Fokustema
Sleipner Cup
Läs senare

Persson sopade rent

I lördags vann storebror B.W.Sture V75.
B.W.Rune (e. Tekno Odin – Gullan Fax) ville inte vara sämre och vann Sleipner Cup-finalen med 150.000 till vinnaren på Romme. I sulkyn satt, precis som bakom V75-vinnaren i lördags, Örjan Kihlström.
Av
Ola Lernå
Jan-Olov Persson tränade topptrion när Sleipner Cup avgjordes på Romme med 150.000 kronor till vinnaren. Foto Jeannie Karlsson
Jan-Olov Persson tränade topptrion när Sleipner Cup avgjordes på Romme med 150.000 kronor till vinnaren. Foto Jeannie Karlsson

Jan-Olov Persson tränade sju av de tolv finalisterna i fyraåringsloppet och gjorde också rent hus på prispallen. B.W.Rune vann före Justus N.A (e. Björs Frei) och Gott Klirr (e. Åsajerven) som samtliga tränas av Persson.
– Jätteroligt när det går bra. B.W.Rune förväntade jag mig jättemycket av ifjol, men då var han spänd. Han är stark och fin och kan bli spännande framöver, sade Jan-Olov Persson.
Örjan Kihström hittade fjärde ytter från 20 meters tillägg. Tog rygg i tredjespår 1.100 kvar och var framme utvändigt om ledande Justus N.A. in på upploppet. Likt en tennsoldat lät Kihlström B.W.Rune avgöra på egen hand och det såg ut att finnas krafter kvar på segertiden 1.25,0/2.160 meter.
– Jag har ju Kriterievinnaren Eld Rask kvar i stallet och jag hoppas att han snart är i stridbart skick. Då ser det ju bra ut inför Derbyt, konstaterade Persson.

Stoavdelningen gick till Hagmyren-tränade Thess Vilja (e. Moe Odin). Det norskfödda stoet inledde i sjätte utvändigt, satte fart i tredjespår 1.100 kvar och trots ett slutvarv utan rygg avgjorde hon lätt för Mats E Djuse. Segervägen till 100.000 kronor underlättades av att favoriten Pinsleterna  galopperade vid upploppets början efter att ha kopplat grepp från dödens. Esbjörn Glantz tränar Thess Vilja som tog fjärde segern i tionde starten på 1.29,3/2.160 meter.

Fokustema
Solvalla
Läs senare

Publiksatsning till Jubileumspokalen

Onsdagen den 14 augusti körs Jubileumspokalen och Solvalla gör sitt bästa för att få folk till banan för att uppleva tävlingsdagen på plats.
Av
Cecilia Kristoffersson
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg
Makethemark vann Jubileumspokalen förra året. Foto Mia Törnberg

Om ganska exakt en månad körs Jubileumspokalen på Solvalla och det är flera topphästar som kan vara aktuella för loppet. Bland andra Who’s Who (e. Maharajah), som startar i Eskilstuna ikväll, Selmer I.H. (e. Love You), Villiam (e. Muscle Hill), Perfect Spirit (e. Andover Hall).

Förutom huvudloppet körs även EM för ston, Big Noon-pokalen, Wallenius Cup och nyinstiftade Jäntungens lopp för kallblod.

Nu har Solvalla satt in extra bussar för de som vill lämna bilen hemma eller inte har möjlighet att ta sig till banan på annat sätt.

BUSSLINJER

  • Karlstad – Örebro – Västerås – Enköping – Solvalla
  • Bollnäs – Gävle – Tierp – Uppsala – Solvalla
  • Mantorp – Linköping – Norrköping – Nyköping – Solvalla
  • Rättvik – Borlänge – Romme – Sala – Solvalla
  • Eskilstuna – Södertälje – Solvalla
Fokustema
Jubileumspokalen
Läs senare

BC-vinnare tillbaka

I lördags var Breeders Crown-vinnaren Selmer I.H. tillbaka efter tre månaders tävlingsuppehåll och det slutade på bästa sätt i Midnight Race i finska Torneå.
Av
Cecilia Kristoffersson
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg
Selmer I.H. vann i comebacken och siktas nu mot Solvalla. Foto Mia Törnberg

Året började med seger, men sedan strulade det lite och Selmer I.H. (e. Love You) galopperade i två starter.
– Vi kollade upp honom och gav honom en träningsperiod. Loppet i Torneå i lördags låg bra till i tiden och vi hade tagit sikte mot det. Nu glömmer vi det som varit och tittar framåt igen, säger Samu Sundqvist som är privattränare åt Ingemar Hultqvist.

Segertiden i lördags blev 1.13,4a/2.100 meter och förstapriset var 102.610 kronor. Nu är det även bestämt vad nästa uppgift blir.
– Jubileumspokalen. Har man en häst som duger att starta där vill man göra det, säger Samu Sundqvist som har toppform i stallet med fyra segrar på de senaste tio starterna och en segerprocent på 28 i år.

Fokustema
Berlin
Läs senare

Svenskar i tyska derbykval

Conrad Lugauer, Marc Elias, Ola Samuelsson och Jörgen Sjunnesson är de svensklicenserade aktörerna som finns representerade när Berlin kör derbykval under såväl lördagen som söndagen.
Av
Emil Persson
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Conrad Lugauer laddar för tyska derbykval. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Under lördagen handlar det om kval till stoderbyt med 5.000 euro till vinnaren i respektive uttagningslopp. Lugauer inleder på lördagen med egentränade Ganes B (e. Muscle Hill) 1.15,7/€6.581 som inlett karriären med en seger och två andraplatser.
Ola Samuelsson startar Jaipur F Boko (e. Muscles Yankee) 1.16,5/€8.921 å sin tur medan Jörgen Sjunnesson kuskar bakom Arnold Mollemas Jersey Muscles (e. Muscles Yankee).

Totalt är det fyra uttagningslopp i Stoderbyt med nio hästar i varje vilket innebär att totalt 36 treåriga ston tar chansen att jaga finalplatser.

Under söndagen avgörs kvalen till det öppna Derbyt dit 32 hästar anmälts och fördelats ut på fyra lopp. Där är det bara Marc Elias som kör och han gör det åt pappa Conrad Lugauer. Då handlar det om Ornello (e. Love You) 1.15,1/€5.023.

I båda klasserna handlar det om 1.900 meter autostart och finalerna avgörs i Berlin helgen den 3-4 augusti.

Läs mer: