Fokustema
Elitloppet
Läs senare

Redén: ”Det känns surt”

Stolt över Hail Marys andraplats, men besviken över Don Fanucci Zets galopp.
Det var med blandade känslor som Daniel Redén sammanfattade 2022 års Elitlopp.
– Jag har inte hunnit smälta det ännu – det blev konstigt, säger Daniel Redén.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Don Fanucci Zet kastade sig i galopp direkt i starten av Elitloppsfinalen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Don Fanucci Zet kastade sig i galopp direkt i starten av Elitloppsfinalen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Att Elitloppet 2022 skulle vara Don Fanucci Zets (e. Hard Livin) Elitlopp för andra året i följd trodde de allra flesta efter den så övertygande försöksvinsten på 1.09,1a/1.609 meter.
Finalloppet var dock över innan det ens hann börja.
– Vi var trygga i det vi gjorde, men det blev fel. Örjan sade att hästen kändes så bra så han ville inte ändra något till finalen och vi valde att ta spår ett. Hästen blev lite ivrig – det har han inte blivit så många gånger i sitt liv – och slog ihop, säger Daniel Redén och fortsätter:
– Det känns surt. Vi skulle kanske ha ryckt av skorna och tagit spår två istället för jag tror att han är i ruskigt bra slag alltså, men så är det. Man kan inte vara efterklok. Det kommer fler lopp och det här var inte det sista, men det var Elitloppet.

”Långt ifrån klar”

Desto mer glädjande var då Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) som slutade tvåa i såväl försök som finalen.
– Fantastiskt kul. Vi har haft honom i fem månader och han blev opererad i vintras. Att han kommit tillbaka så starkt som han gjort… ja, han är långt ifrån klar och ändå så gör han de här prestationerna. Det får vi ta med oss så in i helsike. Med det loppet han fick i finalen med 1.06 första 500 meterna utvändigt. Sedan när man släpper ner en häst framför så brukar det vara ”game over”, men han har ändå kräm kvar, tar sig samman och blir tvåa. Man fick upp lite puls en liten stund, men Etonnant kom för fort och var en värdig vinnare.

Click Bait i ledning med Hail Mary på utsidan och Mister F.Daag i ledarrygg efter 500 meter. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Körande Erik Adielsson var mäkta besviken efter loppet.
– Jag är otroligt besviken. Rent egoistiskt blev det bingo för oss när Don Fanucci Zet galopperade, men sedan kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att Click Bait skulle köras i ledningen. Vi fick ett ganska vettigt lopp efter det, men en sådan öppning som nu blev kostade oss segern. Hästen var fantastisk, sade Erik Adielsson i Solvallas intern-tv.