Fokustema
V86 Solvalla/Jägersro
Läs senare

”Nu har vi satt nivån för resten av året”

Först i Sverige i år under 1.12: Wingait C.H. som tog en snygg spetsseger och såg ut att vara på bettet ända in i mål, för Stefan Persson på 1.11,8a/1.640 meter.
Av
Lars G Dahlgren
Wingait C.H. och Stefan Persson. Foto Jörgen Tufvesson/ALN Jägersro 190102
Wingait C.H. och Stefan Persson. Foto Jörgen Tufvesson/ALN Jägersro 190102

Sonen till Bring Me Back och Wingait Inga, som båda tränades och kördes av Stefan Persson när de tävlade, gjorde denna tidsnotering på Jägersro som hade ena halvan av V86-omgången.

– Nu har vi satt nivån för resten av året, sade Stefan Persson i ATG Live.

Wingait C.H. har dock varit snabbare. Som fyraåring vann han på 1.10,6.

Fakta

Spelfakta

Rätt V86-rad: 5–9–6–10–6–6–3
Utdelning:
Åtta rätt: 8.692 kr
Sju rätt: 74 kr
Sex rätt: jackpot
Omsättning: 23.294.633 kr

Expandera

Harran Boko (e. Maharajah – Zilan Boko) har i sina ljusa stunder visat hög kapacitet men inte kommit längre än till 400.000 kronor insprunget efter åtta segrar på 17 starter. Conrad Lugauer hade kontroll på loppet i ledning hela vägen och sista 100 meterna fick femåringen sträcka ut lite till mycket lätt seger på 1.13,4a/2.140.

– Idag var han harmonisk och då växte förstås vinstchansen, sade Conrad Lugauer.

Det var bra fart i ett fyraåringslopp där Ritchie Ås (e. Break The Bank K. – Rozzie Ås) fick det rätt stimmigt i ledningen med 1.13,5 första varvet. Johan Untersteiners häst, körd av Jörgen Sjunnesson, sträckte på sig fint när han i karriärens andra seger höll undan för Adrian’s Fight  på 1.14,1a/2.140.

Magnus Dahlén-tränade The Real Star (e. Quite Easy U.S. – Jullan Star) visade bra mod och styrka när han för Christian Fiore efter ett rätt tungt lopp vägrade släppa förbi sig Havefunwithme på 1.13,2a/2.140 meter.

Solvalla

Fame Boko (e. Virgill Boko – Michaela November) övertygade när hon snabbt svepte till ledning på sista bortre långsidan och för Per Lennartsson fortsatte till närmast överlägsen seger på 1.15,0/2.160 meter.

Magnus Träff, som nu har blivit proffstränare, har Survival Kit (e. Going Kronos – Klipspringer) i bra ordning. Tredje raka segern togs från ledningen på 1.15,5a/3.140 för Ulf Eriksson. Survival Kit har tagit de tre raka segrarna över 1.640, 2.140 och 3.140 meter.

Hans-Owe Sundberg har sina hästar i bra vinterform och U.Bergs Svante (e. Infinitif – Savage Garden) vann från dödens för Emilia Leo på 1.14,5a/2.140.

Eelis (e. Enjoy Lavevc – Mazurka Lavec) hängde rätt mycket på högertömmen för Mika Forss när de attackerade i tredjespår på sista bortre långsidan, och det var med knapp marginal mot Dardanos som Eelis, segerlös som fyraåring, inledde sitt femåringstävlande med att vinna på 1.15,8a/2.140.

Fakta

Spelfakta

Rätt V86-rad: 5–9–6–10–6–6–3
Utdelning:
Åtta rätt: 8.692 kr
Sju rätt: 74 kr
Sex rätt: jackpot
Omsättning: 23.294.633 kr

Expandera
Prova e-tidningen
för endast 1 kr första månaden
Läs digitalt var du vill och när du vill
Inga fakturor, ingen bindningstid, avsluta när du vill
Ordinarie pris 89 kr/mån
Beställ
Fokustema
Byter jobb
Läs senare

Magnus Rundgren vd för SRF Stable

Magnus Rundgren, verkställande direktör för Am Bloodstock, byter jobb och blir från årsskiftet verkställande direktör för SRF Stable.
Av
Lars G Dahlgren
Magnus Rundgren. Foto: Simon Hagen/Sulkysport
Magnus Rundgren. Foto: Simon Hagen/Sulkysport

