Fokustema
Utblick USA
Läs senare

No Drama Please i andra raka

Ledningen var segermelodin i finalen i New Jersey Sire Stakes ($50.000) för tvååriga hingstar och valacker för No Drama Please och George Brennan när han besegrade Jimmy Takters Gerris Trix på Freehold Raceway idag.
Av
Claes Freidenvall
Samis Rolin Stone vid en tidigare seger i år på Meadowlands. Foto: Lisa Photo
Samis Rolin Stone vid en tidigare seger i år på Meadowlands. Foto: Lisa Photo

Med närmare två längder gick No Drama Please (e. Trixton-Female Drama) ifrån till seger för George Brennan och tvååringen tränas av Julie Miller. Segertiden skrevs till 1.15,0/1.609 meter.

Från rygg ledaren var Josert Fonseca tvåa med Jimmy Takter-tränade Gerris Trix (e. Trixton) och Stall Zets travare noterade 1.15,2. Fyra och femma slutade Åke Svanstedts duo Soul Strong (e. Father Patrick) och Apocalypse (e. Father Patrick) på 1.16,7 respektive 1.17,6.

No Drama Please tog sin tredje seger för året och har också vunnit W.N. Reynolds Memorial ($69.300). No Drama Please ägs av ryska stallet Stroy Inc. och prislappen var 54.000 dollar i Harrisburg förra året. Modern Female Drama (e. Yankee Glide) är ostartad och tidigare har hon lämnat Myammie Drama (e. Muscle Hill), 1.10,0/$77.899.

Finalen i Helen Smith ($20.000) för treåriga ston hade endast lockat två deltagare och Samis Rolin Stone (e. Wishing Stone-Sammie’s Girl) severades en resa i rygg på Diamondstone Us (e. Wishing Stone), men 500 kvar valde George Brennan positionen utvändigt om ledarinnan.

Sista 50 kunde inte Diamondstone Us inte hålla emot och Samis Rolin Stone vann på 1.14,9. Tidigare i år har Dewayne Minors sto vunnit två försök i New Jersey Sire Stakes ($15.000) på Meadowlands.

Modern Sammies Girl, 1.11,7/$406.167, tog sin största seger i finalen i Delvin Miller Memorial ($406.000) och hon är halvsyster med Trotting Intruder (e. Yankee Glide), 1.11,5/$188.033.

I en klass för sig

I ett försök i New Jersey Sire Stakes ($7.500) för treåriga hingstar och valacker stod U Need Stones (e. Wishing Stone-Sequin Hanover) i en klass för sig. Han rundade till täten 500 kvar från rygg ledaren och försvann ifrån till en överlägsen seger på 1.15,5.

Det var tredje segern för säsongen efter tidigare bland annat vunnit Charles Smith ($25.000) på Freehold Raceway. Valacken är undan Sequin Hanover (e. S.J.’s Caviar), 1.10,2*/$55.835, som ingår i samma syskonskara som Upfront Charlieboy ($292.507), Big Sky Thunder ($197.892), Samira Hanover ($192.768), Upfront Obs Janet ($165.922) och Hanks Tank ($104.277).

Två divisioner i Simpson Stake ($48.000) för tvååriga hingstar och valacker hölls också på Harrah’s Philadelphia i Chester idag. Klutzy (e. Cantab Hall-Upside Hanover) var ensam på plan för Eric Carlson och vann med 4,5 längder från spets på 1.12,8.

Jenny Melanders Inxs (e. Possess the Will) slutade trea från tredje inner på 1.13,5, medan Lucas Wallin och Trixar slutade oplacerad.

Klutzy räknade in andra raka segern och i förra starten vann han en division av Liberty Bell ($30.000) och han kostade 55.000 dollar som ettårring i Lexington. Modern Upside Hanover (e. Muscles Yankee), 1.11,3*/$164.639, tränades under en period av Marcus Johansson. Hon är i sin tur halvsyster med Uva Hanover (e. Cantab Hall), 1.09,7/$542.659.

Första segern

Andra divisionen gick till Our White Knight (e. Crazed-Psychotherapist) och Jason Bartlett från spets på 1.13,4 och tredjeplatsen tog Lucas Wallin bakom Rock My Muscles (e. Muscle Hill) via fjärde inner och dödens på 1.13,7.

För Our White Knight var det första segern i tionde starten efter tidigare räknat in sex andraplatser. Prislappen för valacken var 22.000 dollar i Lexington ifjol. Modern Psychotherapist (e. Yankee Glide), 1.15,6*/$2.279, har varit en riktig pärla i avelsboxen med avkommor som Theraputic ($658.677), Anandamide ($310.346), Master Class ($251.508), Theres A Way ($151.634) och Psyched ($106.969).

Fokustema
Solvallas onsdagar
Läs senare

”Matlappen” fortsätter i april

Legolas.bet fortsätter med att ge direktstöd till hästägare under april.
– Den positiva responsen från hästägarna har gett oss härlig energi så vi kan inget annat än att fortsätta en månad till, säger verkställande direktören Martin Bengtsson.
Av
Lars G Dahlgren

Under tre onsdagar i mars ger Legolas.bet marknadsbidrag till hästägare i vissa lopp på Solvalla, nämligen spelformen Pick76 tre första avdelningar.

– Tanken var att endast köra detta i mars. Matlappen var ett sätt för oss att fira alla hästägare som tyvärr allt för länge fått kämpa stenhårt i motvind med villkor som är helt under isen. Nu kör vi även april ut så får vi se sedan var vi är och vad vi kan hitta på, säger Martin Bengtsson.

