Fokustema
Bjerke söndag kallblod - uppdaterad
Läs senare

Norska storloppen för kallblod…

Åtta klassiska löpningar, fyra vardera för varm- och kallblod, avgörs på norska Bjerke i eftermiddag. Här uppdaterar vi de fyra kallblodsfinalerna med gott om svenska deltagare - lopp för lopp. Och med en blågul triumf!
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Uggla I Mossens lillebror Buska Blyg kostade 300.000 kronor på Kriterieauktionen. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Uggla I Mossens lillebror Buska Blyg kostade 300.000 kronor på Kriterieauktionen. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Lopp 6, Kallblodskriteriet, förstapris: 500.000 kronor:

Han har tagit flera klassiska segrar som catchdriver. Nu kan friskusen Tom Erik Solberg addera en tränarseger i norskt Kallblodskriterium genom Valle Ask (e. Moe Odin-Eldvinni e. Lome Elden), som han själv kuskade.

Kallblodskriteriet blev en mycket dramatisk historia – och det började redan innan hästarna kördes upp bakom startbilen.

Förhandsfavoriten och vinnaren av svenska Kriteriet, Tekno Eld, fick inte chansen att bli dubbel Kriterievinnare. Efter fin värmning fungerade inte hästen alls när Ulf Ohlsson vände upp för provstrart.

– Hästen var inte fräsch, han var bakhalt. Han var bra i värmningen och det kändes inget i defileringsloppet heller, men i provstarten var han halt, suckade Ulf Ohlsson.

Ett försök att ta av bandagen på bakbenen fungerade inte heller och Tekno Eld ströks.

Nära olycka varvet kvar
När bilen släppte var Jan-Olov Perssons styrning Järvsö Birger, men fick släppa tät till Balder Mollyn (e. Wik Stjernen) mitt i första sväng. Tom Erik Solberg tog det lugnt med favoriten Valle Ask i inledningen, men avancerade på första långsidan och Per Oleg Midtfjeld släppte välvilligt täten efter 700 meter.

– Jag körde på säkerhet från start och när vi fick ledningen kändes det som att jag  hade bra kontroll, sade Solberg som efter 1.25,4 första kilometern hade mest sjå att hålla Balder Mollyn i rygg instängd tillräckligt länge för att ta en bekväm seger på 1.27,1a/2.100 meter.

Varvet från mål var det nära att bli en otäck olycka när Lome Diamant i tredjespår galopperande och hakade i hjulen på dödenstravande Bokli Rapp, varpå det tog stopp i andraspår. Kuskarna redde ut situationen och Jan-Olov Persson passade på att byta tredje invändigt mot dödens med Järvsö Birger. Hans häst var dock trött och slagen 300 meter från mål och bästa JOP-häst blev istället Delsbofaks (e. Järvsöfaks), som svarade för en rejäl avslutning i tredjespår utan rygg sista 700 meterna till tredjeplatsen.

Tom Erik Solberg vann Kallblodskriteriet med Valle Ask. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Tredje segern i Kallblodskriteriet
Vinnaren Valle Ask svarade för en toppinsats efter stor startgalopp i Kriteriet på Dannero, där han reparerade till tredjeplatsen. Nu höll sig hästen i rätt gångart och då var det närmast spel mot ett mål.

Fakta

Valle Ask

Hingst född 2014

Stam: e. Moe Odin-Eldvinni el. Lome Elden

Resultat: 11 st: 4–3–2.

Rekord: 1.26,6am.

Intjänat: 850.816 norska kronor.

Uppfödare: Nils Vallesether, Norge.

Ägare: Oddbjörn Johansen, Norge.

Tränare: Tom Erik Solberg, Norge.

Körsven: Tom Erik Solberg, Norge.

Expandera

Hästens mamma Eldvinni, 1.26,6ak/229.000 NOK, vann två lopp på 28 starter och var sexa i norska Stoderbyt 2012. Valle Ask är första avkomman.

Mormor Eldfaksa (e. Järvsöfaks) var ännu bättre. Hion satte segerrekordet 1.23,2ak* och travade in nästan 800.000 norska kronor, allt som oftast med Tom Erik Solberg vid tömmarna.

Mormors mor Gjömle Vinni är utsedd till Elitsato i Norge och är mamma till topphästarna Kleppe Slauren, 2,6 miljoner, och Kleppe Fanden, 1,6 miljoner.

Tom Erik Solberg tog tredje norska Kriteriesegern med kallblod som kusk. Han har tidigare vunnit med Ingbest och Dotterud Teddy.

– Nu var det första gången med en häst ur egna stallet, sade Solberg stolt.

