Stoet kostade 30.000 dollar på Harrisburg-auktionen ifjol. Modern Goodtimesstarthere (e. Andover Hall), 1.17,7/$576, är halvsyster med Good Sound Advice (e. Kadabra), 1.10,5/$317.717, Good Common Cents (e. Kadabra), 1.12,2/$173.976.

I den tredje divisionen i Simpson Stake vann Stella Jane (e. Crazed-Naughty Nana) och Jeff Gregory från spets. Duon övertog täten efter 400 meter och höll undan med en halv längd efter strid på 1.12,7. För Stella Jane var det andra segern och tidigare har hon vunnit ett försök i Kindergarten ($10.000).

Modern Naughty Nana (e. Malabar Man) tog rekordet 1.14,4 och sprang in 77.647 dollar.

Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Första segern för toppstammad

Efter två raka andraplatser avlade You Could Be Mine maiden på Sundbyholm under tisdagskvällen.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
You Could Be Mine såldes för 570.000 kronor på Sweden International Yearling Sale 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
You Could Be Mine såldes för 570.000 kronor på Sweden International Yearling Sale 2018. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Trixton-dottern You Could Be Mine ropade Roger Walmann in för 570.000 kr på Sweden International Yearling Sale 2018 och i april debuterade hon med ett andrapris i Örebro. Hästen följde upp samma placering i ett lopp på Mantorp i början av maj och igår kom äntligen första fullträffen.

I händerna på Örjan Kihlström tog You Could Be Mine ledningen direkt och hon vann lätt med gott om krafter i behåll på 1.18,4/2.140 meter. Det här var ett E3 Bonus-lopp för ston och segerchecken uppgick till 40.000 kronor.

Storebror är kulletta i Italien

Treåringen är undan Linda di Casei (e. Uronometro), 1.10,3ak/€860.490, som firade stora framgångar och deltog i Prix d’Amerique hos Alessandro Gocciadoro. Stoets första avkomma Axl Rose (e. Love You), 1.11,3ak*/4.965.339 kr, är ett år äldre än You Could Be Mine och kulltopp i Italien hos just Gocciadoro. Hästarna är uppfödda av Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr och efter You Could Be Mine såldes fölstoet vidare.

Axl Rose vann Gran Premio Allevamento som tvååring. Förra året toppade han Gran Premio Nazionale, Gran Premio Città di Napoli, Gran Premio Marangoni och Gran Premio Orsi Mangelli, men i Derbyt galopperade han i ledningen med mindre än 1.000 meter kvar.

Gårdagens vinnare är svenskfödd och anmäld till alla större lopp i Sverige.

Fakta

You Could Be Mine

Kön: brunt sto
Född: 27 april 2017
Härstamning: Trixton-Linda di Casei
Intjänat: 80.000 kronor
Resultat: 3 st: 1-2-0
Rekord: 1.17,5m
Ägare: SRF Stable
Uppfödare: Johan Sjöstrand & Stall SEFREMA HB
Tränare: Roger Walmann, Solvalla
Körsven: Örjan Kihlström, Solvalla

Expandera
Fokustema
V86 Bollnäs
Läs senare

Hur är stjärnans form?

Guli Anna var bäst bland stona som treåring, men efter en strulig vinter och galopp i årsdebuten är frågan given.
Hur står det egentligen till med formen inför kvällens start i Hälsingehambon?
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Guli Anna och Stefan Johansson vid segern i Kriteriestoet 2019. Foto Hanold/ALN
Guli Anna och Stefan Johansson vid segern i Kriteriestoet 2019. Foto Hanold/ALN

Stefan Johansson hymlar inte om att vintern inte alls blev som han hade hoppats på.
– Nej, det var ingen bra förkylning alls. Jag har haft många förkylda hästar i mitt stall och hon har varit en av de som varit hårt drabbad. Att förbereda henne på det vis jag hade önskat har inte varit möjligt, medger Umåkertränaren.

När stoet väl kunde sättas igång och tränas gick det inte alls som han hade förväntat sig.
– Hon var väldigt hetsig och bråkig. Det fungerade inte alls för henne, men vi hittade en annan gård att flytta henne till från och med den 1 april. Efter det lugnade hon ner sig och började må bra igen, sedan dess har det flutit på, men jag vill ändå säga att hon är väldigt lite tränad i vinter. Samtidigt är hon lättränad, fysiken har hon ändå i ordning i grund och just nu känns allt bra, säger Johansson.

Hon kändes stark i det skedet och hade säkert varit bland de tre främsta annars

Vid årsdebuten i början av april blev det galopp.
– Det var mitt fel. Jag blev för ivrig helt enkelt när jag såg att luckan var på väg att komma och hästen kom ur balans när jag försökte byta spår. Hon kändes stark i det skedet och hade säkert varit bland de tre främsta annars.

Så du är inte orolig över formen?
– Nej, jag säger inte att hon har toppform för det ska hon inte ha i det här skedet heller, men jag fick ett kvitto på att hon är längre kommen i alla fall än vad jag kanske hade trott. Det här är inte det viktigaste loppet i år och jag är väldigt mån om att ge henne en bra upplevelse. Vi ska ha häst i många år och jag kommer köra snällt med henne så att psyket inte tar stryk. Det är klart att det är stora pengar att köra om här och att jag gärna vinner, men det viktigaste för mig är att hon fortsätter kännas bra. Spontant tror jag det blir svår att plocka in 20 meter på hästarna som står på startvolten.

Skor på nu?
– Ja, det är ett litet minus, men det slet så mycket på hovarna i Skellefteå att jag inte tycker mig ha något alternativ, avslutar Stefan Johansson.

Startlistor till dagens tävlingar.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Andra raka för Lorentzon

Anette Lorentzon kunde räkna in en vinnare igår på Scioto Downs när Look In My Eyes vann för Elliott Deaton
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Anette Lorentzon vann lopp igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anette Lorentzon vann lopp igår. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

En resa i vinnarhålet var vägen till vinst för den treårige valacken och Look In My Eyes (e. Lionhunter-Guilt Free) avgjorde med 1,5 längder på 1.12,1/1.609 meter.

Anette Lorentzon både äger och har fött upp Look In My Eyes och det var andra raka vinsten. Gårdagens vinst var värd 4.500 dollar.