Fokustema
Halmstad
Läs senare

Så kördes försöken till Stosprintern

Ikväll körs kval till Stosprintern i Halmstad.
Totalt går tio hästar vidare till finalen, som körs torsdag den 2 juli med 800.000 kronor till vinnaren.
Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Golden Tricks och Örjan Kihlström. Foto Lars B Persson
Golden Tricks och Örjan Kihlström. Foto Lars B Persson
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Samma tävlingsdag körs Sprintermästaren, men där körs försök och final samma kväll. Det är fyra uttagningslopp till Stosprintern och de två främsta från varje heat samt de två högst seedade treorna går vidare till final. Spårlottningen sker senare ikväll.

Uttagningslopp 1

USA-importen Golden Tricks (e. Trixton) svarade för en stark insats i det första försöket. Hästen hamnade på vingel från början, men Örjan Kihlström var offensiv och placerade Daniel Redéns sto i ledningen 800 kvar. Tempot var snabba 1.10,5 första 1.000 och Golden Tricks svarade dödenstravade Waiting Hill Hall (e. Muscle Hill ) på bra sätt över målrakan. Segertiden landade på 1.10,8a/1.609 meter och förstapriset i uttagningsloppen uppgår till 100.000 kronor.

Waiting Hill Hall är också klar för final och god chans att få en biljett har Global Anarchy (e. S.J.’s Caviar) och Joakim Lövgren. Hästen fick ledningen gratis när betrodda Dreamgirl Hall galopperade i första sväng, men hon släppte till Golden Tricks och hängde med okej som trea. Global Anarchy är seedad åtta.

Uttagningslopp 2

Sashay My Way (e. Muscle Massive) och Adrian Kolgjini svarade för en finfin insats. Fyraåringen hade bakspår och fick efterhand andra ytter. Attacken sattes in 300 kvar och med rejäla steg avgjorde hästen på 1.11,2a/1.609 meter.
– Hon har haft form länge och var värd en seger. Jag är mycket nöjd, kommenterade Jägersrotränaren.

Tvåa slutade Grande Diva Sisu (e. Ready Cash) och Per Nordström. Favoriten forcerades till ledningen i en 1.10,6-öppning och första varvet passerades efter 1.11,6, men hon kunde inte stå emot Sashay My Way över upploppet. Robert Bergh-tränade Boxer Shrimp spurtade in som trea i händerna på Kim Eriksson.

Uttagningslopp 3

På nytt var det en imponerande försöksvinnare genom Gina Mearas (e. Cantab Hall). Hemmahästen fick en dryg inledning i tredjespår och landade först i andraspår. Ledaren Ies Elisabeth var pigg i spets och avverkade första 1.000 efter 1.10 i ensamt majetät. Hon var slagen i början av upploppet och Gina Mearas klev fram och avgjorde säkert på 1.11,7a/1.609 meter.

Tvåa och med till final gick Reijo Liljendahl-tränade Matter Of Fact (e. Explosive Matter), som spurtade positivt för Ulf Ohlsson. Visual Condition och Torbjörn Jansson slutade trea, men Stefan Melanders häst är seedad 31:a och får ingen plats i finalen.

Uttagningslopp 4

Stefan Melander-tränade Digital Pro (e. Super Photo Kosmos) och Torbjörn Jansson skrällde i det fjärde försöket. Fyraåringen hittade ner bakom spetshästen Galant Sisu (e. Muscle Hill) och Per Nordström efter 300 meter. Hon öppnade första 500 efter underkant 1.10 och kom upp till 1.000 meter på 1.12,3. I början av målrakan kom luckan för Digital Pro och hon satte klorna i Galant Sisu kort före mållinjen. Segertiden landade på 1.11,8a/1.640 meter.

Digital Pros stallkamrat Sideslip avslutade vasst och vann klungspurten om tredjepriset, men hon är inte tillräckligt bra seedad för att få en finalbiljett.