– Jag har jobbat i elva år för Anders Ström och Courant-gruppen och i tio som vd för uppfödningsdelen Am Bloodstock. Jag är väldigt stolt över vad vi byggt upp och framstår kanske som lite knäpp när jag byter jobb nu, just när vi börjat skörda vad satsningen byggt upp, till exempel genom att vår uppfödning Hypnotic Am vann det största loppet för tvååriga ston Hambletonianhelgen, säger Magnus Rundgren och fortsätter:

– Samtidigt är det Lennart Ågren har i SRF Stable så spännande att det här är en utmaning jag kände att jag inte kan tacka nej till. Jag känner ju Lennart väl eftersom SRF Stable också är en partner till Courant-gruppen, bland annat genom kanonhästen Gimpanzee.

SRF Stable har de senaste åren gått från att vara en väldigt stor tävlingsverksamhet till att även omfatta allt större uppfödning och nu ska alltså Magnus Rundgren bli vd för hela verksamheten.

Anders Ström betonar att allt sker i bästa samförstånd.

– Jag har varit väldigt lyckligt lottad som har haft Magnus som chef för Am Bloodstock och samtidigt förstår jag att han vill gå vidare och satsa på något nytt. Courant-gruppen står inför en ny situation, och vi kommer att genomföra en organisationsförändring. Under hösten drar vi igång arbetet med att rekrytera nya medarbetare. Jag hoppas givetvis på fortsatt gott samarbete med Lennart Ågren framöver, det blir ju inte sämre av att Magnus håller i hans affärer, säger Anders Ström.

Magnus Rundgren kvarstår alltså i Am Bloodstock året ut med ansvar för bland annat den försäljningsverksamhet som pågår av ettåringar på auktioner i Sverige, denna vecka i Deauville och sedan i USA.

Fokustema
Red Mile
Läs senare

Greenshoe startar igen!

På torsdag är Greenshoe tillbaka på tävlingsbanan igen efter sin imponerande uppvisning i Harry W. Zweig Memorial på Vernon Downs.
Av
Claes Freidenvall
Greenshoe är tillbaka på tävlingsbanan på torsdag på Red Mile. Foto: Lisa Photo
Greenshoe är tillbaka på tävlingsbanan på torsdag på Red Mile. Foto: Lisa Photo

Det handlar om ett försök i Kentucky Sire Stakes ($30.000) för treåriga hingstar och valacker på Red Mile med 15.000 dollar till vinnaren.

Marcus Melanders Greenshoe (e. Father Patrick-Designed to Be) kommer att bli storfavorit till segern, men det finns några duktiga treåringar som också kan röra på sig.

 

Greenshoe har startat åtta gånger i år, vunnit sex lopp och varit tvåa vid två tillfällen. Samtliga lopp på Red Mile hittar ni här.

Fokustema
Saratoga Raceway
Läs senare

Obesegrade ston i toppmatch

På onsdag åker Marcus Melander till Saratoga Raceway och där ska obesegrade Hypnotic Am försöka ta sjätte raka segern i ett försök i New York Sire Stakes ($76.750) för tvååriga ston, men hon bjuds inget enkelt motstånd.
Av
Claes Freidenvall
Kretsen runt Hypnotic Am efter segern i Jim Doherty Memorial i somras. Foto: Simon Hagen
Kretsen runt Hypnotic Am efter segern i Jim Doherty Memorial i somras. Foto: Simon Hagen

Precis som Hypnotic Am (e. Chapter Seven-Daydream Am) går Love A Good Story (e. Chapter Seven-Celebrity Lovin) in i loppet utan att ha förlorat en enda gång. Sex framträdanden, lika många segrar och som snabbast har Julie Millers sto travat 1.11,6, medan Hypotic Am ståtar med vinnarrekordet 1.10,2.

Love A Good Story. Foto: Steven H Roth.

Sedan tidigare har Hypnotic Am två vinster i New York Sire Stakes plus försök och final i Jim Doherty Memorial. Precis som tidigare är det Brian Sears som sköter tömmarna bakom Anders Ströms uppfödning på Saratoga Raceways 800-metersoval.

Bland motståndarna finns också Åke Svanstedts Miss Jubilation (e. Chapter Seven-Blue Muscles), 1.12,8*/$54.866. Svanstedt har också Seventimesalady (e. Chapter Seven-Ava Marion), 1.12,0/$110.214, till start i det andra försöket

Här hittar ni startlistorna till Saratoga Raceway.