Fokustema
Utblick Nordamerika
Läs senare

Mot rekordsiffror

I USA blev det två sulkyvinster för Christian Lind igår, medan Twin B Archie tog hem andra försöksomgången i Ontario Sire Stakes Gold (C$157.200) för treåriga hingstar och valacker på Rideau Carleton i Kanada igår.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Christian Lind. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Christian Lind. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Christian Lind vann med två passgångare på racinobanan Oak Grove i Kentucky och inledde med All You Can Eat (e. Stay Hungry) i Jerry Bradley Memorial ($20.000). Från spets segrade det tvååriga stoet med 3,5 längder på 1.11,3/1.609 meter.

Vinst blev det också för Getaway (e. Revenge Shark) från tät på 1.11,5 och förstapriset uppgick till 4.350 dollar.

30-årige Christian Lind är på väg mot sin bästa säsong i sulkyn i USA både vad det gäller segrar och prispengar sedan 2016 och det år han började köra lopp på andra sidan Atlanten.

Ifjol blev det 37 vinster på 240 starter och 379.781 dollar – i år är Lind uppe i 30 triumfer på 166 starter och 306.646 dollar när vi skriver 10 juli.

Enkelt från spets

Trots spår åtta bakom bilen hittade Twin B Archie (e. Archangel-Affair Hall) till täten i ett försök i Ontario Sire Stakes Gold och därifrån gick valacken undan med tre längder för James MacDonald på 1.11,0.

Twin B Archie och James MacDonald vid nattens vinst. Foto: Bette Nielsen

Esplosione (e. Kadabra) noterade 1.11,3 som tvåa, medan tredjeplatsen togs av Century Invader (e. Resolve) på 1.11,5.

Twin B Archie har öppnat säsongen starkt med försök- och finalseger i SBOA Stakes (C$121.600). Han har också tagit hem ett försök i Goodtimes (C$30.000) i vars final han slutade tvåa efter Fast As the Wind.

Passerat en halv miljon dollar

Ifjol blev det finalseger i Ontario Sire Stakes Gold (C$225.000) och han vann två kvalrundor i OSS Gold och en division av Champlain Stakes. Totalt inbringade fjolåret närmare 300.000 dollar och efter gårdagens vinst har Scott McEnenys valack passerat en halv miljon dollar och är uppe i 533.941 dollar.

I Harrisburg hittade ägaren Twin B Archie som ettåring för 52.000 dollar. Han är undan ostartade Affair Hall (e. Deweycheatumnhowe), som också lämnat Hot Wheelz (e. Wheeling N Dealin), 1.09,8/$264.889.