Fokustema
Halmstad
Läs senare

Per väntar på inbjudan till Åbergs…

Galopp i Elitloppsfinalen och en slät figur i Kymi GP.
Idag var Önas Prince sig själv igen.
– Det vore spännande om vi fick en inbjudan till Åbergs, sade Per Nordström efter dagens dagens seger i Halmstad.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Önas Prince ska starta i STL Open. Foto Lars B Persson
Önas Prince ska starta i STL Open. Foto Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Fjolårets Sprintermästare Önas Prince (e. Chocolatier) var tillbaka på Hallandsovalen för ett femåringslopp över medeldistans med blott fem deltagare.

Efter att ha galopperat under hastigt angrepp ut ur slutkurvan i Elitloppsfinalen gjorde Önas Prince en sämre insats i finska Kouvola för tre veckor sedan.

Idag var det aldrig något snack. Från fjärdespår stack Önas Prince till ledningen direkt, fick en liten tryckare av Steen Juuls danske Derbyvinnare från förra året, Festival Of Speed (e. Cantab Hall D.E.) på första långsidan, innan Juul fick den lucka han önskade och gick ned i rygg efter 650 meter.

1.09,5 kostade det första 500 meterna innan farten dämpades till 1.12,1 första kilometern. In i slutsvängen gick Festival Of Speed ut i andraspår, men 300 kvar bad Per Nordström Önas Prince om en tempoökning och i ett huj stack han ifrån konkurrenterna till överlägsen seger på 1.11,8a/2.140 meter.

”Är på uppåtgående igen”

– Idag fick jag det kvitto jag ville ha. Jag har känt i träning efter Finlandsstarten att han är på uppåtgående igen, han var inte sig själv i Finland. Jag ville ha en genomkörare för honom och när Steen smackade på sin häst i sista kurvan tog Önas i och han var fantastiskt fin, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

Om tre veckor väntar Hugo Åbergs Memorial på hemmabanan Jägersro…

– Vi har lite planer framöver, både Jubileumspokalen och Åberg, och det vore spännande att vara med i Åbergs om vi får en inbjudan. Jag tror att det fanns mycket krafter kvar idag, han är inte i toppform och nu får vi jobba på till Åbergs, sade Nordström.

Festival Of Speed blev frånåkt av vinnaren, men höll till andraplatsen knappt före Kuyt F.Boko (e. Conway Hall).