Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

”Jag hade inte släppt ledningen”

Tränaren uppåt på jackpotspik. Vem hedrar Nordgubbens Minne? Untersteiners Stochampionatsvinnare säljs på auktion. Elfving värvar. Sandra bäst i Skellefteå. Oaksfinalist och Peter Haughton Memorial-tvåa varsitt i breddlopp.
Här är ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Gunnar Melanders Månlykke A.M. mot Björn Karlssons Tangen Haap på Solänget. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Gunnar Melanders Månlykke A.M. mot Björn Karlssons Tangen Haap på Solänget. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1Av de 23,8 miljoner kronor som brann inne i förra lördagens femrättspott på Åby läggs 19 miljoner kronor in i eftermiddagens sjurättspott när Solänget står i centrum med V75-tävlingar och jackpot. Sulkysports tipsexpert Emil Persson har levererat analyser, spetsstrider, ranking och systemförslag till Solängets omgång.

Här är hela tipsgenomgången till dagens V75-jackpot.

Ett av singelstrecken på V75 är inte favorit i streckfördelningen på förhand. Det handlar om Daniel Wäjerstens femåring Gooner (e. Brad de Veluwe), som vann direkt efter fyra månaders uppehåll i sin comeback i senaste starten.

– Gooner såg bra ut när han tränade i torsdags så jag har inget att klaga på. Han hade ett tuffare banjobb i kroppen inför förra starten, hästen brukar vara bra efter vila och inte behöva lopp i kroppen, sade Daniel Wäjersten till V65 Direkt.

***

Tangen Haap. Foto Simon Hagen/Sulkysport

2Han tampades och stångades med kullkamraten Järvsöfaks hela livet. Ändå tog Nordgubben (e. Braute-Montora) 72 segrar på 184 starter, nådde rekordet 1.21,3ak och sprang in 5.452.026 kronor. Kenneth Karlsson ägde och tränade Nordgubben under större delen av den 13 år (!) långa karriären. Med de resultaten tar Nordgubben fjärdeplatsen bland de vinstrikaste svenska kallbloden genom tidera!

Idag hyllas hästen, som lämnade jordelivet 2010, med sitt minneslopp som fått en rejäl skjuts uppåt prissummemässigt när det tar plats på V75-kupongen. 100.000 kronor väntar vinnaren i loppet för högsta klassen – 35.000-50.000 till segraren tidigare år. När Nordgubben avslutade tävlandet som 15-åring tränades och kördes hingsten av Björn Karlsson och nu kommer hemmatränare Karlsson laddad med veteranen Tangen Haap (e. Lome Elden).

– Om jag hade kört så hade jag inte släppt ledningen, då tycker hade gett bort chansen att vinna loppet, sade Björn Karlsson, som låter Erik Adielsson försöka ta revansch i sulkyn efter knappa nederlaget senast, till V65 Direkt.

Denne ställs mot ungdomarna Månlykke A.M. (7 år e. Månprinsen A.M.), Tekno Jerven (5 år e. Tekno Odin) och Grisle Odin G.L. (5 år e. Moe Odin).

– Vi får se hur de andra kör, så får jag ta det därefter, men jag vill vara med i främre träffen direkt. Månlykke känns bättre nu än han gjorde i somras, det känns som att det är bra drag i honom, sade Gunnar Melander om Månlykke A.M. till V65 Direkt.

Sveriges vinstrikaste kallblod

Häst (far) – Född – Starter/segrar – Prispengar

 1. Järvsöfaks (e. Trollfaks) – 1994 – 234/201 – 21.288.570 kr
 2. Hallsta Lotus (e. Järvsöfaks) – 2000 – 195/75 – 10.015.438 kr
 3. Månprinsen A.M. (e. Svall Ivar) – 2007 – 112/71 – 9.416.080 kr
 4. Nordgubben (e. Braute) – 1994 – 184/72 – 5.452.026 kr
 5. Svinten (e. Svintor) – 1979 – 229/103 – 4.706.570 kr
 6. Verner (e. Slogum Tron) – 1985 – 141/57 – 4.477.610 kr
 7. Faksen J:r (e. Järvsöfaks) – 2002 – 122/36 – 4.156.725 kr
 8. Odin Tabac (e. Moe Odin) – 2003 – 102/41 – 3.567.965 kr
 9. Trollfager (e. Troll Jahn) – 1994 – 194/31 – 3.430.748 kr
 10. Stamping (e. Järvsöfaks) – 2000 – 148/40 – 3.213.750 kr

Statistiken gäller svenskfödda kallblod.

