Fokustema
Danmark
Läs senare

Segermaskin på rekordtid

Steen Juuls segermaskin Jigger årsdebuterade igår i Århus och på den inte alltför snabba banan travade sonen till Fabulous Wood nytt rekord.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Steen Juuls Jigger vann igår på nytt rekord. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Steen Juuls Jigger vann igår på nytt rekord. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Jigger (e. Fabulous Wood-Little Jigger) landade på 1.13,2a/1.800 meter och i sulkyn satt tränaren Steen Juul. Duon hittade till spets i första sväng och efter ha öppnat första kilometern på 1.15 och ökades farten och fyraåringen gick enkelt undan till seger i årsdebuten. Segertiden var nytt banrekord med sju tiondelar för fyraåriga hingstar/valacker och den tidigare toppnoteringen hade Borups Viking på 1.13,9.

Jigger vinner för Steen Juul.

Jigger har vunnit åtta av tio lopp och har också två andraplatser, vilka togs i Danskt Travkriterium och Jydsk 3-årings Grand Prix bakom Just Hans.

Fyraåringen ägs och är uppfödd av Jean-Pierre Dubois och förstapriset i Grand Prix-testen uppgick till 15.000 danska kronor.

Helsyster med Bar Hopping

Jigger är undan Little Jigger (e. Muscle Hill-Coktail Hour) och hennes första avkomma. Little Jigger kvalade på 1.19,4a/2.000 meter, men kom aldrig till start. Stoet såldes för 150.000 dollar som ettåring i Harrisburg och hon är helsyster med avelshingsten och framlidne Bar Hopping, 1.09,5/$1.385.293, och Cricket Fashion, 1.09,8/$163.602.