Fokustema
Solvalla
Läs senare

Sjufaldig miljonärska

Mattias Djuse var rörd till tårar efter att Racing Brodda vunnit Stoeliten.
– Nu är hon förjäkla fin och får utdelning i loppen, sade Solvallatränaren till TV12.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Racing Brodda vann Conrads Rödluvas lopp. Foto: Skärmdump ATG Live.
Racing Brodda vann Conrads Rödluvas lopp. Foto: Skärmdump ATG Live.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens upplaga av Stoeliten var namngiven Conrads Rödluvas lopp och vad passade då bättre än att Racing Brodda (e. Prodigious) stod som segrare som krigade mot Daniel Redéns stjärnsto i årgångsfinal efter årgångsfinal.
För Conrads Rödluva bar karriären iväg till 11,1 miljoner i intjänade prispengar innan den avrundades under fjolåret medan Racing Brodda nu är uppe i 7.083.750 kronor efter att fyllt på med ytterligare 220.000 under lördagseftermiddagen.
Efter en utdragen spetskamp mellan Betting Pacer (e. Maharajah) och Madelen L.T.C. (e. Thai Tanic) ur vilken den förstnämnda gick segrande kunde Racing Brodda överta ledningen i andra kurvan och kontrollera hem loppet på 1.13,8a/2.140 meter.
– Det var skönt. Hon har gjort jäkligt bra lopp, men ofta hamnat dåligt på det. Nu är hon förjäkla fin och får utdelning, sade Mattias Djuse till TV12.

”Vänta några år”

Starten var hennes 59:e i karriären ur vilka 14 nu utmynnat i seger och det tycks inte vara aktuellt med avelstjänstgöring för stoet i närtid.
–  Vi hoppas att kunna vänta några år; nu har hon vunnit lopp sex år i rad. Hon är nummer ett i stallet, konstaterade Mattias Djuse.

Faktum är att det bara är tränaren själv och Rikard N Skoglund som suttit bakom stoet i lopp. Djuse vid 13 tillfällen och Skoglund vid övriga 46.
– Det är så häftigt att hon har kommit tillbaka till ett slag som hon inte varit i på länge. Hon är stabilare från start och känns väldigt stark hela vägen in till mål. När jag kunde överta ledningen kändes det väldigt säkert hela vägen hem och hon vann med mycket krafter kvar, sade Rikard N Skoglund i Solvallas vinnarcirkel.