****

Lopp 3, Stoderbyt, förstapris: 375.000 norska kronor:

Bäst i kullen förra året, men grus i maskineriet i år. När det vankades Stoderbyt var Uggla I Mossen (e. Järvsöfaks-Laxvilja e. Mode Odin) ppå topp igen. Tillsammans med Örjan Kihlström vann Jan-Olov Perssons sto, som ägs och är uppfödd av Menhammar Stuteri/Stall Segerhuva.

– Loppet förändrades fullständigt när Brenne Blissi galopperade i starten, sade Örjan Kihlström om loppets mest avgörande moment.

Det avgjordes nämligen redan när startbilen släppte och favoriten galopperade. Kihlström tog initiativ direkt och sändes Uggla I Mossen till ledning. Efter att ha fått dragit i 1.27-tempo var det inget snack när Uggla I Mossen gick undan med några längder över upploppet utan att se bottnad ut på 1.27,0a/2.100 meter.

Fakta

Uggla I Mossen

Sto född 18 maj 2013.

Stam: e. Järvsöfaks-Lax Vilja e. Moe Odin.

Resultat: 23 st: 9–5–3.

Rekord: 1.26,2m.

Intjänat: 1.620.577 kr.

Uppfödare: Menhammar Stuterie AB, Ekerö.

Ägare: Stall Segerhuva.

Tränare: Jan-Olov Persson, Hagmyren.

Körsven: Örjan Kihlström, Solvalla.

Skötare: Maija Klaar.

Expandera

– Normalt brukar Uggla I Mossen tvingas göra jobbet utvändigt om Brenne Blissi, men nu blev det annorlunda. Hon var bra i försöket och ännu bättre idag i finalen, sade Örjan Kihlström.

Segerpremien var 375.000 kronor.

Vertigo Prinsesso (e. Bork Odin), som aldrig vunnit lopp, överraskade och knep andraplatsen från fjärde invändigt före Aine G.L. (e. Järvsöfaks).

Uggla I Mossen var snuybblande nära att spräcka miljonvallen redan som treåring efter segrar i Stokritriet både på Dannero och Bjerke, samt stoavdelningen av Biris Uppfödningslopp.

I år är främsta meriten före söndagen tredjeplatsen i Derbystoet i Östersund, där just Brenne Blissi vann.

****

Lopp 1, Kriteriestoet, förstapris 250.000 norska kronor:

Frode Hamre tränade vinnaren av norska Kallblodsderbyt förra året, Ingbest. Nu lade han en ny kallblodsklassiker till meritlistan när Karmland Anna (e. Bork Odin-Troll Kosa e. Kos Knekten) var bara bäst i Stokriteriet på 1.27,5a/2.100 meter.

– Hon var mycket tränad när hon kom till mig, men behövde träna med andra hästar. Hon har fin teknik och var en talang utöver det vanliga, sade Frode Hamre om John Naustviks sto.

Tummen upp för Frode Hamre och Karmland Anna i Stokriteriet på Bjerke. Foto Roger Svalsröd/Hesteguiden.com

I Norge finns poremiechansningen för kallblod i den här kullen och som premiechansad fick Karmland Anna dubbla fördstapriset, alltså 500.000 kronor.

Kihlström körde offensivt
Frode körde till ledningen 1.200 meter från mål och första rundan travades efter sylvcassa 1.24,8. Örjan Kihlström såg till att tempot blev så högt när han körde offensivt bakom Gunnar Gabrielssons Zicolina och övertog ledningen efter 600 meter i en 1.24-öppning.

I slutsvängen var Zicolina trött, medan Karmland Anna såg bra ut i tät. Hotet var Haugestad Alma, som klev ned i rygg på ledaren genom slutsvängen, men tog några galoppsteg 250 meter från mål, vilket gjorde upploppet till rena defileringen för Karmland Anna.

Fakta

Karmland Anna

Sto född 2014.

Stam: e. Bork Odin-Troll Kosa e. Kos Knekten.

Resultat: 8 st: 3–2–1.

Rekord: 1.27,5am*.

Intjänat: 593.000 norska kr.

Uppfödare: John Naustvik, Röyksund.

Ägare: John Naustvik, Röyksund.

Tränare: Frode Hamre, Jarlsberg.

Kusk: Frode Hamre, Jarlsberg.

Expandera

Haugestad Alma (e. Moie Odin) ställde sig och grejade andraplatsen före Mjölner Torine (e. Spikeld).