”Matlappens återinförande” kallar man det för, att bättra på vad hästägarna får för tredje-sjätteplaceringar i de här utvalda loppen. Det här är kopplat till att spelbolaget satsar på att etablera spelformen Pick76 som det renodlade Solvallaspelsalternativet till ATG:s saxade V86:a. Omsättningen på Pick 76 har de två första onsdagarna sedan lanseringen varit 179.000 respektive 217.000 kronor.

– Vi har strategiskt besluta att fokusera vår relansering av hästspel utifrån Solvallas onsdagar. Det är glädjande att resultatet under de två inledande omgångarna är stigande så jag tycker det är godkänt. Fler och fler kommer närmaste veckorna förhoppningsvis hitta till P76 på onsdagar, säger Martin Bengtsson.

Svensk Travsports generalsekretare Ulf Hörnberg säger att Legolas.bets satsning på hästägarna är ”fel väg att gå” och vill att spelbolaget tecknar samarbetsavtal med Svensk Travsport istället.

.– Jag har lämnat förslag till Ulf Hörnberg om att träffas nu i slutet av mars men han kunde inte. Jag har blivit hänvisad till några av hans kollegor istället. Vår dörr har alltid varit öppen men av olika anledningar har den stängts både en och två gånger i ansiktet. Vi har sedan den nya spellagstiftningen trädde i kraft januari 2019 inte fått ett enda avtalsförslag att ta ställning till. Så vi får se vad som händer. Får vi fart på vår P76:a på onsdagar har vi massor av idéer för att kunna bidra till sporten. säger Martin Bengtsson.

Legolas.bet saltar och pepprar nu sin onsdagssatsning lite till.

.– Vi har haft två lopp de första onsdagana där sjättepriset inte fallit ut. Istället för att vi behåller de pengarna får alla skötare som har en häst startande på P76 en matkupong. Det är bara för alla skötarna att på The Onion-restaurangen på stallbacken visa upp vem dom är och vilken häst som startar, så har de en matkupong. På Pick76-spelet kör vi nu också en tävling under april, säger Martin Bengtsson.

Fokustema
Bologna
Läs senare

Uppfödningsvinnare i årsdebut

Elva treåringar gör upp om Gran Premio Italia (€40.040) i Bologna på söndag och bland de anmälda finns Erik Bondos All Wise As.
Av
Claes Freidenvall

Distansen är 1.660 meter på Bolognas 800-metersbana och All Wise As (e. Varenne-Temple Blue Chip) årsdebuterar. Hon avslutade fjolåret med att vinna stoavdelningen i det italienska uppfödningsloppet Gran Premio Mipaaft Filly (€88.000) och den gången skötte Björn Goop tömmarna. Vem som kommer köra stoet på söndag är inte klart ännu.

Bland motståndarna finns Ayrton Treb (e. Majestic Son) och han jagar femte raka segern och i senaste starten vann han Gran Premio Etruria (€40.040) i Florens.

Startlista:

Gran Premio Italia (€40.040)
1.660 meter, autostart.

 1. Axel Degli Ulivi (e. Look Mp)
 2. Ayrton Treb (e. Majestic Son)
 3. A Sexygirl Par (e. Varenne)
 4. Antony Leone (Libeccio Grif)
 5. Al Capone Stecca (e. Napoleon Bar)
 6. Amancio (Love You)
 7. All Wise As (e. Varenne)
 8. Atomica Fas (e. Varenne)
 9. Ares Caf (e. Ideale Luis)
 10. Aida Francis (e. Zola Boko)
 11. Anastasia Trio (e. Nad Al Sheba)
Fokustema
Sulkysports krönikör
Läs senare

Klaus Koch tar över Lunden

Klaus Koch återvänder till sin gamla hemmabana och har utsetts till verkställande direktör på Charlottenlund. Idag klockan 10.30 presenterades Klaus Koch som ny vd.
Av
Claes Freidenvall
Klaus Koch har utsetts till verkställande direktör på Charlottenlund och började sin tjänst idag. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Klaus Koch har utsetts till verkställande direktör på Charlottenlund och började sin tjänst idag. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

– Jag har redan hunnit arbeta några timmar, säger Klaus Koch.

Det har blåst runt Charlottenlund de senaste veckorna. Banans verkställande direktör Michael Juul Nielsen sade upp sig och kort efteråt blev också banans ordförande Anders Hendriksen avsatt efter att misstroendevotum väckts mot honom.

Klaus Koch går knappast in på okänt vatten. Han har tidigare varit sportchef på Charlottenlund och han har också suttit i styrelsen i Det Danske Travselskab (DTS).

– Jag fick förfrågan dagen efter Michael Juul hade sagt upp sig och det var minst sagt överraskande. Någon tanke på att ta jobbet hade jag inte, men efter ha sovit på saken sade jag ja.

Arrangerade 24 Elitlopp

När Koch slutade på Lunden utsågs han till sportchef på Solvalla. Där började han den 1 november 1991 och under många år skötte han Elitloppet.

Klaus Koch som Elitloppspromotor. Foto: stalltz.se

– Totalt var jag med och arrangerade 24 Elitlopp på Solvalla och det sista 2015.

Efter ha avslutat sin tjänst på Solvalla har han också varit internationell promotor för flera storlopp, däribland VM-loppet på Yonkers, och även direktör för Bahrenfeld-banan i Hamburg. Klaus Koch är också krönikör på Sulkysport och han har fortfarande några uppdrag kvar i Hamburg.

Nu återvänder Klaus Koch till den danske huvudstadsbanan och han tillträder sin tjänst omgående.

– Det har alltid funnits i planen att någon gång flytta tillbaka till Köpenhamn och jag tyckte det var rätt läge nu också. Dessutom får jag närmare till mina barn eftersom de bor i Skåne.

”Sandgate” på Lunden

Sport