Fokustema
Boxnytt
Läs senare

”Ser ut att finnas utveckling i”

Halmstadtränaren Håkan K Persson kan glädjas åt ett spännande nyförvärv samtidigt som han själv tvingas till förlängd frånvaro efter den olycka han var med om i januari.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Håkan K Persson har fått in ett spännande nyförvärv. Leif Norberg ALN
Håkan K Persson har fått in ett spännande nyförvärv. Leif Norberg ALN
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Under måndagen var Persson på återbesök efter den allvarliga olycka han var med om i ett träningsjobb i mitten av januari och möttes inte av det besked han hade hoppats på.
– Jag blev av med gipset för par veckor sedan, men fick tillbaka gipset vid återbesöket och ska ha det i tre veckor till. Det var inte vad jag hade hoppats på och känns givetvis tungt, säger Persson.
Desto mer gläder ett nyförvärv som visat färsk form. Den fyraårige valacken Xy Diamant (e. Cantab Hall) 1.14,4/€4.100 har inlett karriären med tre segrar på åtta starter varav den senaste fullträffen kom så pass nyligen som i söndags på Mariendorf-banan i Berlin.
– En fint stammad häst som jag tycker det ser ut att finnas utveckling i. Det är Stall Bottenviken som även äger Moses som står bakom köpet.

Stallets stjärna Four Guys Dream (e. Dream Vacation) var startberättigad i Silverdivisionens final i lördags, men dök inte upp i någon anmälningslista till det loppet.
– Men det var planerat sedan tidigare att silverloppet på Axevalla i februari skulle vara hans sista på ett tag. Vi gick igenom honom, hittade inga större fel och lät honom vila i tre veckor. Nu gick han första jobbet igen under tisdagen och siktas mot starter under sommaren, men det blir nog comeback i maj. Jag har testat honom barfota runt om i jobb här hemma och det har känts bra så där har vi en extra växel att plocka fram i sommar när det går ännu fortare i loppen, avslutar Håkan K Persson.