Fokustema
Frankrike
Läs senare

Sjätte raka för Souloys stjärna

Italienskfödda Ampia Mede Sm stod för en häftig långspurt då hon tog hem fredagskvällens storlopp Prix Marcel Laurent (€100.000) på Vincennes.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Segern var den sjätte i följd för Ganymede-dottern som genomgått en enorm förvandling sedan hon började tävla under den i Norden dopingavstängde Fabrice Souloys flagg sedan i våras.

I födelselandet Italien nådde Ampia Mede Sm som bäst en andra, en fjärde- samt ett femtepris i Gran Premio-lopp och då tävlade hon enbart mot ston, men hos Souloy har hon hastigt blivit en häst som klarar av att slå de bästa hingstarna i sin kull.

I fredagskvällens kombinerade fyra- och femåringslopp hamnade Ampia Mede Sm som femma i andraspår i lag med Franck Nivard som gav sig iväg drygt 800 meter före mål. Snabbt svepte stoet fram utvändigt om Ganay de Banville (e. Jasmine de Flore) som efter ett tuff inledning tagit över taktpinnen från Hirondelle Sibey (e. Gazouillis) halvvägs in i loppet.

När upploppet nalkades var det bäst spring i benen på Ampia Mede Sm som tog ner Ganay de Banville lekande lätt på 1.10,5a/2.100 meter.
Segern var värd 45.000 euro och bakom henne spurtade fyraårige Hohneck (e. Royal Dream) in som tvåa på 1.10,6 efter ett lopp som mestadels andrahäst i andraspår. Ganay de Banville slutade trea på 1.10,8 och Hirondelle Sibey höll till fjärdeplatsen på 1.11,0 följd av Hanna des Molles (e. Village Mystic) på 1.11,1.

Ampia Mede Sm har sedan tidigare vunnit tre Grupp III-lopp på fransk mark i form av Prix de Provence (€80.000), Prix de Montier En Der (€80.000) och Prix Emile Beziere (€80.000).

Här kan du se loppet!