Fokustema
Danmark
Läs senare

Segermaskinen vann i årsdebuten

Han inledde med tolv raka segrar och höjdpunkten var danska Derbyt.
Idag årsdebuterade Steen Juuls femårige segermaskin Festival of Speed i Ålborg.
Av
Mathias Hedlund
Upplåst för dig som är prenumerant
Festival of Speed och Steen Juul. Foto: Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Festival of Speed och Steen Juul. Foto: Kjeld Mikkelsen/KM FOTO
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Festival of Speed (e. Cantab Hall D.E.-Sugar) inledde på våren som treåring med tre raka skador, men fick resten av säsongen förstörd på grund av skada. Ifjol som fyraåring kom han tillbaka i full form och i danska Derbyt på Charlottenlund togs karriärens tolfte seger – i tolfte starten!

Efter att ha fått segerraden bruten i starten efter galopp avrundade Festival of Speed fyraåringssäsongen med Grand Circle 4-årschampionat i oktober.

Idag var det dags för årsdebut och tongångarna från Juul var positiva inför starten. Där såg dock innerspåret ut att bli en fälla, men Steen Juul hittade ut i andraspår mitt i första sväng och tog sig fram i andraspår efter att spetskörningen lagt sig tog sig Festival of Speed fram på utsidan om ledande andrahandsfavoriten Red Bar (e. Revenue) och Morten Friis, där första kilometern travades på 1.13,1.

Det såg dock tufft ut ur slutsvängen och Steen Juul fick kräva en del av årsdebuterande Festival of Speed, som plockade fram sitt fina löphuvud och avgjorde säkert i god tid före mål på 1.13,8a/2.140 meter före Photo Lavec (e. S.J.’s Photo) och Come On Hugo (e. Dream Vacation).

– Det var en bra årsdebut. Han har fortfarande problem i kurvorna. Det var lite bättre i värmningen och sedan i loppet, men helt nöjd var jag ändå inte. Han var nära att slå på galopp in i första sväng och jag fick köra på säkerhet, men det är en häst med hög kapacitet, sade Steen Juul till ATG Live.

Därmed har Festival of Speed tagit 14 segrar på 15 starter och sprungit in 1.539.312 danska kronor.

Juul bjöd på Derbyfest