Kajsa Frick styrde ned på innerspår direkt med egentränade Se På Mig. Efter halva loppet gled Kajsa ut i andra utvändiugt och Se På Mig fullföljde gott till femteplatsen värd 30.000 kronor. Se På Mig rekordsänkte med över två sekunder till 1.28,5.

Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Hela stallet har lyft sig”

Jörgen S Erikssons Dollar Doc visade prov på bra löpskalle då han höll stången i tisdagens långlopp på Axevalla.
– En efterlängtad seger och det känns som hela stallet har lyft sig, säger Jörgen S Eriksson.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Dollar Doc och Jörgen S Eriksson fick segerdefilera på Axevalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Dollar Doc och Jörgen S Eriksson fick segerdefilera på Axevalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Eskilstunatränarens springare gjorde sin blott tredje start för året och kurvan har onekligen varit den rätta. Efter en tredjeplats i årsdebuten blev hästen tvåa i den efterföljande starten och nu kom segern.
– Han fick aldrig vila någon gång. Det var körningar hela vägen, men hästen kämpade på. Han kändes riktigt fräsch och fin, säger Jörgen S Eriksson.

Dollar Doc är därmed fortsatt obesegrad när han gått i ledningen. Detta var fjärde tillfället.
– Han biter ifrån sig bra när han får hästar omkring sig.

Att hästen skulle få en lite längre paus efter fjolårets sista start i december var bestämt, men uppehållet blev aningen längre än vad som var tänkt.
– Jag kände i sista starten i fjol att han var ganska sliten. Jag hade inga direkta planer så då bestämde vi oss för att ta ett break helt enkelt. Tanken var att han skulle komma ut i mars-april igen, men han fick en hovböld bak som vi håller på och jobbar med fortfarande. Det är i princip bra nu och snart ska vi kunna köra barfota runt om också som det känns. Hästen har snälla ägare som låter oss vänta ut honom.

”Klass I framöver”

Vilka vägar han ska ta framöver är inte riktigt bestämt i nuläget.
– Jag satt och tittade lite grann igår. Det finns en möjlighet att gå för Margaretas tidiga Unghästserie den 1 juli, men det lär behövas mer startpoäng för att komma med i det loppet än vad min häst har. Därför blir det nog så att vi åker till Årjäng om tio dagar och försöker kvala in till ett finallopp som körs längre fram i sommar. Finalen körs med voltstart vilket min häst inte är så van vid, men han känns starkare och mer travsäker nu. Sedan är jag inte främmande för att gå för Klass I framöver.

Hästens sexårige helbror Ready Doc (e. Ready Cash) hade ett fint fjolår med dryga halvmiljonen intjänad, men i år har det gått sämre. På sex starter har det blivit en andraplats som bäst. Något som dock kan ändras på nu på fredag då hästen startar i Bollnäs.
– Det är småsaker som gjort att han inte har fått till det. Vi får se om det kan släppa ordentligt för honom snart också. Han känns helt okej i träningen och jag tycker att hela stallet har lyft sig med fina prestationer bara sista veckan så vi hoppas att han åker med på det av bara farten, avslutar Jörgen S Eriksson.

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Fullt fokus på fyraåringar

Dagens morgonsvep handlar bland annat om fyraåringsstjärnor i såväl Sverige som Italien, men bland annat mycket berörs även att en svensk guldhäst ska pröva lyckan i Frankrike.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Mister Hercules och Örjan Kihlström är ett av de deltagande ekipagen i Prix Readly Express. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mister Hercules och Örjan Kihlström är ett av de deltagande ekipagen i Prix Readly Express. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1Hur ska man göra för att slåss om en tätplacering i nästa års Elitlopp på Solvalla? Jo, vinna fyraåringsloppet Prix Readly Express på Solvalla med 400.000 kronor till vinnaren. I år är det dags för årets upplaga – den tredje i ordningen – och resultaten i Elitloppet drygt elva månader senare har varit minst sagt starkt när det gäller vinnarna i Prix Readly Express.

  • 2019: Svante Båth-tränade Attraversiamo (e. Kiss Francais) vann Prix Readly Express på svenska rekordet 1.10,5a/2.140 meter, fortsatte med att vinna Svenskt Travderby i september – och sluta tvåa i Elitloppet bakom Cokstile 2020!
  • 2020: Daniel Redén-tränade Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) spetsvann lekande lätt Prix Readly Express på 1.11,8. han vann Sprintermästaren och slutade tvåa i Svenskt Travderby – innan han för några veckor sedan slog till med seger i Elitloppet 2021!

