Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

P 21-vinnare med STL-potential

Steget från P 21-lopp till STL-sammanhang kan tyckas oändligt långt, men i Innovation Love har Robert Bergh en häst som kan komma att ta sig tillbaka till lördagsloppen.
– Det här var en fin häst som det drev fint för, sade segerkusken Stefan Persson i Åbys vinnarcirkel.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh kan ha en blivande STL-häst i Innovation Love. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Robert Bergh kan ha en blivande STL-häst i Innovation Love. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Efter att tränats av Paul Hagoort under unghäståren så hamnade Innovation Love hos norskan Stine Birkeland under fjolåret.
Där blev det som bäst en andraplats på nio starter och framförallt många galoppmisslyckande. Med felsteg straffade hästen även ut sig i debuten för Robert Bergh för två veckor sedan, men under torsdagskvällen höll han sig på benen och visade sitt rätta jag.
Det fanns blott fyra motståndare i P 21-loppet (!) och Stefan Persson behövde inte leverera någon överjordisk taktisk disposition för att reda ut uppgiften.

Fakta

Innovation Love

Sexårig brun valack e. Love You–Adena Boko e. Pearsall Hanover

St: 51: 11–7–5, 1.11,6ak, 876.149 kr

Ägare: Sanda Racing Stable AB, Årjäng.
Uppfödare: Schalkoort L.C.J., Nederländerna.

Tränare: Robert Bergh, Åby.

– Det var inte så många hästar med och ett rätt så lättläst lopp. När Cab Lane galopperade från start så underlättade det för mig; det kändes som det var lite den och min häst som gjorde upp i det här loppet, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Ledningen övertogs från tillägg redan på första bortre långsidan och via 1.12,8 sista varvet så drogs musten ur konkurrenterna.
– När Cab Lane kom bakom drog jag på så han skulle få det jobbigt; det var inte så komplicerat. Det här var en fin häst som det drev fint för. Av någon anledning verkar han ha kommit snett på det, men nu är han hos Robert (Bergh, red.anm.) och det känns som det kommer bli fler segrar, sade Persson.

Stark syskonskara

Innovation Love är på intet vis en obekant häst på svensk mark. Den sexårige valacken gjorde sitt första framträdande i landet i 2018 års Breeders Course-final under Åbergskvällen och slutade då fyra på 1.11,6, fem tiondelar efter vinnaren Zeus Bi.

Som femåring fick hästen en nytändning med sadel på ryggen och vann Montéeliten under Oslo Grand Prix-dagen samt slutade tvåa i Sommarmontén på Jägersro.

Innovation Love ingår i en mycket framgångsrik syskonskara. Den svenskfödda modern Adena Boko (e. Pearsall Hanover) 1.12,1ak/951.000 kr var själv en framgångsrik tävlingshäst i Stig H Johanssons regi med en femteplats i Breeders Crown-finalen för treåringar som främst Grupp I-resultat.
Som mor har hon lämnat Herrera Boko (e. Conway Hall) 1.12,4ak/594.390 kr, Kilimanjaro (e. Conway Hall) 1.14,0/€66.125 samt årets Breeders Course-vinnare Love You Too (e. Love You) 1.12,3ak/€139.893.

Innovation Love. Källa: BreedersBible.com