Fokustema
Survivor
Läs senare

Premiäromgång utan överlevare

I lördags var det premiär på Meadowlands för ”Survivor” – spelet där det det gäller att hitta vinnaren i de tio första loppen under dagen.
Av
Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
I lördags var det premiär för spelformen Survivor på Meadowlands.
Foto stalltz.se
I lördags var det premiär för spelformen Survivor på Meadowlands. Foto stalltz.se

Och premiären gick…sådär. 11.600 dollar omsattes på Survivor (vilket är en femtedel av till exempel Pick 3 eller Pick 4 samma kväll, trots att man garanterade 10.000 dollar till en ensam vinnare).
Survivor handlar om att bli ensam kvar – lopp för lopp – och man behöver alltså inte ha samtliga tio vinnare, om du hakat av övriga spelare tidigare.
Radpriset är 0,20 dollar och i premiäromgången i lördags blev det jobbigt för spelarna. 19-oddsaren Thrillonthebeach, tvåoddsaren Southwind Hydro och 23-oddsaren Girl Talk inledde – sedan var det roliga slut för ”Survivor-spelarna”. När Lyons Snyder avgjorde för Marcus Miller till fem gånger slantarna var samtliga spelare borta.
33 spelare med de tre första loppen rätt fick 298 dollar vardera. Nästa tävlingsdag på Meadowlands – och nästa omgång för Survivor – är på lördag.

Fokustema
Nyårsafton
Läs senare

V75 flyttas till Halmstad

Det blir inga V75-tävlingar på Axevalla den 31 december.
Loppen kommer istället att köras på Halmstadtravet.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant

– Väderprognoserna för Axevalla tyder på att det sker en tjällossning på fredag, vilket skulle göra banan osäker att tävla på. För att underlätta för alla har vi valt att fatta ett beslut i god tid, säger Axevallas travbanechef Roger Moström i ett pressmeddelande på travsport.se.

Halmstad kommer att stå som värd för V75-tävlingarna på nyårsafton.

Hela pressmeddelandet kan läsas här.

Fokustema
V75
Läs senare

V75 Winter Burst – då publicerar vi tipsen

Spelbolaget ATG arrangerar bortsett från julafton V75-spel varje dag från idag fram till den 1 januari. Sulkysport kommer ha tipsservice samt andelsspel till de sex omgångar som avgörs på svensk mark och tipsen kommer publiceras enligt nedanstående schema.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Spelbolaget ATG arrangerar V75-spel varje dag bortsett från julafton mellan den 23 december fram tills den 1 januari. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Spelbolaget ATG arrangerar V75-spel varje dag bortsett från julafton mellan den 23 december fram tills den 1 januari. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
  • Halmstad 23 decemberpublicering 23 december 12.00
  • Umåker 25 decemberpublicering 23 december 20.00
  • Solvalla 26 decemberpublicering 24 december 12.00
  • Örebro 29 decemberpublicering 29 december 12.00
  • Axevalla 31 decemberpublicering 30 december 12.00
  • Bollnäs 1 januaripublicering 31 december 12.00
Fokustema
Solvalla
Läs senare

V86: ”Varit säkerheten själv”

Anders Eriksson är i allra högsta grad i ropet under Solvallas onsdagstävlingar.
Segervane Chitchat (V86-4) blir storfavorit i sitt lopp trots att han inleder från ett tolftespår.
– Jag har inget negativt att säga om den här hästen som har levererat varje gång, säger hemmatränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Anders Eriksson ser fram emot att starta flera fina hästar under årets avslutande dagar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Anders Eriksson ser fram emot att starta flera fina hästar under årets avslutande dagar. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Att Maharajah-sonen blir klar favorit i sitt lopp är inte så överraskande med tanke på det sätt han har inlett karriären på.
– Han har varit säkerheten själv och levererat varje gång. Han blir betrodd vart man än startar med honom med tanke på resultatraden så jag är inte överraskad över att han är favorit, medger Anders Eriksson.

Tanken var dock att Chitchat skulle ha vintertränat vid det här laget, men en oförutsedd händelse gjorde att höstens tävlande uteblev och den nu blir en tävlingsperiod på vintern för Chitchat istället.
– Han gjorde sig illa i hagen efter starten i Bollnäs. Han trampade sig på en kota och fick stå på box i en vecka. Tyvärr fick han ett oplanerat break i det skedet, men det kunde ha slutat värre.

Comebackloppet efter tre månaders frånvaro togs hem utan större problem.
– Han hade bara gått ett banjobb på Solvalla inför comebacken och då var det sex veckor innan det loppet. Han var inte vässad inför det loppet utan att han ska få ett par lopp i kroppen och komma igång igen. Hästen bör gå framåt med loppet och jag har bara bra saker att säga om honom. Det är en väldigt positiv och härlig häst. Han gillar sitt arbete och det är alltid kul att köra honom, säger Eriksson som tycker att tolftespår går att leva med i voltstart.
– Framförallt när jag har en bra häst och vi dessutom tävlar i en ganska låg klass alltjämt.

Reklamhäst mot storlopp

Även Global Blessing (V86-6) kommer från seger på Solvalla och tilldrar sig spelarnas intresse från ett bra framspår.
– Global Blessing var riktigt bra senast. Det var ett ganska klent lopp i och för sig för att vara på Solvalla, men hon tappade 20-30 meter på startgalopp. Sedan fick hon jobba sig ikapp, gå utvändigt ledaren i 1.200 meter och var verkligen tapper.

Global Blessing började karriären lovande, men under hösten följde ett par sämre insatser.
– Jag har haft högre tankar om henne, men nu visade hon senast att hon är på rätt väg igen. Jag tror att hon trampar iväg bra från spår tre bakom bilen och kliver hon bara iväg felfritt så öppnar hon dessutom bra. Det är inte typen man börjar backa ner med…

För stallets reklamhäst Gaylord Am (e. Ready Cash) var den initiala tanken att det skulle bli vinterträning, men här har Eriksson tänkt om.
– Han fick två veckors träning efter tredjeplatsen i Klass I-finalen och har känts minst lika bra efteråt. Hästen har start i många långlopp med voltstart för mig och jag finner ingen anledning att inte gå för Sylvesterloppet på Axevalla under Nyårsafton. Kombinationen av distansen, hur fin hästen känns och prispengarna som det ska tävlas om gör att det känns som ett naturligt val, avslutar Anders Eriksson.

  • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12:00.