***

Neona Princess har i år fått en son efter Face Time Bourbon – hennes fjärde avkomma och de tre tidigare med Bold Eagle som far. Foto Privat

3Kvällens auktion på internetsajten Travera bjuder på hela 24 hästar. Däribland en flerfaldig storloppsvinnare och kulltopp. Det handlar om Neona Princess (e. Gigant Neo-Dew Princess), 1.11,5ak/4.082.360 kr, som hade sitt stora 2014. Då vann hon Stochampionatet och Derbystoet samt var tvåa i Breeders Crown-finalen. Stoet tävlade hela sin karriär i Peter Untersteiners rödvita färger och vann 15 lopp på 28 starter. Efter karriären blev hon fölsto och hittills har hon fått fyra avkommor. Nu är hon dräktig med dubble Prix d’Amérique-vinnaren Face Time Bourbon och fölavgiften är betald!

Neona Princess är ett av tio fölston som bjuds ut. Dessutom säljs tio starthästar, tre tvååringar och en ettåring på kvällens auktion.

Här är alla hästar som säljs och hela budgivningen.

***

4Rommetränaren Joakim Elfving fyller på med ett 20-tal ettåringar – och en av landets mest framgångsrika kvinnliga kuskar och ryttare de senaste åren. Dalabördiga Jenny A Björk lämnar Gävletränaren Erik Lindegrens stall för att ansvara för inkörning och uppträning av unghästar hos Elfving. Jenny har också tilldeltats Stig H:s stipendium.

Jenny A Björk ingår tillsammans med Kajsa Frick i en minst sagt exklusiv skara. Duon är nämligen ensamma tjejer om att ha vunnit fem lopp samma tävlingsdag. Kajsa var först och satt i sulkyn bakom kvintetten New Victory, Lolita, Idenors Nikkodemus, Halebop G. och Sans Arret på Romme den 20 december 2004.

För Jennys del plockades femlingen både i sulky och sadel i Gävle den 3 februari 2018. Segerhästarna: Edelsa, Emerald Boko, Hanna Q.L., Mr Big Sox (monté) och Pascal.

***

Sandra Eriksson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

5Både 2014 och 2015 blev Sandra Eriksson segerrikaste kusk på Skelleftetravet. Igår räknade Bodentjejen in sitt tredje championat på banan. Sandra hade stor ledning i championligan inför gårdagens årsfinal och vann på 16 segrar.

Sandra avslutade säsongen med seger för Don Viking (e. Järvsöviking) på fredagskvällen. Ove A Lindqvist tog silvret på tio segrar före Hanna Olofsson med nio segrar i Skellefteå.

Det var Sandra Erikssons fjärde titel totalt. Förutom trippeln i Skellefteå har hon även tagit hem championatet på hemmabanan Boden, detta skedde 2016.

På tränarsidan var det en annan Bodentjej i topp. Hanna Olofsson vann med B.W.T.Gaia (e. Amour Ami) under finalkvällen och tog tränartiteln tre segrar före Sandra Eriksson.

Svenska banchampions 2021

Bana – Kusk – Segrar

 • Arvika – Paw Mahony, Årjäng – 5
 • Dannero – Daniel Wäjersten, Bergsåker – 11
 • Hoting – Micael Melander, Dannero – 6
 • Lindesberg – Mika Forss, Solvalla – 11
 • Lycksele – Hanna Olofsson, Boden – 3
 • Oviken – Peter Eriksson, Bollnäs – 5
 • Skellefteå – Sandra Eriksson, Boden – 16
 • Tingsryd – Johan Untersteiner, Halmstad – 6
 • Vaggeryd – Stefan Persson, Halmstad – 12

***

6Förutom Solänget (första start 14.45) bjuder lördagen på breddlopp i Halmstad (start 18.30) ikväll. Blott 10.000 kronor till vinnaren i alla lopp utom ett står på menyn, men det saknas inte intressanta namn för det.

Helén Blomberg, B-tränare på Åby, plockade fram en riktig segermaskin förra vintern. Sex segrar och två andraplatser på karriärens åtta första starter var resultaten för Matteo (e. Quite Easy)! Efter 17 segerlösa månader slog hästen till i ett breddlopp på Axevalla i senaste starten och kanske är det dags för andra raka nu i B-tränarloppet?

