Fokustema
Frankrike
Läs senare

Nya framgångar för Malmqvist

Tomas Malmqvist framgångar fortsätter på fransk mark och ikväll tog hans tvååring Kapitano de Source sin andra raka seger när han slog till på Enghien för Eric Raffin.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Kapitano de Source håller undan till vinst för Eric Raffin. Foto: Scoop Dyga
Kapitano de Source håller undan till vinst för Eric Raffin. Foto: Scoop Dyga
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter 300 meter hittade Eric Raffin till spets med Kapitano de Source (e. Ready Cash-Varina) i Prix du Pont Marie (€36.000), men valde att släppa till Kaiser des Granges 1.400 kvar. Kort efteråt tog Kapitano de Source positionen utvändigt om ledaren och 900 meter från mål gick Tomas Malmqvists tvååring till tät igen.

Över upploppet utmanade Keyboard (e. Royal Dream), men kom aldrig närmare än en halv längd och Kapitano de Source kunde vinna på 1.15,4a/2.150 meter och står nu med två vinster på tre starter. Dagens triumf var värd 16.200 euro.

I starten innan tog Kapitano de Source hem Prix des Zinnias (€14.000) i Caen. Ifjol ropades han in på Arqana Trot-auktionen i Deauville för 81.000 euro och hingsten är undan Varina (e. Norginio), 1.12,3/€185.522, som har sin första startande avkomma i Kapitano de Source.

Mormor Jalencia (e. Cezio Josselyn), 1.13,7/€381.733, var precis som sin dotter Varina också framgångsrik på tävlingsbanan. Hennes största segrar togs i Prix d’Etoile och Prix de Tonnac-Villeneuve.