Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Sparar hovarna till Elitloppshelgen

V75-favoriten sparar hovarna, påfyllning i Paralympiatravet, säsongsöppningar på V-banor, loppet som hade premiär 1896 skjuts upp och hästar i internetringen.
Här är ”Sju nyheter vid sju!”
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Very Kronos och Odd Herakles. Foto Mia Törnberg & Mathias Hedlund/Sulkysport
Very Kronos och Odd Herakles. Foto Mia Törnberg & Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

1Tom Erik Solberg var allt som oftast kusk bakom Odd Herakles (e. Moe Odin) som tre- och fyraåring, men på hösten som fyraåring ersattes Tom Erik av av då 20-årige Adrian Solberg Akselsen. Dessa blev en strävsam duo i nästan fem år innan olyckan var framme. I mitten av juni 2019 åkte nämligen Adrian i backen i ett lopp på Momarken och ådrog sig flera frakturer. Samtidigt var Odd Herakles i toppslag med stora uppgifter framför dörren.

Tom Erik tillfrågades och tackade ja. Sedan dess har han bara missat en uppsittning bakom Odd Herakles när han på grund av resa ersattes av Jorma Kontio i slutet av förra sommaren.

Hur har det då gått för duon i återföreningen? Rätt hyfsat om man säger så. 24 starter, 23 segrar och ett andrapris! Inför eftermiddagens debut för nye tränaren Fredrik Fransson hoppar Tom Erik Solberg upp bakom en häst med 20 raka segrar i bagaget.

– Det är helt fantastiskt att ta 20 raka segrar, inte minst med tanke på i vilken konkurrens han gjort det. I högsta eliten i de allra största loppen. Det glädjer mig väldigt mycket att åka till Sverige och tävla med Odd, sade Tom Erik Solberg till V65 Direkt.

Odd Herakles och Tom Erik Solberg tog sin 20:e raka seger. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solberg har haft tät kontakt med hästens nye tränare, både före och efter hästens flytt från Norge till Sverige för ett par veckor sedan. Och han är inte orolig inför dagens start.

– Odd är gammal och och rutinerad och klarar alla utmaningar han ställs inför. Hästen känns väldigt bra, men är inte i absolut toppform, han behöver något lopp till, men har känts lättare och finare i kroppen för varje start han gjort i år.

Odd Herakles tävlar i stort sett alltid barfota runt om numera, men idag blir det skor.

– Han går med aluminiumskor på alla hovar. Vi sparar hovarna till Solvalla, sade Solberg med Elitkampen under Elitloppshelgen i tankarna.

***

2Fyra hästar är redan klara för Paralympiatravets final på Åby den 8 maj. Racing Mange (e. Orlando Vici) plockade hem den första direktplatsen förra veckan vid segern på Jägersro och dessutom har den franska duon Gelati Cut (e. Coktail Jet) och Delia de Pommereux (e. Niky) fått inbjudan. Detsamma gäller Frode Hamre-tränade Ecurie D. (e. Infinitif).

Ytterligare två kan ikväll på Bergsåker skriva in sig i startfältet. Två? Jo, Svante Båth-tränade Very Kronos (e. Ready Cash) blev faktiskt inbjuden redan i julas, men måste som svensktränad häst vara med i ett uttagningslopp för att vara startberättigad i finalen.

Och årsdebuten för fjolårets svenske mästare är en tuff sådan med motståndare som Disco Volante (e. Scarlet Knight) och Who’s Who (e. Maharajah) i spetsen.

Vem som vinner? Här är Sulkysports tipsexpert Emil Perssons stora V75-genomgång!

***

3Två svenska banor slår upp banorna för säsongen med breddlopp med start under lördagsförmiddagen. Det handlar som Visby och Vaggeryd som är två av fem (!) svenska banor som tävlar under lördagen.

På Gotland väntar 19 tävlingsdagar med avslut i slutet av oktober och säsongens höjdpunkt är förstås V86-kvällens med Gotlandslöpningen den 14 juli.

Hemmaamatören Martin Malmqvist gör comeback efter 1,5 års uppehåll från sulkyn – läs mer här.

Smålandsbanan Vaggeryd tävlar tolv gånger till mitten av september. Största dagen är onsdagskvällen den 9 juni med Smålandsstaytern på menyn.

