Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Nu spänner vi bågen”

Intrycket kunde omöjligen varit bättre än som var fallet när Readly Express helsyster Fabulous Pellini vann i sin första start för Daniel Wäjersten.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Fabulous Pellini övertygade idag på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Fabulous Pellini övertygade idag på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är inget dåligt grundämne Daniel Wäjersten har fått att arbeta med ska sägas, men jobbet ska göras och resultaten ska komma på tävlingsbanan.
Att leva på gamla meriter som att man varit Breeders Crown-finalist under treåringssäsongen eller gett San Moteur (e. Panne de Moteur) på allvar i ett Breeders Course-bonuslopp samma år är inget som skänker en nya prispengar med garanti.

Fakta

Fabulous Pellini

Femårigt brunt sto e. Ready Cash–Caddie Dream e. Viking Kronos

St: 13: 3–5–1, 1.13,0am, 371.500 kr

Ägare: Stall 15.
Uppfödare: Pellini Breeding AB, Bromma.

Tränare: Daniel Wäjersten, Bergsåker.

Som det såg ut måndagskvällen kan dock Fabulous Pellini ha sin bästa tid framför sig. Daniel Wäjersten hade fått stoet i träning i september och det såg sannerligen inte ut att vara för dåligt trimmat inför återkomsten på tävlingsbanan.
Från andra ledet bakom bilen höll sig Wäjersten cool med sin storfavorit och tog ett rygglopp hela vägen fram tills 300 meter återstod innan han iscensatte attacken.
Då fullkomligen exploderade Fabulous Pellini. Ready Cash-dottern kastade sig över konkurrenterna och sprintade ifrån så pass lättsamt att segermarginalen skrevs till tre och en längd.

Diamantstoet nästa

Segern togs på tiden 1.15,3a/2.140 meter och var värd 40.000 kronor.
– Det blev ett önskescenario för vår del. Jag var lite rädd för bakspåret då hon kan vara hetsig och rycka med huvudet. Hon låg på lite under vägen, men var ändå reglerbar, sade Daniel Wäjersten i Bergsåkers vinnarcirkel och fortsatte:
– Det här var jättekul. Nu var hon tillbaka och startade i vardagslopp, men är ju en häst varit med i andra sammanhang. Nu tar vi och spänner bågen med det här loppet i kroppen. Det finns ett Diamantstoförsök här på hemmaplan i februari. Hon står lite hårt inne det, men vi testar troligtvis där.
Med 371.500 kronor på kontot hamnar Fabulous Pellini på 20 meter tillägg i det loppet där nästa tilläggsgräns går på 450.000 kronor.

Caddie Lisieux segerdefilerar med Kenneth Haugstad och Lina Leek. Foto Mia Törnberg
Fabulous Pellinis helsyster Caddie Lisieux. Foto Mia Törnberg/Sulksport

Fabulous Pellinis mor Caddie Dream (e. Viking Kronos) 1.11,8ak/2.951.717 kr täljde själv guld under unghäståren med finalsegern i Breeders Crown för treåriga ston som främsta merit och hade att brås på som dotter till Stosprintervinnaren Fatima Lavec (e. Sugarcane Hanover) 1.12,3ak/1.146.583 kr.

Talangen har gått vidare i led efter led och Caddie Dreams mest kända avkomma är givetvis Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express (e. Ready Cash) 1.08,9ak/24.711.565 kr, men även Stosprintervinnaren tillika tvåfaldige Breeders Crown-tvåan Caddie Lisieux (e. Ready Cash) 1.10,6ak/3.705.600 kr blev flerfaldig miljonär under sin karriär.