Vem av kvällens tolv deltagare är mogna att göra samma resa som Attraversiamo eller Don Fanucci Zet? Mest meriterade inför årets Prix Readly Express är fjolårets Breeders Crown-vinnare Mister Hercules (e. Trixton), Kriterietvåan San Moteur (e. Panne de Moteur) och Breeders Course-vinnaren Hell Bent For Am (e. Muscle Hill).

***

2 Efter tio år som lärling hos Björn Goop väljer nu 28-årige Anton Sverre att ta ut proffslicens, skriver Travronden. Sverre tar ut licens redan om två veckor så från och med 1 juli kan han titulera sig proffstränare.
– Jag blir proffstränare på Färjestad och ska hålla till på Peter Cederins gård, två och en halv mil utanför Karlstad. Det här är en familjesatsning och jag gör det tillsammans med min sambo. Svärfar kommer vara ett viktigt bollplank för mig, säger Sverre till Travronden och när han säger svärfar så syftar han på Peter Cederin vars dotter Helena alltså är sambo med Anton Sverre.

I inledningsskedet beräknar han att ha sju-åtta hästar på sin träningslista.

***

3 Solvalla (första start 18.30) bjuder på fina onsdagstävlingar även vid sidan om huvudnumret Prix Readly Express. Första Jubileumstestet för femåringar ser bland annat Reijo Liljendahls högkapable italienare Admiral As (e. Ready Cash) och Svante Båths fyrfaldige miljonär Global Adventure (e. S.J.’s Caviar).

Admiral As ska starta i onsdagens femåringslopp på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Svenskfödda duon Ambrosius (e. Uncle Lasse) och Indigo Sisu (e. Chocolatier) ställs mot fyra italienare och två jänkare i ett uttagningslopp till korta varianten av Breeders Course med final på Jägersro under Åbergskvällen i slutet av juli.
Vid sidan om Solvalla blir det även breddlopp på Hagmyren (första start 17.45) på onsdagskvällen.

Startlistorna till dagens tävlingar finner du här.

Och du förresten! Förra veckan var det stor V86-succé för Sulkysport. Full pott med åtta rätt och över 53.000 kronor i utdelning för systemförslaget till Vaggeryds tävlingar. Idag vid lunchtid kommer Emil Persson med sina drag, avslag och spikar till kvällens omgång på Solvalla.
Sulkysports andelssystem hos Vinna Tillsammans gav 2.127 kronor tillbaka på satsade 110 kronor.

Här går det att köpa andelar till kvällens V86-omgång!

***

4 Alessandro Gocciadoro är ständigt i farten och aktuell både på svensk mark och hemma i Italien. På Solvalla luftar han Cash Maker (e. Donato Hanover) respektive Zap di Girifalco (e. Dream Vacation) och på Capannelle-banan i Rom dyker fyraåringsstjärnan Bengurion Jet upp.

Maharajah-sonen övertygade stort då han vann Fyraåringseliten i Köpenhamn under Lunden-banans Copenhagen Cup-dag och ska nu genrepa inför Grupp I-loppet Gran Premio Tino Triossi (€154.000) som likaså avgörs i Rom den 29 juni.

Motståndarna är blott fem till antalet, men innehåller såväl  Bleff Dipa (e. Mister J.P.) som vann fjolårets Derby del Trotto (€847.000) som Bristol Cr (e. Owen Cr) som vann Gran Premio Mipaaf (€407.000) som tvååring.

Startlista
2.100 meter autostart

  1. Bleff Dipa – Roberto Vecchione
  2. Black Beauty Key – Vincenzo Luongo
  3. Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro
  4. Bristol Cr – Gaetano di Nardo
  5. Bonjovi Mmg – Dario Battistini
  6. Birba Caf – Enrico Bellei

***

5

Vagabond Bi och David Persson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Ett av fjolårets stora utropstecken Vagabond Bi (e. Varenne) har haft svårt att återfinna fjolårsformen. Nu görs en satsning söderut med hopp om att hästen ska passa väl in i franska lopp istället för att behöva tävla mot elitskiktet här hemma i Sverige.
– Det är struligt att som amatör stå som tränare på hästen i Frankrike när det är snabba ryck så nu tar vi hjälp av Fredrik Wallin som hjälper mig med allt där nere. Resan startar på fredag och vi siktar mot ett lopp i Caen på tisdag, säger David Persson.

Då handlar det om Prix de Corneville (€31.000) över 2.200 meter autostart för sju, åtta- och nioåriga hästar som högst tjänat 185.000 euro.

***

6 Det blev 8.000 norska kronor i böter för Ole Johan Östre efter söndagens uppmärksammade händelse på Bjerke där han efter galopp körde ikapp fältet och ”punktmarkerade” en konkurrent under 400 meter som därmed stod utan chans att attackera.