Breddloppstrav på Boden (första start 11.00), Vaggeryd (11.05), Visby (11.10) samt Eskilstuna (18.10) ramar in huvudtävlingarna på Bergsåker (14.45) med uttagningslopp till Paralympiatravet.

Här är startlistorna till lördagens tävlingar.

***

Wild Love gick enkelt ifrån till seger för Alexis Prat på Enghien i mars. Foto: Gerard Forni

4Anders Lindqvist ser ut att ha favoriten i dagens High Five-lopp på Vincennes. Wild Love (e. Love You) jagar sin tredje seger för året på fransk mark i Prix de la Lorraine (€67.000) och som vanligt är det Alexis Prat som rattar stoet som inleder från bricka nio bakom bilen.

Ännu mer svenskt går att skönja i Prix de Château-Gaillard (€58.000) där en svenskfödd trio startar. Jarmo Niskanen sänder ut Olle Rols (e. Ready Cash), Philippe Billard bidrar med Martin de Bos (e. Maharajah) och Jo Corbaine med Onceforall Face (e. Viking Kronos).

I Grupp III-klassade Prix Jamin (€90.000) startar Tomas Malmqvist Calle Crown (e. Great Challenger) i jakten på segerchecken på 40.500 euro. För att han ska kunna bärga den kommer han bland annat behöva hålla undan 25 meter för Prix de Luxembourg-vinnaren Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) där Jean-Michel Bazire nu går ”all in” och rycker skorna efter en renodlad preparéstart i Angers.

Att tävlingsdagens höjdpunkt dock är femåringsloppet Prix Henri Levesque (€100.000) råder ingen tvekan om. Paralympiatravsklare Gelati Cut (e. Coktail Jet) går en spännande match mot Prix d’Amerique-trean Gu d’Heripre (e. Coktail Jet) och därtill startar Sebastien Guarato sitt toppsto Green Grass (e. Bold Eagle).

Svensktränat finns det även vid tävlingarna i Le Croisé-Laroche. Anders Lindqvist sänder iväg trion Hector des Buttes (e. Travel Jet), Histoire d’Oka (e. Hasting) samt Fille à Papa (e. Un Trésor) medan Tomas Malmqvists bidrag är Here I Am (e. Ready Cash).

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar på Vincennes.

***

51896 kördes Jacob Meyers Pokallöp för första gången. Nästa lördag skulle det minst sagt anrika kallblodsloppet ha avgjorts på Bjerke, men coronapandemin sätter fortsatt stopp för tävlingar på Oslobanan då nedstängningen i regionen runt huvudstaden förlängts med ytterligare minst två veckor.

Med undantag av fyra år under tidigt 1900-tal har ”Meyern” körts varje år fram till ifjol, då loppet ställdes in helt och hållet på grund av pandemin. Nu skriver Norskt Trav att loppet ska avgöras senare i år.

Sulkysport, Travsport, Trav, Häst, Järvsöfaks
Järvsöfaks. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Verner, Järvsöfaks, Nordgubben, Fakse, Faksen J:r och Månprinsen A.M. är de svenskfödda kallblod som vunnit klassikern som bara kan vinnas en gång. 2019 segrade Lome Brage.

Fyraåringsloppet H.M. Konungens Pokal har nästan lika lång historia – loppet avgjordes för första gången 1903. Loppet ställdes också in ifjol, men nästa lördag avgörs årets upplaga. Då på Sörlandet som tagit över Bjerkes V75-tävlingar.

***

6Månlykke A.M. blev både svensk mästare och Årets kallblod i Sverige förra året. Ikväll på auktionssajten Traveras lördagsgiv säljs en häst som faktiskt besegrade Gunnar Melanders stjärna förra hösten. Det handlar om norskfödde tioåringen Hvalstad Odin (e. Moe Odin), 1.22,8ak/928.047 kr. Hästens senaste seger kom i Sleipners Nordiska Kamp på Bergsåker i slutet av september, då Hvalstad Odin – i regi Öystein Tjomsland – närmast besegrade just Månlykke A.M.

Tre starthästar, tre fölston och två betäckningsrätter står på menyn på Traveras auktion ikväll.

Här är hästarna som säljs.

