Fokustema
Åby
Läs senare

”Otroligt stark häst”

En öppning och avslutning i 1.08-tempo var inget som hindrade Kentucky River i Lyon Grand Prix för femåringar.
– Han har tränat ihop med Önas Prince hela vintern och ligger pulsmässigt som honom. En otroligt stark häst, berömde Per Nordström.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Kentucky River vid seger i Lyon Grand Prix i maj. Adam Ström/stalltz.se
Kentucky River vid seger i Lyon Grand Prix i maj. Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Father Patrick-sonen flög fram i spurten i årsdebuten på Åby den 1 april och bärgade sånär seger i Silverdivisionen, men slog på en oväntad startgalopp i det efterföljande silverförsöket på Jägersro tre veckor senare.
Utifrån det fanns det frågetecken kring Kentucky River inför lördagens lopp, men några osäkra tendenser gick inte alls att skönja.
– Han gamblade inget utan höll i första 50 meterna och gav honom ingen signal. Efter det kändes det säkert och då kunde jag börja köra mot ledningen. Hästen öppnade och avslutade i 1.08-tempo idag, sade Per Nordström till ATG Live efter segern.

Ja, väl i ledningen var mycket vunnet även om inte Per Nordström tilläts ”chocksänka” farten någon gång utan länge och väl puttrade på i jämn 1.13-fart.
Invictus Madiba (e. Booster Winner) sällskapade på hans utsida under det sista ett och ett halvt varvet och var stor i nederlaget, men utgjorde inget hot om segern.
– En bubblande skön känsla. Jag vet att hästen kan det här även om han har lite hyss i sig. Nu får vi se om poängen räcker till för att komma med i Silverdivisionens final under Elitloppshelgen, sade Per Nordström.

Segern värd 250.000 kronor togs på 1.12,2a/2.640 meter och bakom Invictus Madiba tog Åke Lindbloms Power Doc (e. Muscle Massive) hand om tredjeplatsen.
Loppets favorit Mellby Jinx (e. Ready Cash) var aldrig aktuell för pallplacering från fjärde utvändigt trots att han avslutade 1.10,5 sista varvet. Tuffa papper!