Fokustema
Försäljning
Läs senare

Segermaskin under klubban

En osedvanligt starkt meriterad starthäst som därtill visat färsk form genom dubbla STL-segrar är till salu inom lördagens Travera-auktion.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Champ Lane. Foto: Adam Ström/Stall TZ.
Champ Lane. Foto: Adam Ström/Stall TZ.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det brukar ofta heta att det är omöjligt att köpa bra starthästar, men på lördag ges onekligen den möjligheten då Champ Lane (e. Bold Eagle) finns med i Traveras auktionsutbud.
I full tävlingskondition och säljes endast på grund av ägarkonsortiets upplösande”, går att läsa som förklaring på Travera som förklaring till varför hästen över huvud taget finns tillgänglig på den öppna marknaden.

Den nu sexårige valacken vann ett uttagningslopp till Svensk Travderby 2020, men föll igenom i finalen och var därefter borta från tävlingsbanan under tio månader.
Vid återkomsten i juli ifjol blev det seger direkt och detta år har Bold Eagle-sonen inlett med seger i såväl försök som final av Bronsdivisionen.
Totalt har det blivit elva segrar på 19 starter, en rekordnotering på 1.11,9 samt 1.079.000 kronor i intjänade prispengar under hästens karriär som oavbrutet ägt rum i Timo Nurmos regi.

Ytterligare en häst med dubbla V75-segrar på sitt cv finns till försäljning under lördagens auktion. Då handlar det om den åttaårige valacken Walther På G. (e. Adrian Chip) 1.11,3ak/747.900 kr som just nu finns hos Bergsåkerstränaren Henrik Svensson.