Fokustema
E3 final hingstar/valacker
Läs senare

”Sagt att han är bäst”

Bedazzled Sox ordnade Roger Walmanns tionde E3-finalseger som tränare och den första på sju år.
Brillantissime-sonen var aldrig nära att släppa loppet efter att anfört varje meter.
– Vilket sätt han gör det på, sade Solvallatränaren stolt.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Bedazzled Sox vinner långa E3-finalen för Torbjörn Jansson. Imorgon startar han i den korta finalen med en miljon till vinnaren. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Bedazzled Sox vinner långa E3-finalen för Torbjörn Jansson. Imorgon startar han i den korta finalen med en miljon till vinnaren. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Senast som Walmann räknade hem en E3-final var år 2015 då Heavy Sound (e. Ken Warkentin) vann den korta upplagan för hingstar och valacker.
Nu var han tillbaka som en vinnare då Bedazzled Sox (e. Brillantissime) spårade varje meter av lördagens final och visade prov på förstklassig inställning.

Fakta

Bedazzled Sox

Treårig ljusbrun hingst e. Brillantissime–Out of the Kitchen e. Here Comes Herbie

St: 9: 7–2–0, 1.12,6am, 2.850.000 kr

Ägare: SRF Stable.
Uppfödare: Joakim Boholm, Tom Holm & Craig Mitchell.

Tränare: Roger Walmann, Solvalla.
Skötare: Isabell Ahlin.

Den efter dussinet starter obesegrade Corazon Combo (e. Express Duo) inledde i hans rygg, men sällskapade på utsidan sista 1.100 meterna och bjöd upp till strid. Bedazzled Sox var dock aldrig nära att ge sig utan vann loppet med närmare två längder på 1.12,6a/2.140 meter.
En triumf som för den premiechansade hästen gav två miljoner kronor till ägaren SRF Stable.
– Jag har sagt hela tiden att det här är den bästa treåringen jag har. Han är undervärderad. Vilket sätt han gör det på, sade Roger Walmann efter segern.

”En av de bästa”

Torbjörn Jansson kuskade bakom Bedazzled Sox och det här var andra gången som han vann en E3-final över lång distans med en av Roger Walmann-tränade häst.
Förra gången det gick vägen – år 2010 – var Sundbyholm likaså skådeplatsen och då hette segergodset Tamla Celeber (e. Cantab Hall).

Tränaren Roger Walmann och ägaren Lennart Ågren. Foto: Adam Ström/stalltz.se

– Jag och Roger har hela tiden trott på den här hästen. Idag blev det hård körning första 300 meterna, men sedan blev det ganska lugnt. Det kändes kanon hela tiden och det är ingen tvivel om att detta är en av kullens bästa hästar, sade Torbjörn Jansson till TV4 och fortsatte:
– En otroligt rolig seger. Det är inte så ofta man vinner sådana här lopp nuförtiden.

Bedazzled Sox med sin skötare Isabell Ahlin. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Corazon Combo höll till andraplatsen och Fredrik Wallin-tränade Global Destination (e. S.J.’s Caviar) spurtade in som trea från andra utvändigt för Björn Goop.
Däremot blev det pannkaka för Jerry Riordan-tränade Pure Atlas (e. Father Patrick) i ännu en Grupp I-final. Först orsakade hästen i närmast oregerlig stil en omstart bakom bilen och precis som i Breeders Course-finalen blev det galopp i samma stund som den giltiga starten gick.

Fransk E3-dubbel

Lennart ”Srf Stable” Ågren äger Bedazzled Sox och han köpte honom för 400.000 kronor på Yearling Sale på Åby 2020.

USA-födda modern Out of the Kitchen (e. Here Comes Herbie), 1.12,7/$62.871, har också lämnat Betting Rebel (e. Orlando Vici), 1.10,6ak/1.250.600 kr, och Hochthereitis Sox (e. Pilgrims Taj), 1.11,8ak/778.642 kr.
Den tvåårige halvbrodern K.F.C. Sox (e. Bold Eagle) finns likaså i SRF Stables ägo och även den hingsten tränas av Roger Walmann.

Out of the Kitchens mor Too Busy T Cook (e. Dream Vacation), 1.16,3/$1.643, startade bara två gånger innan hon sattes i avel. Hon är också mor till Orderingin (e. Majestic Son), 1.11,1/$244.942, och Haileysgonedancing (e. Manofmanymissions), 1.11,2/$133.183.

Precis som vinnaren av E3:s stofinal – Sparven (e. Bird Parker) – har Bedazzled Sox en franskfödd far i form av Brillantissime som även han är en son till Ready Cash.
Brillantissime har 147 svenskfödda avkommor och i samma kull finns även gårdagens vinnare av E3 Consolation för ston Joy Sisu, 1.13,8am/594.000 kr samt Uppfödningsloppsfinalisten Custom Chef, 1.12,8am/451.371 kr.