Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Ny vinst för norskfödd

Anette Lorentzons Vainqueur R.P. tog sin tredje årsseger när den åttaårige norrmannen slog till på Yonkers Raceway i natt.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Vainqueur R.P. vid en tidigare seger på amerikansk mark. Foto: Lisa Photo
Vainqueur R.P. vid en tidigare seger på amerikansk mark. Foto: Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

På New York-banan som mäter 800 meter i omkrets inledde Marcus Miller och Vainqueur R.P. (e. Infinitif-Global Affair) i rygg på ledande Grey.

Anette Lorentzon. Foto: Adam Ström/stalltz.se

I en hård slutstrid kunde Vainqueur R.P. avgöra med nos på 1.12,5/1.609 meter och för den insatsen belönades åttaåringen med 15.000 dollar. I år har Vainqueur R.P. startat sex gånger (3-1-1) på Yonkers Raceway och tjänat 56.000 dollar.

Köptes av Åke Lindblom

Vainqueur R.P. är uppfödd av Richard Pedersen i Norge och han är undan Global Affair (e. Broadway Hall), vilken köptes som ettåring av Åke Lindblom i Lexington för 12.000 dollar.

Sju starter gjorde hon i hans regi, vann två lopp, tjänade 81.700 kronor och tog rekordet 1.15,8ak. Förutom Vainqueur R.P. har Global Affair också lämnat hans svenskfödda helbröder Gambit Brodde, 1.10,6ak*/770.044 kr, och Gordon Brodde, 1.12,3ak/770.044 kr.

Ifjol blev Global Affair mor till en dotter – Gilded Brodda – efter Readly Express och hon har också en tvåårig hingst – Giant Brodde – efter Maharajah som numera finns i Finland. Den senare såldes för 250.000 kronor på Kriterieauktionen ifjol.