Fokustema
Hans Karlsson
Läs senare

Örebro Travsällskap till attack

Turerna runt Hans Karlsson fortsätter och tidigare idag överlämnade Örebrotravets sportchef Claes Broberg och styrelseledamoten i banans travsällskap, Mats Domberg, ett brev undertecknat av banans ordförande Fredrik Askhem med rubriken ”Anmodan om rättelse” till Hans Karlsson.
Av
Claes Freidenvall
Örebro Travsällskap hotar att säga upp Hans Karlssons hyreskontrakt på Örebrotravet och idag fick han motta ett brev från banans travsällskap.
Örebro Travsällskap hotar att säga upp Hans Karlssons hyreskontrakt på Örebrotravet och idag fick han motta ett brev från banans travsällskap.

Brevet från Örebro Travsällskaps ordförande Fredrik Askhem – daterat den 10 augusti – till Hans Karlsson kan läsas i sin helhet nedan till vänster.

– Den mest intressanta frågan är hur man väljer att inte utreda vad som verkligen har hänt med hästmisshandeln utan istället hotar mig med uppsägning av mitt hyreskontrakt. Det måste väl vara viktigare om någon har spöat en häst än att eventuellt diskutera om jag uttryckt mig lite överdrivet grovt till den misstänkta misshandlaren. Det måste väl ändå vara fel prioriterat, frågar sig Hans Karlssson.

”Osammanhängande”

Hans Karlsson kallar brevet för ”osammanhängande”.

– Hyresparagrafer blandas med yttrandefrihet och skulle det vara så att yttrandefriheten är kopplad till ett hyreskontrakt så vore det direkt stötande. Personligen tycker jag att det är stor skillnad när någon stoppat en människa från att misshandla, än att den som skällde ut misshandlaren prioriteras och hur jag uttryckte mig i denna dramatiska situation. Jag måste säga att det är helt otroligt att man inte riktar in sig på det väsentliga i sammanhanget, säger Hans Karlsson.

Juridisk hjälp från ST?

I dagsläget vet inte Hans Karlsson hur han ska tackla den ”anmodan om rättelse” som han fått från Örebro Travsällskap.

– Jag behöver nog ha någon form av juridisk hjälp från ST:s sida för att kunna överblicka situationen och vad det kan bli för konsekvenser med detta rena hot ställt till mig, säger Hans Karlsson.

Fotnot: Sulkysport har sökt Örebro Travsällskaps ordförande Fredrik Askhem utan att kunna nå honom.

Proffstränare vill kasta ut Hans Karlsson från Örebro!

Vittne till hästmisshandel ”orsak” till utbrottet

Fokustema
Vincennes
Läs senare

H.V.Tuuri vann lätt igen

Finske H.V.Tuuri har dominerat kallblodsloppen på Vincennes. Det blev segrar i båda loppen, först i söndags och nu idag igen.
Av
Lars G Dahlgren

Eric Raffin bjöd H.V.Tuuri (e. Turo – H.V.Kipinä) ett bra lopp i andra par utvändigt och när han attackerade handlade det i praktiken om spel mot ett mål. H.V.Tuuri vann på 1.22,5a/2.100 på Vincennes stora bana, att jämföra med de 1.23,3a/2.100 han travade på lilla banan i söndags. Ossi Nurmonen tränar H.V.Tuuri. Förstapriset var 8.100 euro.

De fyra svenska kallblod som skulle varit med i detta kallblodsmöte på Vincennes, som numera körs varannat år, fick stanna hemma i Sverige på grund av att de inte uppfyllde de franska reglerna för vaccination.

Fokustema
Northfield Park
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Toppkusk i olycka

USA:s segerrikaste kusk de senaste åren Aaron Merriman var med om en otäck olycka i lördags när hans passgångare My Three Girls gick omkull och drog med sig flera andra ekipage i fallet.
Av
Claes Freidenvall
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport


Reportage Aaron Merriman
Aaron Merriman var med om en olycka i lördags. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport Reportage Aaron Merriman

Aaron Merriman och My Three Girls satt i rygg på ledaren, när stoet galopperade i sista sväng, gick ner på knäna och ytterligare fyra ekipage gick i backen.

Bilderna från loppet såg otäcka ut, men Aaron Merriman klarade sig efter omständigheterna bra, även om det ömmade i kroppen efteråt plus att han drabbades av en liten hjärnskakning.

Både Aaron Merriman och Hunter Myers fick åka till sjukhus efter loppet i lördags, men båda kunde lämna senare under kvällen.

– Jag hoppas kunna vara tillbaka och köra i helgen, säger Aaron Merriman till ustrotting.com.

Aaron Merriman är uppsatt som kusk på Meadows imorgon och Northfield Park på lördag.

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Kriterievinnare knappt slagen

Efter fyra raka diskningar fick Ola Åsebös forna norska Kriterievinnare Hard Times till ett bra lopp igen på Vincennes. Han var knappt slagen i Prix du Cantal.
Av
Lars G Dahlgren
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni
Carioca de Lou (nummer 16) beerade med knapp marginal Hard Times på Vincennes. Foto: Gerard Forni

Numera Jean-Michel Bazire-tränade Hard Times (e. Cocktail Jet – Tigerlily) var favoritspelad i torsdagens quintelopp, men fick se sig knappt slagen av valacken Carioca de Lou (e. Jag de Bellouet – Lola de Lou) och Leo Abrivard. De två hästar som gjorde upp om segern startade från 25 meters tillägg och attackerade för fullt i slutkurvan.

Laurent Claude Abrivard-tränade Carioca de Lou vann på 1.13,6/2.875 meter och Hard Times noterade 1.13,7. Andraplatsen var 12.500 euro och segerpremien 22.500.

Björn Goop-duon Tellmeastory (e. Zola Boko) och J.S.Apollo (e. The Bad Boy) knep matlapparna 1.000 och 500 euro som sexa och sjua på 1.14,5 medan Björn själv slutade oplacerad med sin uppsittning Bryssel (e. Ready Cash).