Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

En välbetald långresa

Det satt hårt åt, men i sista steget lyckades Stian Pettersens Limerence spurta hem finalen av Mäster Gustafs Pokal på Bodentravet och kamma hem ett sexsiffrigt förstapris.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Limerence spurtvann Mäster Gustafs Pokal. Foto: Skärmdump Youtube.
Limerence spurtvann Mäster Gustafs Pokal. Foto: Skärmdump Youtube.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det stod 100.000 kronor på spel i finalen av Mäster Gustafs Pokal där Nu Pagadi-sonen Limerence gjordes till spelfavorit efter en andraplats i försöket tidigare under kvällen.
Körande John Östman var aldrig nära att lyckas hålla upp innerspåret på startvolten med sin fyraåring utan hamnade först som trea längs sargen när fältet hade formerat sig.
När 400 meter återstod kom Limerence ut som andrahäst i andraspår och attacken sattes in vid utgången av slutkurvan.

Fakta

Limerence

Fyraårig norskfödd brun hingst e. Nu Pagadi–Netancia e. Thai Tanic

St: 21: 8–4–2, 1.12,8ak, 326.612 kr

Ägare: Stian Pettersen & Miriam Johannessen, Norge.
Uppfödare: Stian Pettersen, Norge.

Tränare: Stian Pettersen, Norge.

Ledande Grit Brodda (e. The Bank) såg verkligen ut att vara på väg att avgå med segern, men i allra sista steget tog sig Limerence förbi.
Segern togs på tiden 1.14,4/1.640 meter och var värd 100.000 kronor.
– Det här är stort, jag har inte ord. Jag har gjort allt med hästen som uppfödare och tränare så det känns speciellt, sade Stian Pettersen i Bodentravets vinnarcirkel.

Segerkusken John Östman tog hem sin andra finalseger i Mäster Gustafs Pokal. Föregående tillfälle var år 2016 då han vann med Höwings Star (e. Diamond Way), tränad av Ingemar Hultqvist och han medgav att man verkligen hade marginalerna på sin sida denna gång.
– Ibland har man otur, men idag hade vi all tur i världen. När det var 50 kvar hade jag ett klart grepp med huvud och hals, men vid målgången höll hennes häst på att kontra. Nu höll min häst huvudet först i alla fall trots att han var nöjd när han hade tagit sig förbi hästen som gick i dödens.

Finalist i storlopp

Stian Pettersen hade onekligen rest långt för att tävla med Limerence. Han är hemmahörande i Borkenes i nordvästra Norge vilket ligger närmare 60 mil från Boden och innebär en resväg enkel tid på sju och en halv timme!
Limerence har mestadels tävlat hemma i Harstad, men gjorde ett gästspel på Jarlsberg i juli då han slutade fyra i sitt uttagningslopp till Jarlsberg Grand Prix, men fick lämna finalen lottlös.
Däremot gjordes inget försök i uttagningsloppen till Norskt Travderby utan siktet ställdes in mot Mäster Gustafs Pokal och det gav god utdelning.

Limerence mor Netanica (e. Thai Tanic) 1.14,1am/433.732 nok vann 16 av 61 starter i sin karriär och var precis som sin dotter en produkt från Stian Pettersen och Miriam Johannessen.

Limerence stamtavla på BreedersBible.com