Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Näst snabbast i USA

En fyraårig son till Sebastian K. blev Nordamerikas näst snabbaste travare under 2024 när Benjamin Hanover vann på Meadowlands i natt.
Och så blev det två blågula vinster på lika många banor.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
David Miller och Benjamin Hanover vann på topptid i natt på Meadowlands. Foto: Lisa Photo
David Miller och Benjamin Hanover vann på topptid i natt på Meadowlands. Foto: Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Benjamin Hanover (e. Sebastian K.-By A Neck Hanover) och David Miller reste i vinnarhålet och kunde plocka ner ledande Lexus Kody (e. Archangel) med huvud på 1.08,8/1.609 meter. Måltvåan Lexus Kody är i sin tur snabbast på amerikansk jord under årets säsong med tiden 1.08,4. Nattens vinst var värd 13.750 dollar.

För Joe Holloway har Benjamin Hanover gjort fyra starter och vunnit samtliga. Han har tidigare tränats av Clifton Green och Sarah Andrews och totalt har det blivit elva vinster, tre andraplatser och ett tredjepris på 18 starter.

Som ettåring såldes Benjamin Hanover för 27.000 dollar i Harrisburg och hans mor By A Neck Hanover (e. Chapter Seven) kostade 105.000 dollar som ettåring. Hon är i sin tur en ostartad dotter till By A Nose Hanover (e. Cantab Hall), 1.12,0/$101.555, vilken har sin främsta avkomma i By A Hoff Hanover (e. Donato Hanover), 1.11,6/$194.543.

Noteras kan också att Benjamin Hanover tidigare i år satt banrekord på Harrah’s Philadelphias tusenmetersoval i Chester med tiden 1.09,2.

Vann årsdebuten

På Meadowlands blev det också seger för Nancy Takters treåring Internationalmodel (e. International Moni-Flying Glider) och Yannick Gingras. Spets var vägen till framgång och från den positionen blev det vinst med 1,5 längder på 1.11,5 för Yannick Gingras.

Internationalmodel vid en tidigare seger. Foto: Lisa Photo

Förstapriset uppgick till 7.750 dollar och det var Internationalmodels första start för säsongen. Ifjol vann hon två lopp på åtta starter och triumferna kom i försök i Kindergarten Series ($20.000) på Meadowlands.

Internationalmodel såldes i Lexington som ettåring för 55.000 dollar. Hennes ostartade mor Flying Glider (e. Cantab Hall) har sin första avkomma i Internationalmodel, medan modern ingår i samma syskonskara som Sunset Glider ($250.836) och Highest Peak ($148.270).

Mer svenskt på Scioto Downs

På Scioto Downs kunde Anette Lorentzon räkna in en seger för femårige valacken Iwon’t Backdown Ås (e. Lionhunter-Fortunes Dream) på 1.10,6. Tony Hall satt i sulkyn och segermarginalen mättes ut till närmare två längder.

Iwont Backdown Ås och Tony Hall vid en tidigare seger. Foto: Amanda Stephens

ACL Stuteri och Kjell Johansson äger. Förstapriset uppgick till 9.500 dollar och det var första årssegern i femte starten.

Valacken är undan Fortunes Dream (e. Cantab Hall), 1.10,7/$282.591, vilken också lämnat Sarabi Ås (e. Lionhunter), 1.10,9/$89.245. Modern ingår i sin tur i samma syskonskara som Crusader Dream ($235.437), Saqqara Dream ($140.947) och Flight Dream ($105.034).