Fokustema
Stallbyte
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Riordan flyttar

Jerry Riordan har letat nytt stall sedan hans blev sålt. Nu har han hittat nytt och börjar redan planera flytten.
Av
Cecilia Kristoffersson
Jerry Riordan byter stall. Foto Mia Törnberg
Jerry Riordan byter stall. Foto Mia Törnberg

– Det stämmer och från och med den 1 augusti kommer jag att hyra Stefan Perssons stall. Det blir skönt att flytta och lätt då det bara ligger 200 meter bort, säger Jerry Riordan.

Stefan Persson ska bli privattränare och hans stall kommer därför stå tomt.

– Det är ett fint stall och den här lösningen blir bra för oss båda. Jag har letat länge efter något nytt i Halmstad-trakten, men det är inte lätt att hitta och jag är väldigt nöjd med den här lösningen, avslutar Jerry Riordan.

Fokustema
Campo Bahia
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

”Allt tyder på att han var sjuk”

PARIS. Campo Bahia tog fransmännen med storm, även om det blev galopp i Prix de Continental. Men revanschen blev en flopp – Campo Bahia föll igenom fältet från ledningen.
Av
Ola Lernå
Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Foto Mia Törnberg/Sulkysport

– 112 i puls, direkt skulle jag säga att han inte är frisk. Efter Continental hade han 86. Jag kan förstås inte säga att han är sjuk, men allt tyder på det, sade Conrad Lugauer minuter efter Prix de Crois.

En besviken, men samlad Lugaer stod vid sidan med gipsad arm. Han fick se stallets stjärna prestera rejält under normal nivå.
– Han är inte sämre häst nu än han var innan loppet. Men den här säsongen har varit fylld av misslyckanden, säger Conrad Lugauer och fortsätter:
– Han var sjuk i Derbyt, han missade Grand Prix de l.U.E.T, han galopperade i Continental och så idag. Det känns förstås, jag vill ju få visa vilken bra häst det är.

Direkt när Falcao de Laurma kom upp utvändigt fanns det inga krafter kvar

Om Stall Lugauer tar med sig något positivt så fungerade hästen i voltstart och han såg också – som vanligt – lysande ut med en utstrålning som är få travare förunnat.
– Direkt nu är man jättebesviken. Jag var nöjd med löpningsförloppet och när vi kom till ledningen. Men direkt när Falcao de Laurma kom upp utvändigt fanns det inga krafter kvar. Jag fick vika fram körspöet bara för att försvara ledningen, det klart att det är något som inte står rätt till, sade Marc Elias.

Campo Bahia går nu hem till Sverige och laddar inför nästa säsong då han kommer kombinera tävling och avel.
– Om han inte var sjuk så måste det vara något med resan. Då får vi analyser och ta lärdom. Kanske om vi ska åka ned tidigare om vi siktar på Prix d’Amérique nästa år. Jag är helt övertygad om att den här hästen kommer vinna Grupp 1-lopp, det här var inte det sista ni såg av Campo Bahia, sade Elias.

Ingen lycka för Zarenne Fas

Inte heller Zarenne Fas (e. Varenne) gick att känna igen.
– Jag vet inte om det var distansen. Gabriele Gelormini sa att det inte var något tryck i hästen när de svängde in i slutsvängen. Kanske passar inte Vincennes? Han kommer ändå få ett toppår, det är jag ganska säker på, det finns ju många fina lopp som inte går på Vincennes, sade Jerry Riordan.

Philippe Allaire fortsatte sin segerparad och Feliciano (e. Ready Cash) spurtade till seger.
– Senast gjorde han ett bra lopp, men efteråt var han rejält halt. Det visade sig att han hade trampat på något och han var öm i en sula. Nu hade vi skott om idag och det blev ju riktigt bra. Det är en häst med ”grand class”, sade Philippe Allaire till Sulkysport.

Campo Bahia svek från spets

Fokustema
Hamburg
Läs senare

Storseger till Riordan

Italienske Zarenne Fas var helt outstanding i fyraåringsloppet Grosser Preis von Deutschland (€150.000) för Rikard Skoglund efter en resa i andra utvändigt idag på Bahrenfeld-banan i Hamburg.
Av
Claes Freidenvall
Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas vann Grosser Preis von Deutschland idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas vann Grosser Preis von Deutschland idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Från andra ytter skickade Rikard Skoglund iväg Zarenne Fas (e. Varenne-Miss Muscle Fas) i tredjespår i sista sväng, övertog täten 300 kvar och försvann till en överlägsen triumf på 1.12,2a/2.200 meter.

Zarenne Fas.

– Planen var att ta ledningen, men det blev bra ändå med en resa i andra ytter och Zarenne Fas var verkligen bra idag, sade Rikard Skoglund.

Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas tog sin tredje Grupp I-vinst. Som tvååring vann han Gran Criterium (€187.000) och ifjol toppade han i Gran Premio Orsi Mangelli (€396.000).

– Förmodligen är det första segern för mig i Tyskland och då passade det ju bra att vinna det största loppet också, sade Jerry Riordan.

Bakom Zarenne Fas slutade Maxus (e. Muscle Hill) tvåa för Kenneth Haugstad och tredjeplatsen gick till Jerry Riordan-tränade Zabul Fi (e. Ganymede).

Fyra olika tränare

Zarenne Fas är undan Miss Muscle Fas (e. Muscles Yankee), 1.13,9/€65.671, som ingår i samma syskonskara som Ranymede Fas (e. Ganymede), 1.11,9/€154.362, och Gin Lemon Safra (e. Lemon Dra), 1.12,3/€120.137. Förutom Zarenne Fas har också Miss Muscle Fas lämnat Varenna Fas (e. Varenne), 1.13,3/€40.115.

Jerry Riordan är hästens fjärde tränare. Han började hos Team Minopoli, flyttades senare till Michele di Maro och därefter till Vincenzo Tufani innan Riordan tog över rodret i somras.

Dagens start var den femte i regi Jerry Riordan och den första triumfen. Tidigare har Zarenne Fas bland annat varit tvåa i Ragnar Thorngrens Minne bakom Tae Kwon Deo.

Fokustema
Svenskt Travkriterium
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Ny balans söndagen till ära

Jerry Riordan ändrar i utrustningen på sin Aetos Kronos inför söndagens batalj.
Av
Cecilia Kristoffersson
Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas vann Grosser Preis von Deutschland idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas vann Grosser Preis von Deutschland idag. Foto Simon Hagen/Sulkysport

På söndag kommer Jerry Riordans Aetos Kronos (e. Bold Eagle) ut från spår fem i Svenskt Travkriterium och han kommer med fyra raka segrar i ryggen.

– Aetos Kronos kommer att tävla med öppet huvudlag för första gången. På senaste tiden har vi öppnat upp honom mer och mer då Ready Cash-blodet slår igenom, trots att han är efter Bold Eagle, och han blir lite överambitiös ibland. Hemma är han lite lat och det var han även i lopp tidigare. Nu har vi gått från helstängt huvudlag till att tävla med cant-see-back till att nu köra med helt öppet. I övrigt gör vi inga ändringar, säger Jerry Riordan.

Aetos Kronos har i år startat sju gånger, vunnit fem av dessa och hittills tjänat 3.300.000 kronor.

Läs ett längre reportage om hur Aetos Kronos kan bli historisk om han vinner på söndag i dagens utgåva av Sulkysport.