Fokustema
Prix de Bretagne
Läs senare

Björn Goop kör Bold Eagle

Björn Goop ersätter Franck Nivard som kusk bakom Bold Eagle i Prix de Bretagne på Vincennes imorgon söndag. Nivard lider av en ond rygg efter en olycka under fredagstävlingarna på Vincennes.
Av
Lars G Dahlgren

Björn Goop körde Bold Eagles bror Cash And Go i Europeiskt Femåringsmästerskap på Solvalla Kriteriehelgen och får nu alltså chansen även på Bold Eagle. De två hästarna har samma ägare, Pierre Pilarski och inväntar enligt sitt twitterkonto att Björn Goop ska köra klart V75-loppen på Bjerke och sedan bekräfta att han tar uppsittningen.

Franck Nivard, som skulle köra Capella de Vrie i kvällens första lopp kolliderade med Anthony Barriers Chimene d’Osny och gick i backen. Capella de Vrie ströks och Nivard slog sig så illa, klagade över smärtor i ryggen, att han fördes till sjukhus där han fick tillbringa natten.

På lördageftermiddagen har det stått klart att Franck Nivard inte kan köra på Vincennes i morgon. Eric Raffin, som körde Bold Eagle i två lopp förra året när Nivard avtjänade en avstängning, är inte tillgänglig eftersom han ska köra en annan Sébastien Guarato-häst i Prix de Bretagne, Valko Jenilat.

Franck Nivard är uppsatt på sju hästar på Vincennes i morgon.

Fokustema
V75
Läs senare

Westholm ersätter Lövgren

Joakim Lövgren har kvalat in två hästar lördagens final i bronsdivisionen. Jägersrotränaren hade planerat att köra Sevilla, men tvingas lämna ifrån sig tömmarna.
Av
Pär Gustafsson
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Anledningen är att Joakim Lövgren är delägare i Staro Leonardo och reglementet säger att körsvenner inte får köra mot egenägda hästar. Lövgren är inte ägare eller delägare i Sevilla som får Jörgen Westholm i sulkyn på lördag.

Staro Leonardo körs som planerat av lärlingen Bernardo Grasso.

5–11 aug: Åby Stora Pris och kallblodsklassiker

Fokustema
Läs senare

Dags att söka Stig H-stipendium

När Stig H Johansson fyllde 50 år, 1995, instiftades Stig H-stipendiet som hittills 52 lovande lärlingar premierats med.
Nu är det dags att söka årets stipendium.
Av
Ola Lernå
Det är dags att söka årets Stig H-stipendium!
Det är dags att söka årets Stig H-stipendium!

Ansökningstiden går ut 24 augusti och Stig H-stipendiet delas ut på Kriterielördagen 28 september. För att söka stipendiet måste man vara anställd hos en A-tränare och var högst 30 år gammal.
Stipendiet består av ett utbildningspaket, bland annat innehållande:

  • Två dagars specialprogram hos Stig H Johansson.
  • Fystest och fysträning
  • Tre dagars coachning med mental tränare
  • En dags medieträning
  • En dags marknadsföring och kundvård, Wången.
  • En dags ekonomi och företagande med LRF-konsult.
  • En utbildningsdag på Lantbruksuniversitet Ultuna med det senaste i hästforskningen

Ansökninghandlingar för Stig H-stipendiet hittar ni via denna länk.

Fokustema
Debutkull
Läs senare

Truculent-avkommor kvalade

Igår kvalade den första Readly Express-avkomman, men ytterligare en ny hingst, Truculent, har sin första kull född 2017.
Av
Ola Lernå
Truculent har tolv avkommor i första kullen född 2017 och den senaste veckan har två av dem kvalet. På bilden ses Cometrue Lee. Foto Fredrik Servin
Truculent har tolv avkommor i första kullen född 2017 och den senaste veckan har två av dem kvalet. På bilden ses Cometrue Lee. Foto Fredrik Servin

Den består av totalt tolv avkommor och två tvååringar har kvalat den senaste veckan.
Cometrue Lee (undan Com Åstad e. Power To Charm) noterades för 1.20,5/2.140 meter på Jägersro i lördags och igår var det dags för King Lee (undan Simbs Tracy e. Pearsall Hanover) som travade 1.22,3/2.140 meter.
Båda hästarna tränas av Jägersros Lars I Nilsson som också var den som tränade Truculent under karriären och tog Revenue-sonen hela vägen till Elitloppet.