Det var Joakim Rasmussen och Hat Trick som Östre och hans Almond Paste slogs om samma spår med, men domarna ansåg tydligt att Rasmussen hade rätt till spåret. Östre tilldelades 3.000 norska kronor i böter för snäv körning och ytterligare 5.000 norska kronor i böter för osportsligt uppträdande.
– När en häst galopperar ska kusken ta hästen utåt i banan och bort från fältet så fort det är möjligt, men Östre väljer att inte göra det. Istället kör han upp till Rasmussen och lägger sig på utsidan. Det är vad vi menar är osportsligt upptränade, säger Bjerkes huvuddomare Morten Arnesen till TGN.no.

***

7 Gott om svenskintresse är det ont om i Frankrike denna onsdag. Såväl tävlingarna i Chartres som Vichy har premiumstatus och sänds i den franska trav- och galoppkanalen Equidia, men den enda svensktränade hästen som syns i listorna är Ron Kuipers Gentile Hollandia (e. Niky) som dyker upp i Prix France Adot 28 (€19.000) för femåringar.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Nuncio-son vann på 1.14-tid

Två blågula tränarsegrar på Pocono Downs – Jonas Czernyson och Anette Lorentzon – medan Nuncio-sonen Joygo vann ett kval i överlägsen stil.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Nuncio med sin skötare Catarina Lundström. Foto Stalltz.se
Nuncio med sin skötare Catarina Lundström. Foto Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Storstjärnan Nuncio har sin första kull ute på tävlingsbanan i år och Anders ”Courant” Ströms uppfödning Joygo (e. Nuncio-Eleventeen) har redan vunnit en division i Kentucky Proud Series ($($7.000) på fair stakes-banan Lebanon Raceway.

Joygo när han såldes som ettåring. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Igår kvalade han på Meadows och även om han inte var lika överlägsen som i första framträdandet – vann med 17 längder – så utklassade han sina motståndare med 10,5 längder för sin tränare Roger Hammer på 1.14,6/1.609 meter.

Ifjol såldes Joygo för 12.000 dollar i Harrisburg. Modern Elventeen, 1.11,1/$16.180, har sin första avkomma i Joygo. Själv ingår modern i samma syskonskara som Swinging Royalty ($255.880), Cash Hit ($130.172) och Light’s Down Low ($100.857).

Avlade maiden

Scott Zeron guidade Goodgollymissmolly (e. Love You-Duolotta) till seger från spets med en längd och det treåriga stoet kom hem på 1.11,6/1.609 meter. Tränaren Jonas Czernyson deläger och förstapriset uppgick till 5.850 dollar.

Jonas Czernyson. Foto: Lina Alm

Det var stoets första seger och tidigare hade hon en tredjeplats som bäst på sex starter och 3.004 intjänade dollar. Goodgollymissmolly köptes för 20.000 dollar som ettåring i Harrisburg och hon är undan Duolotta (e. Muscles Yankee), 1.14,1/$9.059, vilken tidigare lämnat Lotto Winner (e. Credit Winner), 1.12,0/$166.461.

Duolotta ingår i sin tur i samma syskonskara som Valvec ($665.181), Twocarlane ($431.445) och Pinetucky ($192.560).

Tredje raka segern

Tidigare under dagen segrade Anette Lorentzon-tränade Kiss An Angel (e. Father Patrick-Falling For Flori) och Matt Kakaley från spets och det treåriga stoet försvann ifrån sina konkurrenter med drygt tre längder över upploppet på 1.12,2. Precis som Goodgollymissmolly erhöll Kiss An Angels ägare 5.850 dollar för segern. För Anette Lorentzon var det 50:e tränarsegern i år.

Anette Lorentzon-tränade Kiss An Angel vann igår. Jeannie Karlsson/Sulkysport

Stoet, som räknade in tredje raka triumfen, delägs av ACL Stuteri, Anette Lorentzon och bland uppfödarna finns Perry Söderberg. Ostartade modern Falling For Flori (e. Credit Winner) har sin första avkomma i Kiss An Angel.

Mormor Muchess (e. Yankee Glide), 1.13,1/$20.756, har sin främsta företrädare i tidigare Staffan Lind-tränade Captain Morgan (e. Cantab Hall), 1.09,6/$89.958. Muchness är i sin tur helsyster med toppstoet Falls For You, 1.09,7/$1.326.357. Hon vann Goldsmith Maid (C$410.000), Armbro Flight Stakes (C$361.225) och Kentucky Futurity Filly.