Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

”Siktar mot Derbyt”

Först Oslo och sedan Berlin.
I Tactical Landing-sonen CommandandConquer har Håkan K Persson en häst för de större sammanhangen!
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Håkan K Persson åker till Odense på fredag för att delta i danska Stosprintern med Foxtail Pine. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Håkan K Persson åker till Odense på fredag för att delta i danska Stosprintern med Foxtail Pine. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Den fyraårige hingsten anslöt hos Halmstadtränaren i sensomras och har varvat igång med tre starter på svensk mark under våren.

Efter en inledande tredjeplats på Axevalla den 16 april följde han upp med seger på samma bana två veckor senare och under gårdagen räknade han hem ett uttagningslopp till Summer Meeting Oslo på Åby.

Stefan Persson rattade broder Håkan K Perssons häst som fick full marschorder från tredje utvändigt i slutkurvan, men då kändes det långt fram.

En invändig konkurrent galopperade därtill i segerstriden mitt på upploppet och bröt ut så pass att Persson fick korrigera sin häst, men likväl avgjorde CommandandConquer till seger med en längd på 1.13,8a/2.140 meter.

Uret visade 1.11,5 för hästens slutvarv och triumfen var värd 40.000 kronor.
– Det är en jättetrevlig häst som kom från Tyskland med bra unghästmeriter. Tanken är att vi ska åka tillbaka till Tyskland i augusti och pröva i Derbyt. Jag tycker att han utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden, sade Stefan Persson i Åbys segerintervju.

”Kan inte de tyska, men…”

I finalen på Bjerke söndag den 9 juni står 100.000 norska kronor på spel till vinnaren och att CommandandConquer kommer tillhöra favoritskaran i det loppet är ingen vild gissning utifrån hur han såg ut i gårdagens lopp.

Ifjol slutade Commandandconquer tvåa bakom Zoom Diamant i Dreijährigen-Serie (€50.000) i Berlin och lär siktas söderut även i år.
I augusti avgörs Tyskt Travderby på samma bana och senare under hösten finns även Breeders Crown-lopp att tillgå.
– Jag kan inte de tyska hästarna, men det är inte omöjligt att den här kan dyka upp och ta plats i finalen av Tyska Derbyt, sade Stefan Persson.