***

7I Sverige dröjer det – och hur länge vet knappast någon i dagsläget. Att få besöka travbanor som publik alltså. Men i Danmark har politikerna enats om att öppna landet stegvis i coronapandemins spår och för travets del fanns det förhoppningar om publik på plats med start i Nyköbing Falster den 22 april.

Så blir det nu inte – lättnaderna för publik på evenemang gäller inledningsvis enbart dansk fotboll, men förhoppningar finns om att danska banor kan börja släppa in publik från den 6 maj. Charlottenlunds stora travdag med Copenhagen Cup avgörs den 16 maj. Detta berättar danska travsajten travservice.dk.

– Från hästsportens sida försökte vi argumentera för en öppning, men i detta skede fanns inget att göra. Vi kan bara hoppas på att trav- och galoppsporten får vara med när nästa lättnader sker i början av maj, säger Claus Kolin till travservice.dk.

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Genrepade med andraplats

En andraplats blev det för Marcus Melander-tränade och Stall Courants Izzy Demsky i Lady Suffolk Prep ($7.500) för treåriga ston på Freehold Raceway igår bakom Hot As Hill.
Men det hände också andra spännande saker på andra sidan Atlanten igår.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Hot As Hill vann Lady Suffolk Prep igår på Freehold Raceway. Foto: Lisa Photo
Hot As Hill vann Lady Suffolk Prep igår på Freehold Raceway. Foto: Lisa Photo
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Mattias Melander satt i sulkyn, men Izzy Demsky (e. E L Titan) kunde inte stå emot utvändiga Hot As Hill (e. Muscle Hill-Smarty Pants) över upploppet.

För Joe Bongiorno gick Ron Burkes sto ifrån med två längder i spurten och landade på 1.13,6/1.609 meter, medan Izzy Demsky kom hem på 1.13,9.

Förra året vann Hot As Hill tre lopp på 13 starter och sprang in 82.299 dollar. Triumferna kom i ett försök i New Jersey Sire Stakes ($25.000) och i två kval till Kindergarten Classic ($20.000).

Stoet kostade 100.000 dollar som ettåring i Lexington. Hot As Hill är en dotter till Smarty Pants (e. Kadabra), 1.10,1/$476.301, vars största seger togs i finalen i Ontario Sire Stakes Gold Super (C$300.000) i regi Per Henriksen. Förutom Hot As Hill har Smarty Pants lämnat helbrodern Smart As Hill, 1.10,1/$283.564.

Valacken Emma snabbast

Snabbast i USA i natt var Emma Town Bud (e. Big Stick Lindy-Centerfold Lady) och den fyraårige valacken slog till från spets och travade 1.09,8 för Andrew McCarthy. Från tät lämnade duon sina motståndare med tre längder och Travis Alexanders häst erhöll 6.750 dollar för besväret.

Emma Town Bud var snabbast i USA igår. Foto: Lisa Photo

För Emma Town Bud var det första årssegern på tre starter – ifjol vann han fem lopp på tolv framträdanden och sprang in 108.100 dollar.

Den fyraårige valacken är undan Centerfold Lady (e. Credit Winner), 1.13,2/$9.855, och hon ingår i samma syskonskara som Lady Broadway (e. Broadway Hall), 1.10,7*/$174.8366, som vann 19 lopp på 32 starter.

Numera ägs den sistnämnda av Global Farm och hennes första svenskfödda avkomma La Merida (e. Chocolatier), 1.16,2m*/66.400 kr, har startat tre gånger och har en seger och ett andrapris.

Auktionsdyring avlade maiden

På Meadowlands räknade också Bee A Magicians treåriga helbror Mycrownmykingdom (e. Muscle Hill-Beehive) in karriärens första seger i tredje starten för tränaren Luc Blais. Bob McClure satt i spets och därifrån vann den treårige hingsten med sex längder på 1.11,7 efter snabba 1.08,1 sista quartern. Belöningen var 6.750 dollar.

Mycrownmykingdom och Bob McClure. Foto: Lisa Photo

Av de svensktränade gick det bäst för Marcus Melanders Muscle Hill-duo Beyond the Hill och Swan Hill, som var fyra respektive femma på 1.12,6 och 1.12,7.