Jerry Riordans Beware Kronos (e. Muscle Hill) var finalist i Oaks i regi Svante Båth förra året. Efter galopp i Stochampionatskval flyttades hon till Jerry Riordan där dock tre starter givit en matlapp som bäst. Nu får hon börja om i breddlopp.

Detsamma gäller en häst som för fyra år sedan slutade tvåa i Peter Haughton Memorial och Matron Stakes, samt trea i Breeders Crown och Valley Victory-finalen. Då var Samo Different Day (e. Cantab Hall) två år gammal och i träning hos Jimmy Takter. Hästen köptes till Europa som treåring, men framgångarna har uteblivit. Sedan i våras återfinns hästen hos Carl-Otto Göransson och nu väntar andra starten i dennes regi.

Här är startlistorna till lördagens tävlingar.

***

7Åbytränaren Per Henriksen tappar en segervan herre med 21 vinster på 58 starter – och det sker helt och hållet på Henriksens egna initiativ. Det handlar om norskfödde Outstanding O. (e. Make It Happen), rapporterar norska Trav- og Galopp-Nytt.

Hästen, som bland annat startade i Harper Hanovers lopp 2019, debuterade i stor stil i Henriksens regi under Åmåls tävlingsdag ”The Right Way” där alla lopp kördes i bakvarv, eller högervarv. Outstanding O. vann på starka 1.13,0a/2.080 meter på 800-metersbanan med tränaren själv i vagnen. Efteråt har det blivit fyra raka galopper.

– I vänstervarv som nästan alla banor i Norden tävlar fungerar han inte. Därför föreslog jag ägaren att sända hästen till Frankrike, där många banor tävlar i högervarv, säger Per Henriksen till TGN.

Ny tränare blir nu Ron Kuiper.

Fokustema
Vaggeryd
Läs senare

V86: Ny succé för Törnqvist?

Med en färsk V75-seger i bagaget stormar Maria Törnqvist fram emot ett rekordår som tränare.
Under onsdagskvällen prövar hon lyckan med fyra hästar inom V86-spelet i Vaggeryd och det låter tveklöst bäst kring Fighter Simoni i Smålandsstayern.
– De här förutsättningarna med tre och ett halvt varv passar honom perfekt, säger Åbytränaren.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Maria Törnqvist jagar nya segrar i Vaggeryd. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Maria Törnqvist jagar nya segrar i Vaggeryd. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Fjolåret utmynnade i 30 tränarsegrar och drygt 1,9 miljoner kronor inkört. I år är Törnqvist redan uppe i 24 fullträffar och närmar 1,6 miljoner i inkörda prispengar. Allt pekar med andra ord mot att Törnqvist stormar fram mot ett nytt rekordår som travtränare.
I söndags toppades den starka halvårsinledningen med en STL-seger då Cabasse (e. Readly Express) vann Klass II-försöket i Kalmar på urstarka 1.10,5a/1.640 meter.
– Hästen skötte sig så bra hela dagen. Det första han gjorde när vi kom fram till Kalmar var att dra en hel hink vatten. Det hjälper till för prestationens del och verkar allt bra nu under veckan så kan det bli så att vi testar lyckan i Sprintermästaren, säger Maria Törnqvist.

Cabasse triumf var hennes första inom V75 för året i vad som var stallets nionde försök.
– Egentligen har vi inte haft jättemycket hästar på V75 över huvud taget. Jag byter hästar ganska ofta då vi satsar på de yngre hästarna och då blir det lätt ett tapp på starthästsidan.

Vad är du mest nöjd med?
– Att många olika hästar har vunnit lopp för olika ägare. Det är viktigt för mig och jag tyckte att det här lyftet började redan under fjolåret. Vi har bra hästar, hästägare och skötare som gör det möjligt, säger Törnqvist.

”Gillar honom”

Under onsdagkvällen startar Törnqvist fyra hästar inom V86-spelet och säger följande om dem:

Chang (V86-1) tycker jag att vi har hamnat lite fel på i år. Han vintertränade jättebra, men var lite sämre på våren och kändes inte helt fräsch. Hästen blev behandlad, vi har stält om träningen och kört honom i sanden. Risken är att han behöver lopp i kroppen efter paus och även om jag verkligen gillar honom går det inte begära att han ska gå ut och vinna direkt.

Versace Broline (V86-4)  behövde loppet senast efter uppehåll. Han kom aldrig in i matchen, men gick en skaplig tid utan att glänsa. Det här är en fin häst som jag gillar och han bör gå framåt med loppet i kroppen nu när vi dessutom lättat på träningen. Hästen var jättebra i vintras, men då behövde man inte springa lika fort och jag tycker det är lite svårt att räkna på honom.

