Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Melander vann på Yonkers

I skuggan av Meadowlands tävlade flera banor i USA igår och på Yonkers Raceway blev det seger för Jenny Melander-tränade Zig Zag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jenny Melander. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jenny Melander. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

För George Brennan spurtade Zig Zag (e. Royalty For Life-Lady Donato) till vinst på 1.12,8/1.609 meter. Förstapriset uppgick till 8.750 dollar och Jenny Melander deläger den sexårige valacken.

Det var andra triumfen i Jenny Melanders regi och den förra – också värderad till 8.750 dollar – togs på Yonkers Raceway. Zig Zag är undan Lady Donato (e. Donato Hanover), 1.14,7, vilken gjorde fyra starter utan att tjäna en endaste dollar. Zig Zag är hennes enda startande avkomma och själv ingår hon i samma syskongrupp som Jezzy ($834.491) och Lady Winona ($284.762).

Dubbelt Beaver-Merriman

På Scioto Downs hölls två divisioner i Governor’s Cup ($63.500) för treåriga hingstar och valacker. Trots ett galoppinslag på vägen och dödens kunde Christopher Beaver-tränade Gabbys Bit Coin (e. Uncle Peter-Gabbysloosechange) vinna med en längd på 1.10,6 för Aaron Merriman.

Gabbys Bit Coin. Foto: Conrad Photo

För Gabbys Bit Coin var det sjätte segern i karriären på elva starter. Hans mor Gabbysloosechange (e. Triumphant Caviar), 1.11,3*/$186.585, vann åtta lopp på 14 starter och Gabbys Bit Coin är hennes första avkomma. Modern ingår i samma syskonskara som Gabbys C Note ($359.400) och Gabbys Wild Child ($121.005).

I den andra divisionen toppade också en Beaver-tränad travare, körd av Aaron Merriman. Caviar Gold (e. Triumphant Caviar-Gee O’Keeffe) gjorde jobbet utvändigt ledaren och vinstmarginalen mättes ut till en dryg längd på 1.11,2.

Caviar Gold. Foto: Conrad Photo

Caviar Gold tog sin åttonde seger på 16 starter. Hans mor Get O’Keefee (e. Holiday Road), 1.11,7*/$99.795, är halvsyster med Book Mark ($289.004) och Bruce the Brave ($149.634).