Fokustema
Kallblod
Läs senare

Menhammar sponsrar klassiker

Menhammar Stuteri har, tillsammans med Arena Dannero och Östersundstravet, tecknat ett nytt avtal om att bli huvudpartner för Svenska Kallblodsklassikern. Avtalet sträcker sig över tre år.
– Vi tycker att det är otroligt roligt att också få vara med i Kallblodsklassikern, säger Margareta Wallenius-Kleberg.
Av
Redaktionen
Margareta Wallenius-Kleberg, Menhammar Stuteri.
Margareta Wallenius-Kleberg, Menhammar Stuteri.

– Det känns väldigt roligt att få samarbeta med Menhammar Stuteri kring Svenska Kallblodsklassikern. Alla känner till deras betydelse för svensk travsport, och det är oerhört viktigt att få in en så stark partner i vårt arrangemang, säger Arena Danneros travbanechef Henrik Montin, och fortsätter:

– Menhammar är mest förknippat med varmblodshästar, även om de haft fina framgångar i de kallblodiga årgångsloppen också.Så sent som ifjol vann deras ägda och uppfödda Dunungen Kriteriestoet på Dannero. Det är viktigt och glädjande att de nu väljer att satsa på kallbloden genom vårt samarbete.

Utjämnar prissummorna

Menhammar Stuteri blir tillsammans med Agria huvudpartners till Svenska Kallblodsklassikern. Klassikerloppen utjämnar i år prissummorna mellan hingstar och ston. I treåringsloppen (Kriteriet/Kriteriestoet) får respektive vinnare 500.000 kronor, medan det i fyraåringsloppen (Derbyt/Derbystoet) delas ut  600.000 kronor vardera.

– Kallblodsklassikern med Kriteriet för treåriga kallblod på Arena Dannero och Derbyt för fyraåriga kallblod på Östersundtravet hade inte haft samma status utan stödet och samarbetet med Svensk Travsport och våra sponsorer och det är jättekul att Menhammar Stuteri nu hänger på Kallblodsklassikern också, säger Östersundtravets travbanchef Jan Quicklund.

En lång historik

– Vi tycker att det är otroligt roligt att också få vara med i Kallblodsklassikern. Det finns en lång historik hos Menhammar när det gäller kallblod och nu tar vi ett steg till. Vi på Menhammar brinner för hela den svenska travsporten och kallbloden är en viktig del av den, säger Margareta Wallenius-Kleberg.