Fokustema
Se loppet
Läs senare

Readly Express vinner Prix de France

Genom franska Equidia kan du se hur Readly Express och Björn Goop är smått överlägsna i Prix de France på Vincennes.
Av
Mia Törnberg
Readly Express och Bold Eagle jämsides förbi läktaren efter start. Foto Gerard Forni
Readly Express och Bold Eagle jämsides förbi läktaren efter start. Foto Gerard Forni

Fokustema
Vincennes
Läs senare

Goop skrällde med 21-oddsare

Björn Goop slog till bakom 21-oddsaren Eiko Vet i Prix Marcenat (€41.000) för femåriga hingstar och valacker på Vincennes idag.
Av
Claes Freidenvall
Björn Goop var skräddad i
Björn Goop var skräddad i "nya" färger när han spurtvann bakom Eiko Vet idag på Vincennes. Foto: Gerard Forni

Attacken sattes in ute i tredjespår i sista sväng och Eiko Vet (e. Quel Amour Dudel-Reine Jeanne) kopplade greppet tidigt på upploppet och höll undan före duktigt spurtande Express de l’Iton (e. Echo). Segertiden skrevs till nya rekordet 1.11,6/2.175 meter och förstapriset uppgick till 18.450 euro.

Björn Goop har en seger sedan tidigare bakom Eiko Vet och för drygt ett år sedan vann duon Prix de Cantin (€36.000). Då fanns inte valacken i Goops regi, men sedan andraplatsen i Prix de Bois-Guillaume (€35.000) på Vincennes den 12 januari i år har Eiko Vet funnits i Björn Goops träning.

På fyra starter i regi Goop har det blivit en seger, ett andrapris och en femteplats och totalt 29.250 euro.

Fokustema
Grovt olaga hot
Läs senare

Travlärling hotade sambo med hagelgevär

En travlärling sitter häktad sedan några veckor tillbaka för att hotat sin sambo i bostaden med ett hagelgevär.
Av
Claes Freidenvall

I stämningsansökan står bland annat:

”X har i den gemensamma bostaden hotat sin sambo med brottslig gärning på ett sätt som är ägnat att framkalla allvarlig rädsla för egen eller annans säkerhet. Hotet har skett i närvaro av parets gemensamma barn.

Hotet består att X först brutit sönder en dator över ena knäet samt slagit sönder en tv med sin ena hand. Därefter har X från vapenskåpet hämtat ett hagelgevär och i vardagsrummet hållit vapnet mot sig själv och hotat att skjuta sig och senare uttalat sig att ”skjuta huvudet av dem allihopa”.

Brottet är att bedöma som grovt eftersom hotet påtagligen förstärkts med hjälp av vapen samt att det skett mot en närstående i den gemensamma bostaden i närvaro av deras gemensamma barn och att gärningen innehållit flera moment under en viss tidsperiod.”

Personen ifråga har suttit häktad sedan X anhölls av polisen för några veckor sedan och riskerar flera års fängelse.

Fokustema
Frankrike
Läs senare

Goop-vinst i Pontchâteau

Björn Goop har flera strängar på sin lyra och samtidigt som han valde att köra på Vincennes idag kunde han räkna in en tränarseger i Pontchâteau med fyraårige Famous Gwin.
Av
Claes Freidenvall

Till sin hjälp hade Björn Goop Olivier Raffin och Famous Gwen (e. Love You-Lovely Darling) tog sin första seger i karriären i tredje starten när valacken vann Prix Antiou (€13.000) på 1.16,5/2.200 meter.

Olivier Raffin hittade tidigt till täten och inne på upploppet lämnade Famous Gwen sina konkurrenter och var helt ohotad utan att pressas ett dugg.

Förstapriset i loppet uppgick till 5.850 euro. Som ettåring såldes Famous Gwen för 39.000 euro på Prix d’Amérique-auktionen. Han är undan ostartade Lovely Darling (e. Extreme Dream), som har sin främsta avkomma i The Lovely Gwen (e. And Arifant), 1.12,6m*/€559.900.