Hela 450.000 dollar var prislappen för Mycrownmykingdom när han såldes som ettåring på Lexington Selected Yearling Sale. Storasyster Bee A Magician, 1.09,0*/$4.196.145, är ett av Nordamerikas bästa ston genom tiderna och i samma syskonskara ingår också Bee In Charge ($432.467)

Segermaskin toppade i årsdebut

Gårdagens mest penningstinna löpning gick till Herculisa (e. My Mvp-Herculotte Hanover) när hon tog hem Scarlet & Gray Invitational ($50.000) för treåriga ston på Miami Valley.

Herculisa vid gårdagens seger. Foto: Conrad Photo

Via tredje inner och dödens avgjorde lasixtävlande Herculisa med en halv längd på 1.11,1 för Brett Miller. Virgil Morgan Jr tränar stoet och det var hennes sjätte seger i sjunde starten. De fem tidigare vinsterna kom som tvååring och nattens framträdande var hennes första för säsongen.

Fyra av hennes segrar förra året togs i försök i Ohio Sire Stakes ($40.000), medan hon galopperade bort sig i finalen i samma löpningsserie. Totalt fick Herculisa ihop 81.812 dollar under sin första säsong på tävlingsbanan.

Herculisa kostade 5.000 dollar som ettåring på Ohio Select Yearling Sale och är undan Herculotte Hanover (e. Andover Hall), 1.11,8*/$16.910, vilken i sin tur är en dotter till Her Culese (e. Muscles Yankee), 1.10,6*/$354.568. I samma barnaskara som Herculotte Hanover ingår också Grana Padanno (e. Andover Hall), 1.10,3*/$493.173.

Fokustema
Morgonsvepet
Läs senare

Ny kunglighet från Tyskland?

Repris för holländsk tysk, hemmahästar jagar stor final, franska stjärnor mot svenska uppstickare i Paris, en vinnare från de evigt gröna ängarna och dubbel Derbyvinnare tillbaka efter elva månader.
Der är några av punkterna i ”Sju nyheter vid sju”.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Så här såg det ut när tyskfödde Russel November vann Kungapokalen 2007 tillsammans med holländaren Hugo Langeweg. Foto Stefan Melander/Stalltz.se
Så här såg det ut när tyskfödde Russel November vann Kungapokalen 2007 tillsammans med holländaren Hugo Langeweg. Foto Stefan Melander/Stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

12002 släpptes utlandsfödda hästar in i Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal. Premiäråret var Hambletonianvinnaren Scarlet Knight stor favorit, men fick se sig besegrad av stallkamraten Gigant Neo i Kungapokalen medan svenskfödda Blues Office vann stoklassen. Ska det bli utländsk dubbel i år? Kvalkvällen på Åby lovade gott för hästar födda utanför Sveriges gränser…

Bland annat imponerade fjolårets tyske Derbyvinnare Wild West Diamant (e. Muscle Hill), som fångade in Robert Berghs jänkare Rome Pays Off i sista stegen. Holländaren Paul Hagoort tränar hästen som tävlade i ”halva” Europa förra året. Tysk häst och holländsk tränare – kan det gå? Jo, det visade Russel November (e. General November) och Hugo Langeweg redan 2007, då hästen plockade hem Åbys storlopp.

Russel November vann 32 av 69 starter och tjänade 11,5 miljoner kronor under tävlingskarriären. Precis som Wild West Diamant vann han tyska Derbyt – 2006 var året – och följde som äldre upp med segrar i bland annat Oslo Grand Prix och Gaetano Turilli som äldre.

I finalfälten på Åby den 8 maj är det gott om utlandsfödda inslag. Sedan 2002 har sex utländska vunnit Kungapokalen: Rotation, Russel November, Wishing Stone, Fawkes, Volstead och Perfect Spirit.

Fem ickesvenska ston vunnit Drottningpokalen: Birminghim, Mystic Lady U.S, Love n’Hate, Gisela Ås och Ruby Trap.

Så kördes försöken till Kungapokalen.

Så kördes försöken till Drottningpokalen.

***

2Försöksvinnarna Racing Mange och Who’s Who, samt inbjudna kvartetten Ecurie D, Very Kronos, Delia de Pommereux och Gelati Cut, ska få sällskap av en häst till ikväll. Det tredje av fyra kval till Paralympiatravet är lördagens höjdpunkt på svensk mark. Loppet avslutar även lördagens V75-omgång i Halmstad och ser en intressant hemmakvartett i form av Cyber Lane, Aetos Kronos, Heart Of Steel och Zarenne Fas ställas mot exempelvis Handsome Brad och Chief Orlando.

