Fokustema
Enghien
Läs senare

Simbergs ögonsten i fransk favoritposition

Efter en svag start har Bengt Simbergs Wild Love tagit fart på fransk mark.
Stärkt av en seger samt andraplats på Vincennes kliver hon ut som storfavorit i dagens High Five-lopp på Enghien.
– Jag hoppas att hon ska haft nytta av det här Frankrike-äventyret och kunnat växa in i Gulddivisionen när vi kommer hem, säger Halmstadamatören.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Wild Love startar i Argentan på lördag. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Wild Love startar i Argentan på lördag. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

I Anders Lindqvists borg på Grosbois har han huserat sedan den 28 december och det är också under Lindqvists flagg som Wild Love tävlar på fransk mark.
– Äventyret började dock tråkigt då hon fick korsförlamning. Vi fick stryka henne från den första tilltänkta starten och det tog tid innan det där släppte. Hon gjorde ingen kanonprestation varken första eller andra gången hon tävlade på Vincennes, men sedan släppte det. Hon glömde bort det som varit och har presterat jättebra, säger Bengt Simberg.

Fakta

Wild Love

Sjuårigt brunt sto e. Love You-Twins Tilda e. Dreamaster

St: 72: 20–8–13, 1.10,7ak, 2.976.325 kr

Ägare: Simbergs Hovslageri AB, Munka-Ljungby
Uppfödare: Huselius Invest AB, Hindås

Tränare: Anders Lindqvist, Frankrike

Seger i Prix du Cantal (€50.000) följdes upp med en andraplats bakom Sobel Conway i Prix Emile Allix Courboy (€67.000). Att Wild Love övertygat på fransk travmedia råder ingen som helst tvivel om.
I morgondagens lopp Prix de Pierrefitte-sur-Seine (€58.000) kommer stoet bli klar favorit. Den franska facktidningen Paris-Turf kungör dagligen för hur 21 olika tipsmedier tippat High Five-loppet och vi kan konstatera att 15 av dem valt att tippa Wild Love etta i fredagens lopp, fem andra har tippat henne tvåa och en tredje Wild Love som trea!
– Det är bekanta förutsättningar för henne med platt bana, men upploppet är 400 meter lång. Det blir lite annorlunda och Anders Lindqvist säger att det är lätt att förivra sig på banan. Om man har grepp tidigt och lagt för mycket kraft är det lätt att någon smyger med och tar en till slut.

Pensionär och stalldräng

Att Bengt Simberg skulle dela ut körorder tycks däremot inte komma på tal. Dels för att det inte ligger i hans natur, men därtill är det språkliga barriärer som hindrar.
– Jag lämnar över det där till Alexis Prat som kör. En 24-årig kille som gjort ett jättebra jobb bakom Wild Love, han kör underbart bra. Han är van att köra på Enghien och dessutom pratar vi lika knackig engelska båda två så det är inte lätt att lägga sig i takten. Nej, han får sköta det där; det blir som det blir.

Bengt Simberg och Wild Love tillsammans med Kevin Oscarsson efter seger i Diamantstoet på Derbydagen 2018. I morgon är stoet favorit på Enghien. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Någon nöd eller rastlöshet tycks inte smittat 71-åringen på fransk mark. Snarare tvärtom.
– Jag är stalldräng och hjälper till med allt möjligt i stallet. Jag skor även en del hästar åt Anders Lindqvist så det finns att göra. Dagarna är fulla, men nu har jag faktiskt en fiesta i en och en halv timme.

Åker hem?

Från början var planen att Wild Love skulle göra två eller tre lopp på fransk mark, men morgondagens start blir den femte söderöver.
– Hästen får avgöra hur det blir framöver. Eventuellt blir det så att jag åker hem i nästa vecka, men jag har ändrat mig förut, är pensionär och trivs förträffligt bra här nere så det kan bli så att jag ändrar mig igen.

Vad har du för drömmar kvar med Wild Love framöver?
– Först hade jag en dröm att hon skulle tjäna en miljon, men nu är vi snart uppe i tre. Pengar är roligt att tjäna – absolut – men jag gör detta för att det är roligt. Man kan dock inte bortse från att det är roligt om den här hobbyn går ihop. Jag hoppas att hon kan växa in i Gulddivisionen, men det kan man inte begära av stona. Jag tycker dock att det verkar som att hon har utvecklats en hel del här under vintern så jag får erkänna att jag drömmer om större lopp även hemma i Sverige, men vi får se hur allt artar sig. Ett lopp i taget, avslutar Bengt Simberg.