Finalklara, Stosprintern

Häst – Tränare

 • Golden Tricks – Daniel Redén
 • Waiting Hill Hall – Steen Juul
 • Sashay My Way – Adrian Kolgjini
 • Grande Diva Sisu – Per Nordström
 • Gina Mearas – Johan Untersteiner
 • Matter Of Fact – Reijo Liljendahl
 • Digital Pro – Stefan Melander
 • Galant Sisu – Per Norström

Treorna med chans på finalbiljett

Häst (seedad som) – Tränare

 • Global Anarchy (8) – Joakim Lövgren
 • Boxer Shrimp (14) – Robert Bergh
  –––
 • Visual Condition (31) – Stefan Melander
 • Sideslip (36) – Stefan Melander
Fokustema
Romme
Läs senare

Westholms fullpoängare

Han har kvalat in till både Kriteret och Breeders Crown, men missat i finalerna.
Ikväll blev det full pott för Jörgen Westholms topptreåring Nineponits Lasse i Rommes treåringsfinal.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Ninepoints Lasse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ninepoints Lasse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Nineponits Lasse (e. Uncle Lasse) svarade för en toppinsats i finalen i treåringsserien på Romme med 100.000 kronor till vinnaren. Tredjespår första 700 meterna spelade ingen roll – Uncle Lasse-sonen var hästlängder bättre än sina konkurrenter. Det blev nämigen en dryg inledning för Westholms treårige topphäst innan han nådde till ledningen och klockan visade 1.12,5 första kilometern.

Det bekom inte Ninepoints Lasse det minsta.

I kaxig, härlig stil anförde hästen treåringsfältet och ut ur slutsvängen fann Westholm det för gott att lämna konkurrenterna. Ninepoints Lasse stack ifrån med många längder på 1.12,9a/2.140 meter och såg allt annat än bottnad ut över mållinjen.

– Första varvet gick lite väl fort, men det var en häftig upplevelse. Det blåste kraftigt men han bara flög fram. sade Jörgen Westholm.

Ninepoints Lasse har i höst vunnit både kvar till Svenskt Travkriterium och semifinal i Breeders Crown, men gått lottlös från båda finalerna.

– Han har ju vunnit försök till båda loppen och det ha varit lite tungt att det inte gått bra i finalerna, men nu fick han avsluta säsongen på det här sättet och vi laddar för fyraåringssäsongen. det är mycket rutinen det handlar om och han behöver kunna öppna bättre. Jag tog av käken till den här starten och det blev bättre så jag har hopp, sade Jörgen Westholm.

Ninepoints Lasse har gjort 13 starter (5–1–2) och sprungit in 624.500 kronor så här långt. Bengt Johansson i Sala äger Ninepoints Lasse och har fött upp honom tillsammans med Westholm.

Romme hade en riktig ”finalkväll” och förutom treåringsvinnaren Ninepoints Lasse segrade Westholm även i stayterseriens final med Silver Bullit (e. Orlando Vici) och Emilia Leo tog hem montéfinalen med likaledes egentränade Zlatan Knick (e. Going Kronos).

Fokustema
V75 Jägersro
Läs senare

V75: ”Då når de henne inte”

V75 på hemmaplan – och sju hästar till start.
Adrian Kolgjini har laddat med segerkandidater.
– Om Adrian hittar till ledningen med Afrodite Face når de henne inte, säger pappa Lutfi Kolgjini.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Afrodite Face. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Afrodite Face. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Med sju hästar till start inom lördagens V75-omgång på Jägersro kan Adrian Kolgjini göra avtryck på hemmaplan, både som tränare och kusk. Det ryms flera intressanta bud för streckspelarna blande sju Kolgjini-travarna.

Lutfi Kolgjini. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Pappa Lutfi Kolgjini är med i verksamheten och lämnade denna rapport om stallets hästar i V65 Direkt på fredagen.

