Fokustema
Frankrike
Läs senare

Paris-skräll av Usain Töll

Svenskfödde Usain Töll skrällvann Prix General du Pommeau (€50.000) för Gabriele Gelormini på Vincennes till 21 gånger pengarna i ett lopp för femåringar som Björn Goop och Rotate ledde en lång bit in på upploppet.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Usain Töll vinner för Gabriele Gelormini. Foto: Gerard Forni
Usain Töll vinner för Gabriele Gelormini. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Usain Töll (e. Googoo Gaagaa-Cotton Waste) flög fram sista biten och den Erik Bondo-tränade hästen kom hem på 1.14,6/2.850 meter. Italienskan Aura Sl (e. Love You) var tvåa på 1.14,7 för Jean-Michel Bazire och tiondelen långsammare noterade Rotate (e. Scarlet Knight) som trea för Björn Goop.

Usain Töll gjorde sin första start på fransk mark och ägaren Scuderia Santese kunde räkna in 22.500 euro för vinsten. Usain Töll kommer närmast från finalseger i Gran Premio Coppa Milano (€23.850) i Milano.

På väg tillbaka till Sverige?

Usain Töll är uppfödd av Inge Carlsson och Robert Lindström. Googoo Gaagaa-sonen såldes till italienska ägaren i slutet av förra året och bytte då tränare från Admir Zukanovic till Wim Paal och numera finns valacken i Italien hos dansken Erik Bondo.

Ägaren Renato Santese har deklarerat, ”att som situationen är i Italien kommer jag flytta alla hästar till Sverige den 1 januari”, vilket betyder att vi kan få se Usain Töll på svensk mark inom kort – om han inte stannar i Frankrike med tanke på dagens imponerande triumf?

Fjärdeplats för Elitloppsvinnare

Elitloppsvinnaren Cokstile och Gabriele Gelormini övertog ledningen 1.800 kvar i Prix de Chateaudun (€90.000), men lämnade över taktpinnen till favoriten Elie de Beaufour (e. Royal Dream-Pignata) och Jean-Michel Bazire 1.100 meter före mål.

Duon höll undan med en halv längd för starkt avslutande Feliciano (e. Ready Cash) på 1.13,8/2.850 meter. Cokstile (e. Quite Easy) kroknade sista biten och Erik Bondos travare fick nöja sig med en fjärdeplats.

För sjuårige valacken Elie de Beaufor var det tredje vinsten på Vincennes i år efter tidigare vunnit Prix de Langeais (€67.000) och Prix Medusa (€52.000)