”Hemmalaget ställer upp med fyra starka kort och får bära på favoritskapet”, skriver Emil Persson i sin stora V75-genomgång. Men något spikförslag finns inte i loppet. Istället lutar han sig emot en hemmahäst och en Jägersrogäst i två andra avdelningar på kupongen.

Här är Sulkysports V75-tips till Halmstad.

***

Wild Love och Alexis Prat vid seger på Enghien i mars. Foto Gerard Forni

3Topploppen avlöser varandra denna tävlingsdag på Enghien. I huvudloppet Prix de l’Atlantique (€170.000) inleder de tre svenskhoppen från bakspår. Anders Lindqvists Wild Love (e. Love You) börjar från spår nio, Tomas Malmqvists Calle Crown (e. Great Challenger) från elva och Jörgen Westholms Unique Juni (e. Uptown Yankee) och de får onekligen vara bra om de ska kunna matcha framspårshästarna.

Bland dem syns bland annat Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont (e. Pacha du Pont), Criterium de Vitesse-segraren Vivid Wise As (e. Yankee Glide), Prix de Paris-vinnaren Etonnant (e. Timoko) och Prix de France-segrarinnan Delia du Pommereux (e. Niky)!

Fyra svenskfödda hästar kommer till start i Prix de la Porte d’Auteuil (€58.000) som även är dagens High Five-lopp. Beppe Am (e. Enjoy Lavec), Martin de Bos (e. Maharajah), Staro Ivy League (e. Make it Happen) och Onceforall Face (e. Viking Kronos) är samtliga bland de 14 deltagarna.

Två penningstinna fyraåringslopp med Grupp II-status avgörs därtill under eftermiddagen. Tomas Malmqvists Hunter Valley (e. Charly du Noyer) starter i stoavdelningen Prix Gaston de Wazières (€100.000), medan det är svenskfritt i hingstarnas Prix Gaston Brunet (€100.000). Det sistnämnda loppet har blott lockat sju deltagare och nu är de sex eftersom kullettan Helgafell (e. Charly du Noyer) blivit struken.

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar på Enghien.

***

4Vi skänker en extra tanke till Rokkakudo (e. Varenne), som lämnade jordelivet förra året. Hästen, som ägdes av Anna och Torsten Forssell och tränades av Anna under hela karriären, hann även användas lite i aveln och står på 16 svenskregistrerade avkommor. Igår på Gävletravet fick Rokkakudo sin första vinnare. Henrik Larsson-tränade Icouldbetheone avlade maiden med seger på goda 1.16,2/2.140 meter tillsammans med Mika Forss i sitt livs fjärde start. Anna Forssell är själv uppfödare till hästen.

Rokkakudo, 1.11,7ak/4.926.550 kr, slog in merparten av sina prispengar i en enda start. Som premiechansad var nämligen prischecken fyra miljoner kronor när han tillsammans med Ulf Ohlsson vann Svenskt Travkriterium 2013. Totalt blev det 50 starter och fyra segrar för Rokkakudo.

***

Emilia Leo. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

5Halmstad (första start 14.45) står naturligtvis i fokus denna lördag, men det blir även kvällstävlingar på Romme (18.30) med nio lopp på programmet. Hemmatränaren Emilia Leo och Mythical Lindy-valacken Sign Me Up Too, 1.10,6ak*/1.390.500 kr,  har varit ett strävsamt par i snart fyra år. 2018 hade duon sitt stora år tillsammans med tre V75-segrar, däribland en klass II-final på Färjestad. I februari inledde hästen den nya säsongen med seger och andraplats, innan han fick strykas för sårskada från den tilltänkta V75-starten på hemmaplan i slutet av månaden.

Nu har Sign Me Up Too slickat såren och gör dessutom comeback i monté, en disciplin han gillar. Sex starter under sadel har slutat med fem segrar!

Här är startlistorna till lördagens tävlingar.

***

6Två goda snabblopp med varsin högintressant svenskägd årsdebutant bjuds det på norska Sörlandet idag, sedan tävlingarna flyttats söderut på grund av coronapandemin. Planen var ju att Bjerke skulle ha stått värd för loppen.