Hannibal Face (V75-1) vann ett V75-lopp för ungdomar under Kriteriehelgen, men galopperade i senaste starten i klass I i Örebro.

– Han blandar och ger, det har blivit många galopp och det är mycket galopp i hästen, men det finns kapacitet i överflöd. Han har mycket kapacitet för hästen och voltstart är normalt inga problem, bara det inte blir omstart. Det kan vara förödandee för honom. Han kommer att tävla med lite mer vikt den här gången och får gå med lättare boots, sade Lutfi till V65 Direkt.

I Diamantstoförsöket (V75-2) har Kolgjini duon Afrodite Face och Hilarious Am.

– Hilarious gick rätt så bra i Norge, men borde ändå kunnat lite bättre. Det är en snabb häst, men om Afrodite Face håller sig i skinnet når inte någon henne. Det är passgångarstam i henne och hon är svår, men jag körde ett jobb med henne i tisdags och hon kändes otroligt bra. Om Adrian hittar till ledningen når de inte henne, sade ”Ludde”.

Adrian kör för seger, det är inget snack om det. Vi har hästar som tål tuffa upplägg

En duo från Kolgjini dyker även upp i gulddivisionen (V75-3), Meadow Prophets Minne: Upstate Face och Partizan Face. Den förstnämnde är inkvalad till guldfinalen på Solvalla nästa helg och ska starta även där.

– Adrian kör för seger, det är inget snack om det. Vi har hästar som tål tuffa upplägg och de är tränade för det, så det är inga problem att starta nästa helg också. Spåret är besvärligt, men som jag ser det är det Upstate och Berghs häst (Mindyourvalue W.F.) som ska räknas i toppen. Partizan Face gör alltid sitt jobb och är gedigen, han kan nog vara fyra-femma.

Upstate Face och Adrian Kolgjini. Foto: Mathias Hedlund

Till lördagens huvudattraktion – Svensk Uppfödningslöpning (V75-4) – kvalade Adrian in två hästar. Adrian kör själv Hepburn, medan Erik Adielsson får chansen bakom Urban Africa.

– Vi har haft höga tankar om Hepburn hela tiden, hon har inte gjort ett fel under uppträningen och dessutom tävlat bra. Tetrick Wania får inte ha en dålig dag, men är den normal blir hästen svår att slå. Urban Africa utvecklas hela tiden och blir bättre och bättre. Det är en komplett häst, förnuftig och fin, och är absolut med där framme även om läget (bakspår) talar emot. Båda hästarna har känts helt normala i träning inför loppet.

Bästa segerchansen från Konlgjinis stall?

– Det är hugget som stucket mellan Afrodite Face och Upstate Face, sade Lutfi Kolgjini.

Fokustema
Svensk Travsport (uppdaterad)
Läs senare

Domen mot Gylling

Åtta veckors avstängning och 3.000 kronor i böter.
Det blev Jonas Gyllings bestraffning för den felaktiga drivningen på Örebrotravet igår.
Nu slutar han som kusk!
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Jonas Gylling dömdes till åtta veckors avstängning av ST idag. Foto: stalltz.se
Jonas Gylling dömdes till åtta veckors avstängning av ST idag. Foto: stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Örebrotravets måldomarnämnd överlämnade ärendet till ST efter ha dömt honom för enhandsdrivning och idag kom domen för Jonas Gylling.

Örebros måldomarnämnds dom.

Han stängdes av i åtta veckor och är fri att köra den 13 januari nästa år. Dessutom ska han betala 3.000 kronor i böter. Värt att notera är att inte händelsen bedöms som ”enhandsdrivning” av Svensk Travsport utan som felaktigt bruk av körspö.

Slutar som kusk

I ett facebook-inlägg (se nedan) skriver Jonas Gylling att han lägger av som kusk och därmed är hans korta karriär över.

 

ST:s jakt på de aktiva