Elliot Cloud (V86-5) skulle ha startat i Åmål, men blev struken på grund av kolik. Han var dålig ytterligare någon dag senare, men känns jättefin igen. Det var trist att det blev hack i skivan, men nu behöver vi komma ut och få ett lopp i kroppen på honom inför ett lopp under Stochampionatet som jag siktat mot. Elftespår är inte positivt för hans del och från det här läget växlar jag ner och kör med skor.

Fighter Simoni (V86-7) är behandlad efter senaste starten och har tränat på fint i sanden. Det har inte blivit ett särskilt långt uppehåll så jag tror att han är i vettig form och de här förutsättningarna passar honom perfekt. Nu ska han tävla med urryckare för andra gången i lopp vilket har haft väldigt bra effekt när vi har testat det här hemma, avslutar Maria Törnqvist.

 • Sulkysports V86-tips publiceras onsdag kl. 12.00.
Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Blir Joviality nummer 4?

Hästvälfärd på Lindesberg? Nordström handlar. Två års avstängning för doping. 1.10-travande treåring Sverigedebuterar. Snart sommarledigt för Vincennes.
Det är några av Sulkysports ”sju nyheter vid sju.”
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Tränaren Marcus Melander, skötaren Mikaela Melander, Joviality och Brian Sears. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Tränaren Marcus Melander, skötaren Mikaela Melander, Joviality och Brian Sears. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1 Inte sedan 1996 har ett sto vunnit Yonkers Trot och sedan löpningen instiftades 1955 har hingstarna/valackerna dominerat Triple Crown-löpningen på Yonkers Raceway. Hoot Song var först ut av stona 1957 och därefter har CR Kay Suzie (1995) och Continentalvictory (1996) vunnit Yonkers Trot. Inte vilka hästar som helst…utan storstjärnor alla tre.

Continentalvictory är det senaste stoet som vann Yonkers Trot. Foto Stalltz.se

På fredags avgörs Yonkers Trot ($280.904) och då har Marcus Melanders Joviality (e. Chapter Seven) chansen att bli det fjärde stoet som vinner Yonkers Trot. På papperet är det ”bara” Åke Svanstedts Justice (e. Chapter Seven) emot. Övriga hästar får det tufft mot den svensktränade duon.

Startlista:

Yonkers Trot ($280.904)
1.609 meter, autostart.

 1. Brave By Design – Joe Bongiorno
 2. Robertsin – George Brennan
 3. Double Deceiver – David Miller
 4. Saverio Hanover – Dexter Dunn*
 5. Pour Mea Double – Dexter Dunn* (Lucas Wallin)
 6. Slay – Tim Tetrick
 7. Joviality – Brian Sears (Marcus Melander)
 8. Justice – Åke Svanstedt (Åke Svanstedt)

Fotnot: *ej valt häst.

***

2

Fonda Boko i gästboxen på Fornaboda. Foto: privat

”Det gäller att träffa rätt när man ska kissa i sin gästbox på Lindesberg”, skriver Ulrika Wällstedt på facebook. Hennes Fonda Boko startade i Midsommarloppet i lördags och Fornaboda visade verkligen upp sig från sin bästa sida…

Fonda Boko startade i både försök och final och Solvallatränaren fortsätter:

”Sorgligt, men sant! Hästvälfärd?! Nej, inte i mina ögon.”

Det måste varit skönt för Fonda Boko att lägga sig ner på det stenhårda underlaget. Om han nu gjorde det…

***

3Han var en bit in i säsongen årets snabbaste treårige hingst/valack i USA. Ikväll debuterar treårige Following (e. Nuncio-Tweet Hanover) på svensk mark! Efter två segrar på fyra starter som tvååring och seger från ledningen i årsdebuten på Meadowlands i slutet av april på nya rekordet 1.10,9/1.609 meter i regi Marcus Melander plockade ägaren Stefan Melander hem den svenskfödde hingsten till Sverige.

Following och Mattias Melander vid triumfen på Meadowlands i slutet av april. Foto Lisa Photo

Hur står sig den treårige talangen med tre segrar på fem starter och 156.702 kronor på kontot i svensk konkurrens? Ett första svar kommer i kvällens treåringslopp på saxbanan Solvalla (första start 18.30). Där ställs Following bland annat mot Claes Sjöströms efter tre starter obesegrade hingst Balotelli Face (e. Mosaique Face).

Following står kvar i både korta E3, Svenskt Travkriterium och Breeders Crown senare under treåringssäsongen.

***

4 New Jersey-baserade tränaren Mathew Aubin har dömts till två års avstängning och 10.000 dollar i böter för två olika förseelser, men med samma dopingmedel.

Först dömdes Mathew Aubin till 366 dagars avstängning och 5.000 dollar i böter sedan hans häst Hypothetical åkt fast för förbjudna och klass I-dopingklassade methylnicotinamide efter en andraplats på Freehold Raceway den 26 februari i år.

Samma medel hade också Aubin-tränade Brooklynite i kroppen vid seger på Freehold Raceway den 19 maj och han fick ytterligare ett års påbackning och 5.000 dollar böter. Avstängningen gäller från den 1 juli i år till 30 juni 2024.

***

5Tre svenska banor tävlar denna tisdag och huvudbanan är Jägersro (första start 18.20), där det ligger drygt en miljon kronor extra i sexrättspotten på V64 i form av jackpotpengar.

Ett treåringslopp med åtta hästar kan bli höjdaren på Jägersro med flera försigkomna ungdomar i startlistan. Som Per Nordströms Spartakus (e. Father Patrick) och Johan Untersteiners Dancer Brodde (e. Bold Eagle) med tre segrar vardera, samt duon Utah Southwind (e. Bold Eagle) och On the Deck (e. Walner) med två segrar hittills i karriären.

Bergsåker (start 12.20) drar igång tisdagen med lunchtävlingar och på avdelningen lovande treåringar…Öystein Tjomsland plockar ut treårige Uberg Amor (e. Moe Odin) mot äldre hästar i ST:s Kallblodsserie. Uberg Amor har blott två starter innanför västen och ställs mot betydligt mer rutinerade, äldre konkurrenter, men det hästen visade i Sverigedebuten för knappt tre veckor sedan talar om en häst för kulltoppen. Två starter och två segrar har det blivit hittills.

Här är startlistorna till tisdagens tävlingar.

***

6

Per Nordström. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Per Nordström har handlat två ettåringar från Västerbo Stuteri. Han har köpt hingstarna Västerbo Gute (e. Gotland-Fabrication) och Västerbo Trinity (e. Django Riff-Västerbo My Madame).

Västerbo Gute är andra avkomman undan amerikanskan Fabrication (e. Donato Hanover), 1.16,1am/95.874, vilken ingår i samma syskonskara som Bring Me Luck (e. Kadabra), 1.11,2ak/2.453.405 kr, Twill Be Done ($131.210), Cotton To You ($100.393) och Ruffles ($100.118).

Västerbo Trinitys mor Västerbo My Madame (e. Credit Winner-Com Eva) 1.12,4ak/501.700 kr, saknar också startande avkommor. Hon är halvsyster med Västerbo Jetlag (e. Choctaw Brave), 1.13,1am/2.363.088 kr, Västerbocheckpoint (e. Comets Tail), 1.12,8am/2.010.356 kr, samt Västerboblackmoney (e. Marion Mad Money), 1.13,2ak/514.950 kr.

***

7 Idag kör Vincennes (16.45) sin näst sista tävlingsdag innan man tar sommarledigt fram tills den 20 augusti. Några svenskhopp finns inte på nationalarenan utan istället syns de blågula inslagen i Chartes (11.40) som kör igång redan vid lunchtid.

Björn Goop startar Ha Yes Max (e. Very Well Jet) i lärlingsloppet Prix Réseau Pmu d’Eure-et-Loir (€19.000) och Ron Kuiper bidrar med Ika Josselyn (e. Charly du Noyer) i Prix du Pmu Tabac du Centre à Toury (€18.000).

Fokustema
Intervjuer
Läs senare

Gocciadoro: ”Ännu bättre nu”

Som vanligt under måndagar publicerar vi intervjuer med Alessandro Gocciadoro rörande veckans starthästar.
Av
Emil Persson
Cinderella Jet och Alessandro Gocciadoro vid seger under Elitloppshelgen. Under onsdagen startar stoet i Vaggeryd. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Cinderella Jet och Alessandro Gocciadoro vid seger under Elitloppshelgen. Under onsdagen startar stoet i Vaggeryd. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.

Solvalla tisdag 28 juni

Ecco Qui (lopp 5) tränar bra, men det är svårt att säga riktigt vart han står. Jag tror han behöver lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där, säger Alessandro Gocciadoro.