På kallblodssidan handlar det om 2019 års dubble Derbyvinnare Nordsjö Odin (e. Tekno Odin), som blott gjorde en start förra året – trea i ett vanligt lopp på Forus i maj – men nu rapporteras tränat bra efter elva månaders tävlingsfrånvaro och avelsarbete. Hästägargänget i Bergsåker Open Trotters KB, Sundsvall, äger toppkallblodet som om han tagit sina utvecklingssteg under uppehållet kan bli ett tillskott i eliten. En annan svenskägd Derbyvinnare sluter upp, Philip Ess (e. Briskeby Philip). Öystein Tjomsland tränar båda.

På varmblodssidan då? Sjuårige jänkaren Bill’s Man (e. Credit Winner) ägs av Hytorc Power Systems AB, Falkenberg, och tog två segrar på tre starter i slutet av förra året sedan han anlänt från andra sidan Atlanten. Nu ställs den sexfaldige miljonären, som tränas av Frode Hamre, mot färske tvåan i Yngve Larssons Memorial i Halmstad i påsk, Hickothepooh (e. Triton Sund), som laddas mot Finlandia-Ajo

Fyraåringsloppet H.M. Konungens Pokal för kallblod i Norge avgjordes för första gången 1903. Loppet ställdes in ifjol, men i eftermiddag avgörs årets upplaga. Blott en svenskfödd fyraåring har vunnit. 2018 segrade Jan-Olov Persson-tränade Tekno Eld (e. Tekno Odin) och Ulf Ohlsson. Fjolårets norske Kriterievinnare Tangen Bork (e. Bork Odin), som tränas av Öystein Tjomsland och körs av Tom Erik Solberg, årsdebuterar.

Här är startlistorna till tävlingarna på Sörlandet.

***

7Sex starthästar och två fölston bjuds ut på Traveras lördagsauktion på internet ikväll. Bland fölstona finns avelshingsten Yield Bokos lillasyster Fiesta Boko (e. Zola Boko). På starthästsidan finns fyraårige Viva la Vida Face (e. Joke Face), som vunnit två lopp i vinter och förra sommaren segrade på 1.14,2 över medeldistans med voltstart.

Här är hästarna som bjuds ut på kvällens auktion på Travera.

Fokustema
Pokalloppen
Läs senare

Lottat och klart för Pokalloppen

Startspåren är lottade och klara till finalloppen av Drottning Silvias Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eagle Eye Sherry startar från spår ett i finalen av Drottning Silvias Pokal. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eagle Eye Sherry startar från spår ett i finalen av Drottning Silvias Pokal. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Startlista Drottning Silvas Pokal

Nr / Hästnamn / Tränare (I vilken ordning spåret valde)

 1. Eagle Eye Sherry – Björn Goop (2)
 2. Honey Mearas – Daniel Redén (1)
 3. Fifty Cent Piece – Robert Bergh (3)
 4. Namaste – Joakim Lövgren (4)
 5. Kirsi Boko – Peter Untersteiner (6)
 6. Sayonara – Fredrik Wallin (7)
 7. Joyful Trix – Daniel Redén (10)
 8. Helluva Am – Katja Melkko (12)
 9. Nikita Sunrise – Roger Nilsson (5)
 10. Bank Wise As – Reijo Liljendahl (8)
 11. Stella Nova Race – Ulf Stenströmer (9)
 12. A Nice Cake – Jim Oscarsson (11)

Startlista Konung Gustaf V:s Pokal

Nr / Hästnamn / Tränare (I vilken ordning spåret valde)

 1. Brambling – Daniel Redén (2)
 2. Wild West Diamant – Paul Hagoort (1)
 3. Jacoby Keeper – Leif Witasp (3)
 4. Önas Prince – Per Nordström (4)
 5. Furies Rain – Peter Untersteiner (5)
 6. Rome Pays Off – Robert Bergh (7)
 7. Hennessy Am – Kim Pedersen (9)
 8. Beacon Kronos – Daniel Redén (12)
 9. Maesteraemon – Stefan Melander (6)
 10. Hombre D. – Oskar Kylin Blom (8)
 11. Devs Definitif – Mattias Djuse (10)
 12. Castillo – Tomas Malmqvist (11)

Läs även: