Fokustema
Tränarflytt?
Läs senare

Riordan tvingas till flytt?

Jerry Riordans stall på Halmstadtravet är sålt och topptränaren riskerar att stå utan boxar.
– Micke Fagerberg har inte berättat för mig att stallet är sålt och jag vet således inte när jag måste flytta ut med mina hästar. Som jag har förstått det ska bröderna Ceka flytta in här, säger Jerry Riordan till Sulkysport.
Av
Cecilia Kristoffersson Ola Lernå
Upplåst för dig som är prenumerant
Jerry Riordans stall strax utanför Halmstadtravet är sålt och succétränaren kan tvingas till flytt. Foto Mia Törnberg
Jerry Riordans stall strax utanför Halmstadtravet är sålt och succétränaren kan tvingas till flytt. Foto Mia Törnberg

Riordans 2017 var av magnifik karaktär med 20.147.268 kronor intränat, däribland storsegrar som VM-loppet (Twister Bi), Oslo Grand Prix (Twister Bi), European Championship for 3 Year Olds (Vamp Kronos) och Sundsvall Open Trot (Ringostarr Treb) för att nämna några. Riordan placerade sig som nummer nio i den svenska tränarligan. Han har två hästar klara för Prix d’Amérique; Ringostarr Treb och Twister Bi (som dock är tveksamt startande).

Riordans stall utanför Halmstadtravet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Riordan har hållt till i tidigare proffstränaren Mikael Fagerbergs stall, precis intill Halmstadtravets stallbacke.
– Jag kan väl bara bekräfta att stallet är sålt. Köparen heter Mario Prospero och är italienare. Men vad jag har förstått, och blivit upplyst om, så ska Jerry få vara kvar och fortsätta hyra boxar, säger Mikael Fagerberg.

”Inte sagt upp stallet”

Edvin och Artan Ceka har för dagen sin rörelse på Dunevad, granne med Robert Berghs Hajom, där de hyr boxar av Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
– Edvin och Artan har sagt upp tio boxar hos mig eftersom deras verksamhet har minskat. Däremot har de inte sagt upp stallarna och de har tre månaders uppsägningstid gällande stallarna de hyr av mig, säger Jon Walter Pedersen.
Var Riordan tar vägen om han skulle sägas upp från stallet är inte klart.
– Självklart vill jag vara kvar i Halmstad och jag har tillsammans med Dag Ekner kollat på lite olika alternativ häromkring. Känslan är att jag får bra stöd från Halmstadtravet i det här. Jag har flyttat förut och det är väl inga problem, men nu har jag köpt hus här i Halmstad, säger Riordan.
Fick du chansen att köpa stallet från Fagerberg?
– Jag har inte fått erbjudande om att köpa stallet och jag tror att köparen köpte stallet för ett rejält pris över marknadsvärdet, säger Jerry Riordan.

Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Redo för lördagar

Tio år gammal, men pigg som en unghäst.
Hemma i Årjäng tog Monfalcone (e. Thai Tanic) sin andra raka seger under tisdagslunchen och tycks åter vara mogen att starta i lördagssammanhang.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Monfalcone. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Monfalcone. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Jo då, att starta i en sådana sammanhang medger tränare Peter Strömberg också finns i planen.
– Hästen är lite skör så nu ska vi först kolla upp honom så att allt är bra, men om allt är i sin ordning så siktar vi mot Bjerke den 14 november. Då är planen att det ska vara en gemensam V75-omgång mellan Sverige och Norge, men det är klart att det finns frågetecken för hur det kommer bli. Kommer vi få komma in i landet? Kommer vi få sela ut och värma våra hästar? Kan vi använda svensk kusk? Det finns många frågetecken just nu, men förhoppningen är att vi ska kunna vara med där i alla fall, säger Strömberg.

Fakta

MONFALCONE

Tioårig hingst e. Thai Tanic-Melodie d’Inverne e. General November

St: 80: 20-16-8, 1.353.782 kr, 1.12,2am

Ägare & uppfödare: Eriksson Tommy & Siv

Tränare: Peter Strömberg, Årjäng

Expandera
Startpoäng nog för att komma med har i alla fall Thai Tanic-sonen, det behöver inte Strömberg oroa sig över. I gårdagens lopp fick Monfalcone rena drömloppet i rygg på Giant Shadow och kunde vänta med att spela ut spelen tills upploppets början.
I starten innan vann han ett större lopp i just Årjäng med 100.000 kronor i förstapris.
– Och då fick han gå betydligt tuffare så det var skönt att det löste sig såhär bra under gårdagen. Jag tror det är viktigt mentalt för hästen, avslutar Peter Strömberg.

