Fokustema
Åby
Läs senare

Racing Mange mot Sweden Cup

Tredjespår första 750 meterna och spets 800 kvar – det var en ren uppvisning av Racing Mange i Xpressprintern på Åby ikväll av Joakim Lövgrens nioåring.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Racing Mange. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Racing Mange. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

– Bakom en sådan här kille törs man vara modig. Normalt sätt så blir man väldigt konfundersam när man sitter ute i tredjespår i första sväng och blir över som vi blev idag. Men jag hade en laddad bössa med mig ut och det redde upp sig, sade Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Racing Mange (e. Orlando Vici-Kära Kickan) inledde ute i tredjespår samtidigt som klockan visade 1.09,5 första 500 meterna för ledande Vichy Grif. Joakim Lövgren valde att mala på ute i tredjespår innan Racing Mange kom ner i dödens 850 meter före mål och ögonblicket senare satt duon i spets.

Sedan blev varvnoteringen inte snabbare än 1.11,8 och det var förstås mumma. På upploppet dansade Racing Mange undan på 1.11,2a/1.640 meter och kasserade in 70.000 kronor för segern.

– Jag sneglar lite åt Sweden Cup, men just nu har han inte så mycket poäng och jag vet inte om det delas ut några wild card?

Jo, wild card finns och det lär väl knappast Solvallas sportchef undgå att ge till Racing Mange…