Fokustema
Greenshoe går före allsvensk toppstrid
Läs senare

”Säkert bara en gång i livet”

LEXINGTON. Idag är en avgörande dag i fotbollsallsvenskan. Då får tv-tittarna klara sig utan Lasse Granqvists och Hasse Backes vägledning. De är nämligen på trav på The Red Mile i Kentucky för att se sin stora stjärna Greenshoe försöka vinna Kentucky Futurity.
Av
Lars G Dahlgren
Hasse Backe, Morten Langli och Lasse Granqvist står över att bevaka och kommentera viktiga fotbollsmatcher i Sverige och England när deras Greenshoe ska försöka vinna Kentucky Futurity, Foto: Simon Hagen, Sulkysport
Hasse Backe, Morten Langli och Lasse Granqvist står över att bevaka och kommentera viktiga fotbollsmatcher i Sverige och England när deras Greenshoe ska försöka vinna Kentucky Futurity, Foto: Simon Hagen, Sulkysport

– Vi fick okej från cheferna att få ledigt för att åka hit fast det är två toppmatcher den här omgången som är väldigt avgörande. Men näst sista omgången i allsvenskan, samtidigt som Breeders Crown-finalen i Kanada går och där det är tänkt att Greenshoe ska vara med, fick vi nej på att åka till, säger Lasse Granqvist.

Så toppmatcherna Djurgården-Hammarby och Malmö FF-IFK Göteborg får ursäkta, de får klara sig utan Granqvist och Backe.

Greenshoe. Foto: Simon Hagen

– Vår delägda Greenshoe ska försöka vinna Kentucky Futurity och bedöms dessutom samtidigt av alla experter ha möjligheter att slå världsrekord. För både mig och Lasse blir det säkert bara en gång i livet vi får möjlighet att uppleva detta. Så att vi skulle begära semester och åka hit den här helgen var liksom inget att snacka om, trots att det är stekheta matcher för guldstriden i allsvenskan både i Stockholm och Malmö, säger Hasse Backe.

Att chansen till världsrekord finns där bevisades under lördagstävlingarna, i skön 30 graders värme och på ett blixtrande snabbt underlag. Hasse Backe och Lasse Granqvist fick också se ett världsrekord på The Red Mile, då Åke Svanstedts Six Pack blev den snabbaste fyraåringen någonsin med 1.08,0.

Det var dock inte bara tävlingarna på The Red Mile, med huvudsakligen unga topppassgångare i startlistorna, som var i deras fokus igår. Nej även Greenshoe-delägaren Morten Langlis utmärkta YR-väderapp kollades ofta. Enligt prognoserna kan det bli en Kentucky Futurity-dag med helt perfekta yttre förutsättningar, men det är också runt 50/50-chans att eftermiddagen blir förstörd av åskregn – och hela skalan däremellan.

– Måtte det inte regna. Det skulle vara väldigt tråkigt för alla, och sannolikt spoliera chansen till att det kan bli världsrekord, säger Lasse Granqvist.

Fokustema
London Selected Yearling Sale
Läs senare

Snittet ned i Kanada

Igår gjorde den kanadensiska auktionen London Selected Yearling Sale bokslut efter två dagar och totalt såldes det ettåriga travare för 2.290.000 kanadensiska dollar.
Av
Claes Freidenvall

Den dyraste gick under första auktionskvällen och för Full of Muscles (e. Muscle Mass-Windsong Nolwenn) betalades 140.000 dollar.

Fakta

Fem-i-topp:

 • Full of Muscles (hingst e. Muscle Mass-Windson Nolwenn),
  Pris: 140.000 dollar.
 • Js Imextraspecial (sto e. Muscle Mass-I Am Special),
  Pris: 95.000 dollar.
 • Waikiki Seelster (sto e. Muscle Mass-Warrawee Lassie),
  Pris: 80.000 dollar.
 • Molson Seelster (hingst e. Muscle Mass-Magical Wonder),
  Pris: 70.000 dollar.
 • Stonebridge Whirl (sto e. Kadabra-Stonebridge Glider),
  Pris: 67.000 dollar.
Expandera

Totalt klubbades det bort 101 ettåringar – inga svenskköp fanns att rapportera om – och medelpriset stannade vid 22.450 dollar. Snittet för de 59 sålda hingstarna uppgick till 22.915 dollar. För stona (41) var medelpriset 22.146 dollar och för de två valackerna 15.000 dollar.

Backade 1.448 dollar

Jämfört med ifjol gick snittet ner på London Selected Yearling Sale. Då var medelpriset 23.898 dollar för 118 travare.

Fakta

Snitt för avelshingstarna:

Namn (sålda) – Snitt (dollar)

 1. Kadabra (7) – 43.429
 2. Muscle Mass (22) – 38.409
 3. Royalty For Life (8) – 20.750
 4. Archangel (15) – 20.600
 5. Holiday Road (3) – 17.667
 6. Wheeling N Dealin (12) – 16.083
 7. Il Sogno Dream (8) – 15.375
 8. Angus Hall (12) – 14.583
 9. Crazed (5) – 11.000
 10. Amigo Hall (1) – 8.000
 11. Glidemaster (8) – 6.750
 12. Cornaro Dasolo (1) – 5.000
Expandera

Av avelshingstarna på årets auktion hade nestorn Kadabra det bästa snittet. Han kom upp i 43.429 dollar för sju sålda avkommor och han följdes av Muscle Mass, vars 22 ettåringar nådde medelpriset 38.409 dollar.

 

Samtliga resultat från auktionen hittar ni här.

Muscle Mass-son dyrast

Fokustema
Utblick USA
Läs senare

Melander ensam svensk

Jenny Melander var ensam svensk i vinnarcirkeln igår på andra sidan Atlanten sedan Nextroundsonme vunnit på racinobanan Pocono Downs.
Av
Claes Freidenvall
Jenny Melander tog en tränarseger igår på Pocono Downs. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Jenny Melander tog en tränarseger igår på Pocono Downs. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

George Napoletano Jr. tog kortaste vägen till mål och Nextroundsonme (e. Cantab Hall-Senorita Glide) gick undan med 1,5 längder från spets. Segertiden för den treårige valacken skrevs till 1.13,2/1.609 meter.

Vinsten var värd 8.500 dollar och nu har Nextroundsonme sprungit in 87.688 dollar på 18 starter (6-6-4) i år. För två år sedan köptes Nextroundsonme i Harrisburg för 20.000 dollar.

Hans mor Senorita Glide (e. Yankee Glide), 1.14,9/$8.315, är helsyster med Senior Glide, 1.11,0/$395.093.

Fokustema
Italien
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Lång avstängning för Gocciadoro

Drivningen på Arazi Boko på upploppet i Gran Premio Freccia d'Europa idag i Neapel blev dyrköpt för Alessandro Gocciadoro.
Av
Claes Freidenvall
Alessandro Gocciadoro drev oreglementsvidrigt bakom Arazi Boko idag och de italienska domarna var tuffa i sin bedömning. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Alessandro Gocciadoro drev oreglementsvidrigt bakom Arazi Boko idag och de italienska domarna var tuffa i sin bedömning. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Agnano-banans rättskipare dömde Gocciadoro till en dryg månads avstängning och han får inte köra några lopp mellan den 31 oktober och 9 december i år.

Loppet kan ni se här!

Arazi Boko föll i Neapel

Sport