Fokustema
Frankrike
Läs senare

Rekordettåring i Caen

Totalt har sju av åtta auktionsdagar arrangerats på travbanan i Caen och igår slogs nytt rekord är en ettåring för första gången såldes för ett sexsiffrigt belopp i euro på Ventes de Trotteurs de Caen.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Montsecret. Foto: Ventes de Trotteurs de Caen
Montsecret. Foto: Ventes de Trotteurs de Caen
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Hingsten Montsecret (e. Booster Winner-Danseuse Darche) köptes för 100.000 euro av Gilbert Champie och aldrig tidigare har det sålts en dyrare ettåring i Caen. Modern Danseuse Darche (e. Ready Cash), 1.13,6/€72.350, har sin andra avkomma i Montsecret.

Hennes förstfödde Kamari Love (e. Love You), 1.14,9am*/€26.100, har inlett karriären med två raka triumfer i regi Dominik Locqueneux. Mormor Java Darche (e. Baccarat du Pont), 1.10,7/€546.600, tävlade mycket framgångsrikt för Fabrice Souloy och senare Thierry Duvaldestin både innan- och utanför Frankrikes gränser.

Förutom Danseuse Darche har Java Darche lämnat Comete Darche (e. Ready Cash), 1.10,1/€223.300.

Noteras kan att det tidigare rekordet var från 2012 och då såldes Baron de Reux (e. Goetmals Wood-Queen Song) för 85.000 euro. Totalt inbringade Baron de Reuxs karriär 66.823 euro och rekordet 1.14,0am noterade han i Cagnes-sur-Mer som tvåa.

Här hittar ni samtliga resultat från Caen-auktionen.