Bonne Nuit Bi (lopp 6) var inte dålig senast, men inte heller på topp. Hon tycker mycket bättre om sprinterdistans och jag tror att han är med och gör upp om segern här. Senast blev det för tufft från början, men över sprinterdistans brukar hon fullfölja fin de sista 100 meterna också. Hon har tränat bra efter senaste loppet och jag förväntar mig en bra prestation här och blir inte alls förvånad om hon går en tid under 1.11. Hon tävlar barfota runt om, med jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Alessandro Gocciadoro.

Vaggeryd onsdag 29 juni

Cinderella Jet (lopp 8/V86-6) har gjort bra insatser sedan hon kom till Sverige och jag förväntar mig att hon kan vara ännu bättre nu. Vi har tagit det lugnt med den här hästen så det ska finnas mer att ta av och det handlar bara om att hon ska vara fräsch och fin i sina ben. Det blir inga ändringar utan vi fortsätter med barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cobra (lopp 9/V86-7) gjorde en bra insats senast precis som i Gävle, men det är en väldigt karaktäristisk häst med speciella drag. Det är klart att det blir mycket svårare från ett sådant här utgångsläge där det krävs mer agerande för att komma till i loppet än om man sitter i ledningen. Björn Goop har i alla fall lärt känna hästen nu och jag tror han klarar av att hantera honom från ett sådant här startspår. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn på nytt, men huvudlaget avgör vi som vanligt efter värmningen beroende på hästens dagshumör, säger Alessandro Gocciadoro.

Åby 30 juni

– Bythebook (lopp 7) kan man tycka var dålig om man bara tittar till senaste resultat, men hästen fick en tuff öppning och gick ändå under 1.11. Förmodligen var han inte helt redo för ett sådant upplägg redan för normalt sett är han med och slåss om topplaceringarna i ett sådant lopp. Jag tror att han gör en bra prestation här och vi ändringar inget utan fortsätter med barfota fram, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Cheyenne Selva (lopp 8) tror jag hade kunnat vinna i Tingsryd om hon hade fått chansen tidigare. I kvalet på Solvalla verkade allt normalt; hästen travade bra och Mika forcerade henne inte så tufft. Med sin startsnabbhet så hade det varit att föredra med ett startspår i första ledet, men jag tror att hon kan prestera bra även från ett sådant här utgångsläge. Vi har inte bestämt huvudlag ännu utan tar det beslutet efter värmningen. Jag väljer mellan öppet eller helstängt beroende på hur framåt hon är. Förmodligen blir det barfota fram och så kör vi med jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Eskilstuna lördag 2 juli

Catman di Celle (lopp 2) var inte dålig senast. Han travade bättre än vad han gjort i de tidigare loppen i Sverige. Han stumnade sista 100 meterna, men hästen hade inte fått något riktigt lopp i kroppen på 40 dagar och nu tror jag att han kommer vara i bättre form med det loppet i sig. Den här gången skulle jag vilja köra honom utan framskor, men i övrigt blir det jänkarvagn och öppet huvudlag precis som tidigare, säger Alessandro Gocciadoro.

Born To Run (lopp 5/V75-1) har allt varit bra med efter segern i Östersund. Han gör alltid vad man begär av honom eller rentav mer så det är en härlig häst att tävla med. Vill man så kan han öppna snabbare än vad han visat, men hästen är så stark så jag har aldrig laddat iväg med honom eftersom han hanterar alla olika typer av upplägg och inte behövt komma först i loppen. Det blir öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota fram på nytt, säger Alessandro Gocciadoro.

Amornero Roc (lopp 8/V75-4) överraskade mig senast. Jag tror fortsatt att han är långt ifrån att vara i hundraprocentig form för hästen har få lopp i kroppen och är alltjämt lite för rund om magen. Jag tycker inte att spår nio är ett dåligt nummer för honom för det här är inget enkelt lopp och nu behöver han inte offra all kraft från början. Det kommer åtminstone bli barfota fram, men vi ska ta en titt på hovarna nu i början av veckan för att se om de kan vara läge att rentav köra barfota runt om den här gången. Det blir jänkarvagn nu istället för vanlig vagn när det är autostart, men öppet huvudlag precis som vanligt, säger Alessandro Gocciadoro.

Intervjuer kring veckans övriga starthästar publiceras under tisdagen.

Tipsintervjuer för fri publicering.