Fokustema
Heby
Läs senare

Julmyra till salu

Har du 70 miljoner över? Då kan Julmyra Horse Center bli ditt. Träningscampen ligger ute till försäljning och omfattar 112 hektar.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
En vy över Julmyra Horse Center. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
En vy över Julmyra Horse Center. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

På Julmyra Horse Center i Heby håller bland annat Solvallatränarna Reijo Liljendahl, Dennis Palmqvist, Björn Röcklinger, Katja Melkko, Jasmine Ising, Petter Lundberg och Daniel Parling till.

Julmyra Horse Center har bland annat en rundbana på 1.000 meter, en rakbana på 800 meter, en 500 meter lång djupsandsbana och en kuperad backbana och en 800 meter lång rundsandbana.

Anbudsdag är satt till den 15 december 2020.

Delägaren Geir Pedersen, Julmyra Horse Center. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Atlanta möter Gimpanzee

Stefan Balazis båda uppfödningar Atlanta och Gimpanzee ställs mot varandra i finalen i Breeders Crown ($500.000) på Hoosier Park den 31 oktober. Och så serverar vi försöken till Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker med gott om svensktränade hästar.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Gimpanzee och Brian Sears genrepar på lördag inför Breeders Crown-finalen den 31 oktober på Hoosier Park. Foto: Mike Lizzi
Gimpanzee och Brian Sears genrepar på lördag inför Breeders Crown-finalen den 31 oktober på Hoosier Park. Foto: Mike Lizzi

Det anmäldes inte tillräckligt många hästar i Breeders Crown för äldre travare (öppna klassen) och inte heller i stoavdelningen ($300.000), vilket betyder att de anmälda går direkt till final.

Atlanta och Yannick Gingras. Foto: Lisa Photo

Ron Burke valde att plocka ut Atlanta (e. Chapter Seven) i den öppna klassen och hon möter Marcus Melanders Gimpanzee (e. Chapter Seven). Det betyder att Nancy Takters Manchego (e. Muscle Hill) slipper möta sin tuffaste motståndare i stonas uppgörelse.

Manchego (e. Muscle Hill) stöter å sin sida på svenskfödda Felicity Shagwell (e. Maharajah) och Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass), båda tränade av Åke Svanstedt. Nämnas i sammanhanget ska förstås också Hambletonian Oaks-vinnaren When Dovescry (e. Muscle Hill).

Genrepar på lördag

Eftersom det inte blir några försök genrepar flera av de äldre hästarna i Invitational ($25.000) på Hoosier Park på lördag och där startar bland annat Marcus Melanders duo Gimpanzee och Reign of Honor, vilka möter Nancy Takters Manchego.

På lördag hålls också försöken till Breeders Crown ($25.000) för treåriga hingstar och valacker på Hoosier Park och 17 hästar ska tävla om tio finalplatser.

Åke Svanstedt-tränade Back of the Neck. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Åke Svanstedt tränar sex av dem och i första försöket startar trion El Ideal (e. Muscle Hill), Third Shift (e. Chapter Seven) och Gangster Hanover (e. Father Patrick), vilka ställs mot Nancy Takters Ready For Moni (e. Ready Cash) och Marcus Melanders Capricornus (e. Cantab Hall).

I det andra försöket heter Svanstedts trio King Alphonso (e. Muscle Hill), Back of the Neck (e. Ready Cash) och Jula Trix Treasure (e. Trixton). Här startar Marcus Melander Maesteraemon (e. Andover Hall) och Per Engblom Beads (e. Archangel).

Anmälda till Breeders Crown:

Öppna klassen, äldre travare:

 • Atlanta
 • Crystal Fashion
 • Fiftydallarbill
 • Gimpanzee (Marcus Melander)
 • Katkin American
 • Lindy the Great
 • Majestic Player
 • Mission Accepted
 • Reign of Honor (Marcus Melander)
 • Soul Strong (Åke Svanstedt)

Äldre ston:

 • Conway Kellyanne
 • Felicity Shagwell (Åke Svanstedt)
 • Grand Swan
 • Manchego (Nancy Takter)
 • Pat Matters
 • Plunge Blue Chip (Åke Svanstedt)
 • Weslynn Quest
 • When Dovescry
Krönika