Fokustema
Italien
Läs senare

Ny storseger för Arazi Boko

Florens-banan är inte i bästa kondition för dagen, men det hindrade inte Arazi Boko och Alessandro Gocciadoro för att ta hem Gran Premio Duomo (€110.000) på moderata 1.16,9a/1.600 meter.
Av
Claes Freidenvall
Alessandro Gocciadoro och Arazi Boko vann i Bologna igår. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro och Arazi Boko vann i Bologna igår. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Från täten fick Alessandro Gocciadoro bestämma farten som han ville med Arazi Boko (e. Varenne-Laura Kemp) och på upploppet gick tolvåringen ifrån till en enkel seger före vinnarhålets Ula Risaia Trgf (e. Ghibellino) på 1.17,1. Långt ner var det ner till trean Pocahontas Diamant (e. Look de Star), vilken kom hem på 1.17,6.

Arazi Boko vinner för Alessandro Gocciadoro.

Arazi Boko har haft ett mycket starkt 2019 med vinster i Gran Premio Costa Azzurra (€220.000), Gran Premio Citta di Montecatini (€154.000), Campionato Europeo (€132.000), Gran Premio Padovanelle (€40.040), Gran Premio Renzo Orlandi (€40.040), consolation i Gran Premio della Lotteria (€33.000) och gårdagens Gran Premio Duomo (€110.000).

Totalt har Arazi Boko gjort 18 starter (10-2-1) i år och tjänat 328.977 euro.

Här kan ni se loppet!

Fokustema
Vincennes
Läs senare

H.V.Tuuri vann lätt igen

Finske H.V.Tuuri har dominerat kallblodsloppen på Vincennes. Det blev segrar i båda loppen, först i söndags och nu idag igen.
Av
Lars G Dahlgren

Eric Raffin bjöd H.V.Tuuri (e. Turo – H.V.Kipinä) ett bra lopp i andra par utvändigt och när han attackerade handlade det i praktiken om spel mot ett mål. H.V.Tuuri vann på 1.22,5a/2.100 på Vincennes stora bana, att jämföra med de 1.23,3a/2.100 han travade på lilla banan i söndags. Ossi Nurmonen tränar H.V.Tuuri. Förstapriset var 8.100 euro.

De fyra svenska kallblod som skulle varit med i detta kallblodsmöte på Vincennes, som numera körs varannat år, fick stanna hemma i Sverige på grund av att de inte uppfyllde de franska reglerna för vaccination.

Fokustema
Northfield Park
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Toppkusk i olycka

USA:s segerrikaste kusk de senaste åren Aaron Merriman var med om en otäck olycka i lördags när hans passgångare My Three Girls gick omkull och drog med sig flera andra ekipage i fallet.
Av
Claes Freidenvall
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport


Reportage Aaron Merriman
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Reportage Aaron Merriman

Aaron Merriman och My Three Girls satt i rygg på ledaren, när stoet galopperade i sista sväng, gick ner på knäna och ytterligare fyra ekipage gick i backen.

Bilderna från loppet såg otäcka ut, men Aaron Merriman klarade sig efter omständigheterna bra, även om det ömmade i kroppen efteråt plus att han drabbades av en liten hjärnskakning.

Både Aaron Merriman och Hunter Myers fick åka till sjukhus efter loppet i lördags, men båda kunde lämna senare under kvällen.

– Jag hoppas kunna vara tillbaka och köra i helgen, säger Aaron Merriman till ustrotting.com.

Aaron Merriman är uppsatt som kusk på Meadows imorgon och Northfield Park på lördag.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Kriterievinnare knappt slagen

Efter fyra raka diskningar fick Ola Åsebös forna norska Kriterievinnare Hard Times till ett bra lopp igen på Vincennes. Han var knappt slagen i Prix du Cantal.
Av
Lars G Dahlgren
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni

Numera Jean-Michel Bazire-tränade Hard Times (e. Cocktail Jet – Tigerlily) var favoritspelad i torsdagens quintelopp, men fick se sig knappt slagen av valacken Carioca de Lou (e. Jag de Bellouet – Lola de Lou) och Leo Abrivard. De två hästar som gjorde upp om segern startade från 25 meters tillägg och attackerade för fullt i slutkurvan.

Laurent Claude Abrivard-tränade Carioca de Lou vann på 1.13,6/2.875 meter och Hard Times noterade 1.13,7. Andraplatsen var 12.500 euro och segerpremien 22.500.

Björn Goop-duon Tellmeastory (e. Zola Boko) och J.S.Apollo (e. The Bad Boy) knep matlapparna 1.000 och 500 euro som sexa och sjua på 1.14,5 medan Björn själv slutade oplacerad med sin uppsittning Bryssel (e. Ready Cash).