Fokustema
Speedrace
Läs senare

Saga med lyckligt slut

I karriärens sista start lade M.T.Insider beslag på sin fjärde seger i Solvallas Speedrace.
– Det kan inte bli bättre, sade hästens ständiga följeslagare Olle Alsén.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
M.T.Insider och Olle Alsén. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
M.T.Insider och Olle Alsén. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Första gången det gick vägen för M.T.Insider (e. Offshore Dream) i Solvallas snabbhetstest var år 2018. Han följde upp med seger året därpå, men fick ge vika mot Jefferson Dotcom (e. Olimede) 2020 innan han åter var en vinnare 2021.
Nu var de alltså dags på nytt och nu höll M.T.Insider stången gentemot Eldorado B. (e. Maharajah) samt Ready For More (e. Ready Cash).
Efter att vunnit sitt heat på 1.06,5a/640 meter räckte det med 1.07,5a/640 meter i finalheaten. Eldorado B. tog in upploppet ner, men kom aldrig förbi.
– Det kan inte bli bättre. Jag ryckte tussarna 100 kvar, men snöret gick av så jag fick lite puls. Det blev som ett fluggspö på slutet – jag tror det fastnade i spöet också – men jag hann aldrig bli orolig. Däemot hade jag gärna åkt undan en bit till och gjort segergest, sade Olle Alsén.

”Förkärlek för maj”

Segern var värd 100.000 kronor vilket innebär att M.T.Insider nu gör bokslut med 1.995.595 kronor på kontot och 21 segrar på 115 starter.
– I efterhand ska vi vara ärliga. Han fick en mindre skada efter Sundsvallsstarten i april, men jag ville inte säga det och ge fördel till någon konkurrent. Vi har kämpat med det, men det gick ju vägen. Jag trodde jag skulle vinna, men var inte lika säker som ifjol, sade Olle Alsén och fortsatte med att förklara framgångsfaktorn i det här loppet:
– För det första har han alltid en förkärlek för maj, men sedan har han en fantastisk speed och kurvteknik som få. Jag sade till honom idag när vi åkte ut att det här var sista gången och det var hästen väl medveten om.

I Solvallas vinnarcirkel kungjorde även Anders Malmrot att M.T.Insider för alltid kommer bli ihågkommen efter sina uppvisningar i Solvallas Speedrace.
– För alltid kommer det här loppet härmed att heta M.T.Insiders Speedrace, sade Anders Malmrot.