Fokustema
Boxnytt
Läs senare

Niofaldig miljonär till Persson

Fredrik Persson fick med sig ett synnerligen spännande nyförvärv i veckan; niofaldige miljonären Habitat!
Av
Ola Lernå
Habitat ska göra debut i Fredrik Perssons regi. Foto Mikael Rosenquist/ALN
Habitat ska göra debut i Fredrik Perssons regi. Foto Mikael Rosenquist/ALN

Hingsten har tidigare varit hos Peter Untersteiner, där han gjort sju starter med en tredje- och en andraplats som bäst. Som treåring vann Habitat bland annat Yonkers Trot och Matron Stakes och tillhörde den absoluta kulltoppen i USA.
– En fantastiskt trevlig häst, inte så stor, men det är ju kanske signumet för Conway Hall-hästar, säger Fredrik Persson.
Som ser en liten cirkel slutas.

Fakta

Habitat

Hingst 5 år e. Conway Hall – Habit’s Best e. Muscles Yankee
9.610.669 09,5ak
37 st: 16–6–3
Ägare: Leif Bergwall AB med flera

Expandera

– En av ägarna till Habitat, Alf Svedulf, är väl orsaken till att jag håller på med den här sporten. Han hade affärer ihop med pappa och en gång delade de upp avkommor efter Trolla Girl, pappa fick Marcon Lady och hon startade väl egentligen allt, säger Persson.
Marcon Lady vann själv Breeders Crown och tjänade 1,8 miljoner och i aveln har hon lämnat de två miljonärerna Caliber T.T. och Chimall T.T.
Dagsstatus på Habitat?
– Som sagt, en spännande och trevlig häst, men det är för tidigt för mig att uttala mig. Jag kan dock säga att det med eftertryck är den bästa häst jag så att säga har fått in i träning, säger Persson.

 

Fokustema
Auktion Arqana Trot Vincennes
Läs senare

Följ auktionen live från Vincennes

Ikväll avslutas årets Prix d'Amérique-auktion på Vincennes. Första utrop är klockan 19.00 och auktionen startar på nummer 164. Följ auktionen live här. Propulsion har en avkomma med som nummer 237.
Av
Mia Törnberg
Fokustema
Nyförvärv
Läs senare

Nyförvärv till Snogarp

Snogarps Gård fortsätter satsa. Senast i raden nyförvärv är USA-födda Maria Deo (e. Muscle Hill) som ska föla i år med Chapter Seven.
Av
Ola Lernå
Muscle Hill-dottern Maria Deo har anlänt Sverige. Foto Snogarps Gård
Muscle Hill-dottern Maria Deo har anlänt Sverige. Foto Snogarps Gård

Femåriga Maria Deo köptes i USA i höstas och har nu anlänt Sverige. Hon vann två starter på tio lopp som tvååring innan tävlingskarriären tog slut Hon vann bland annat Simpson Stake och ett försök i Bluegrass Stakes, noterade 1.11,5 i rekord och tjänade 31.665 dollar.
Stammen är spännande med franska Guilty of Love som mormors mors. Guilty of Love har lämnat superhingsten Love You, Repeat Love, Perhaps Love och Nice Love.

Fokustema
Unghästköp
Läs senare

Readly Express-bror till Båth

Svante Båth har av Stall Pellini handlat en lillebror till Readly Express.
Det handlar om årsfölet Kingslayer Pellini (e. Up And Quick – Caddie Dream).
Av
Lars G Dahlgren
Foto Mia Törnberg
Foto Mia Törnberg

– Jag är jätteglad att affären är i hamn och att Kingslayer levde upp till de krav Svante Båth ställer på en unghäst, säger Kristian Pellvik.
Caddie Dream (e. Viking Kronos) har tidigare lämnat Readly Express 1.08,9ak/23.211.565 kronor och Caddie Lisieux (e. Ready Cash) 1.10,6ak/3.705.600 kronor. Av Caddie Dreams yngre avkommor finns såväl Fabulous Pellini (e. Ready Cash) och High Line Pellini (e. Ready Cash) hos Svante Båth.
– Tvååriga Fabulous Pellini jobbade 1.19/1.600 meter innan vi gick över till vinterträningen och hon känns väldigt bra, säger Svante Båth.
Vem är det som köpt Kingslayer Pellini?
– Jag själv. Den är inte placerad ännu och man kan väl säga att jag köpt hästen i spekulation, säger Svante Båth.